Pacskovszky József rendezésében látható a Kék róka című film a Duna Televízióban

Pacskovszky József, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék egyetemi docensének legújabb rendezését, Kék róka című tévéfilmet január 22-én, szombaton este 19.50-kor mutatja be a megújult Duna Televízió.

A Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró Herczeg Ferenc legtöbbet játszott színdarabjából készített játékfilmet, melynek főszerepeiben Száraz Dénes és Zsigmond Emőke látható.

A filmbeli történetben a gyönyörű és rejtélyes hősnő, Cecília a vőlegényéhez sietve beleszeret egy ismeretlen férfiba, akiről kiderül, hogy jövendőbelije sokat emlegetett barátja és tanúja. A történet alapja egy romantikus komédia, de az önfeledt szórakozás mellett komoly lelki utazást is ígér a film.

Az 1917-ben keletkezett Kék róka című színjáték nyomán készített film az 1930-as évek Budapestjére kalauzolja a nézőt, és az eredeti színdarabhoz képest több változtatást is eszközöl. Az eredetileg öt szereplő helyett a filmben több mint tíz karakter jelenik meg, mellyel megpróbálták megteremteni a főhősök környezetét is. „A hőseinket a körülöttük felvillanó karakterekhez való viszonyuk is jellemzi" - fogalmaz a film rendezője, aki hozzáteszi, hogy a filmben a Woody Allen-féle utat követik, vagyis „nem a tragédia felé visszük a filmet, a drámát a vígjáték elemeivel próbáljuk ötvözni". Pacskovszky József rendezővel itt nézhetnek meg egy beszélgetést, illetve a filmről bővebben még itt is olvashatnak.

A film előzetese az alábbi videóban tekinthető meg:

 
(A trailer a képre kattintva tekinthető meg)

Indexkép forrása: magyarnemzet.hu

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin