Jótékonysági koncert a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére

A Károli Gáspár Református Egyetem jótékonysági koncertet szervez március 31-én a Zeneakadémián a szíriai földrengés károsultjainak megsegítésére. A koncert jegybevételéből és a helyszíni adományokból befolyt összeget a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyarországi Református Egyház a szíriai Aleppói Református Egyházközség segítségével juttatja el a nehéz helyzetbe került testvérekhez. Aleppó lakói és a református testvérek éveken át álltak a bombázások és a harcok középpontjában, a szíriai polgárháború leghevesebb harci övezetében, amikor február 10-én Aleppó városát és lakóit hatalmas erejű földrengés rázta meg, emberéletekben pótolhatatlan veszteségeket és borzalmas pusztításokat okozva.

Módosítás: 2023. április 03.

A BTK két munkavállalója is állami kitüntetésben részesült

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár állami elismeréseket adott át az 184849-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Pesti Vigadóban március 14-én.

Módosítás: 2023. április 05.

A Károli továbbra is a legnépszerűbb egyetemek egyike

Az általános felvételi eljárásban február 15-ig jelentkezhettek elektronikus úton a továbbtanulás előtt állók a hazai felsőoktatási intézményekbe. Az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján közel 126.500-an jelentkeztek a 2023 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre.

Módosítás: 2023. április 05.

Gárdonyi Zsolt Áldáskívánás című művének kottabemutatója

A Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára komponált Áldáskívánás négyszólamú vegyes karra és orgonára címmel zeneművet Gárdonyi Zsolt zeneszerző, orgonaművész, a Károli Gáspár Református Egyetem díszpolgára. A kórusmű olyan verseket önt zenébe a Károli-Bibliából, amelyek a zeneszerző számára különös jelentőségűek. Az alkotás középtengelyében a református egyház jeligéje áll, a bibliai idézeteket a református köszöntés, az Áldás, békesség! megzenésítése foglalja keretbe.

Módosítás: 2023. április 03.

Action Suited to the Word (Szóhoz illesztett cselekvés) Konferencia Géher István és Kállay Géza emlékére

Géher István (1940–2012) és Kállay Géza (1959–2017) az ELTE Angol- Amerikai Intézetének kiváló professzorai és kutatói voltak. Mindketten tanítottak a Károli Gáspár Református Egyetemen is. Kollégáikra, diákjaikra és olvasóikra egyaránt gazdag gondolati örökséget hagytak.

Módosítás: 2022. március 21.

Lovász Irén V4 Groove & Voice zenekarával Berlinben adott koncertet

Az 1848-as márciusi forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából március 14-én ünnepi rendezvényre került sor Magyarország Berlini Nagykövetségén. Az est fénypontját Lovász Irén, Kossuth-díjas érdemes művész, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar egyetemi docense és a V4 Groove & Voice zenekar (Mizsei Zoltán, Horváth Kornél, Somodi Ádám) „Gyökerek és szárnyak” című koncertje szolgáltatta.

Módosítás: 2022. április 04.

9th CEACS Conference – Canadian Landscapes

9th Triennial Conference of the CENTRAL EUROPEAN ASSOCIATION FOR CANADIAN STUDIES – Canadian Landscapes 

Módosítás: 2022. április 04.

Szakirány-, minor-, specializációválasztás nyílt nap

Tisztelt Hallgatók!

A jelen tanévben is megrendezésre kerül az ún. szakirány-, minor-, specializációválasztási nyílt nap, amelynek időpontja 2022. március 17. (csütörtök) 13.00-16.00 óra között, helyszíne pedig a Reviczky utca 4. Díszterme (Buda Béla terem) és 104-es tanterme.

Módosítás: 2022. március 16.

Állami kitüntetésben részesültek egyetemünk munkavállalói

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetések átadására került sor, melynek során egyetemünk munkavállalói is elismerésben részesültek.

Módosítás: 2022. április 04.

Március 15. – Nemzeti ünnepünkre emlékezünk

Március 15. 1990 óta hivatalos nemzeti ünnepünk, az 184849-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete, amelynek célja a Habsburg-uralom megszüntetése, a függetlenség és az alkotmányos berendezkedés kivívása volt.

Módosítás: 2022. március 11.

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin