Sztoicizmus-konferencia a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem Sztoicizmus-kutatócsoportja („A sztoikus hagyomány a magyar irodalomban”) minden érdeklődőt szeretettel vár „Magyar sztoikusok” című konferenciájára, 2023. december 1-jén, pénteken a Benda Kálmán Szakkollégium (Horánszky u. 26.) Karácsony Sándor termében. 

Módosítás: 2023. december 06.

A Károli továbbra is a legjobb tízben

Megjelent a HVG Diploma 2024 felsőoktatási rangsor, mely alapján a Károli Gáspár Református Egyetem a 7. legjobb* a 25 rangsorolt magyarországi felsőoktatási intézmény közül (holtversenyben a Pécsi Tudományegyetemmel).

Módosítás: 2023. december 06.

Károli North America Days 2023

You are kindly invited to the conference entitled CURRENT AND FUTURE CULTURAL CHALLENGES within the framework of KÁROLI NORTH AMERICA DAYS 2023 to be held at the Faculty of Humanities of Károli Gáspár University (address: 1146 Budapest, Dózsa György út 25-27, Room 221.) on November 30, 2023. from 4 PM to 7 PM.

Módosítás: 2023. december 06.

Meghívó - Költészet és ritualitás a kortárs magyar színházban

A L'Harmattan Kiadó szeretettel meghívja Prontvai Vera KÖLTÉSZET ÉS RITUALITÁS A KORTÁRS MAGYAR SZÍNHÁZBAN Vidnyánszky Attila és Visky András színházi világa című könyvének bemutatójára.

Módosítás: 2023. december 06.

Idén is megrendezésre kerül a Károli Egyetemi Nyílt Nap

A felvételi időszakhoz közeledve idén második alkalommal kerül megrendezésre a Károli Egyetemi Nyílt Nap, amelynek során bemutatkozik a Károli Gáspár Református Egyetem és az érdeklődők megismerhetik az egyetem által nyújtott széles körű lehetőségeket.

Módosítás: 2023. december 06.

Böll közlegény megmentése – filmvetítés és beszélgetés

A különleges programon vendégünk volt Szederkényi Olga rendező és Prof. Dr. Bernáth Árpád Böll-kutató

Módosítás: 2023. december 06.

A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem delegációja érkezett egyetemünkre

A Pekingi Idegen Nyelvi Egyetem (Beijing Foreign Studies University – BFSU) delegációját fogadta Trócsányi László rektor és az egyetem vezetősége november 20-án a Károlyi-Csekonics-palotában.

Módosítás: 2023. december 06.

Károli Gáspár-díjat kapott Petrőczi Éva nyugalmazott egyetemi docens

Petrőczi Éva József Attila-díjas költő, író, műfordító, irodalomtörténész és publicista, egyetemünk nyugalmazott egyetemi docense, a Károli Interdiszciplináris Akadémia oktatója életművét november 14-én Károli Gáspár-díjjal jutalmazták.

Módosítás: 2023. november 15.

Filmvetítés és beszélgetés az alkotókkal

Böll közlegény megmentése. Írta és rendezte: Szederkényi Olga.

Módosítás: 2023. november 15.

Denk Deutsch! Denk mal an Museen!

Kedves Kollégák!
Kedves Diákok!

Módosítás: 2023. december 06.

Kitüntették Csoma Mózest, a KRE BTK Koreai Tanszékének vezetőjét

Yoon Suk Yeol dél-koreai államfő a „Gwanghwa Medal” kitüntetést adományozta Dr. habil. Csoma Mózes volt szöuli nagykövetnek, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán működő Koreai Tanszék vezetőjének.

Módosítás: 2023. december 06.

Anglisztika nyílt hét középiskolásoknak

A Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézete 2023. november 13–17-ig nyílt hetet szervez középiskolás diákok számára.

Módosítás: 2023. december 06.

„MI lesz veled, felsőoktatás?” – Oktatásinformatika a felsőoktatásban IV. konferencia

A KRE IKT Kutatóközpontja és a KRE BTK Oktatásinformatikai Továbbképző Központja Oktatásinformatika a felsőoktatásban címmel 2020-ban indította el évente megrendezésre kerülő konferenciasorozatát, melynek célja a digitális technológiák alkalmazásának elősegítése, támogatása az oktatói és kutatói munka során a felsőoktatásban.

Módosítás: 2023. november 08.

Elismerő oklevelet kapott Hidán Csaba

A Mongol Tudományos Akadémia Régészeti Intézetének vezetője, G. Eregzen elismerő oklevélben részesítette Dr. Hidán Csaba Lászlót, a KRE BTK Történettudományi Intézetének egyetemi docensét Magyarország és Mongólia közös, Ar Gunt-i xiongnu temető feltárása című projektjében végzett kiemelkedő munkájáért.

Módosítás: 2023. december 06.

Meghívó - Magyarország és a globális Dél kapcsolatai a hidegháború idején

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Történettudományi Intézetének Új- és Jelenkori Történeti Tanszéke, valamint az Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete 2022. december 9-én konferenciát szervez Magyarország és a globális Dél kapcsolatai a hidegháború idején címmel.

Módosítás: 2022. december 01.

MEGHÍVÓ - „A protestáns fundamentalizmus hermeneutikai kérdései” c. kutatócsoport műhelykonferenciájára

„A protestáns fundamentalizmus hermeneutikai kérdései” c. kutatócsoportunk (FUKUCS) műhelykonferenciát tart 2022.december 1-jén du. 16-19 óra között (1088, Reviczky u. 4. 222. terem)

 

Módosítás: 2022. november 30.

A Károli Szabadegyetem következő vendége: Böszörményi-Nagy Gergely

November 28-án, 18.30 órai kezdettel kerül megrendezésre a Károli Szabadegyetem következő – a téli szünet előtti utolsó – rendezvénye. Az ismeretterjesztő rendezvénysorozat meghívott vendége Böszörményi-Nagy Gergely, a kezdő vállalkozások felkarolásával foglalkozó Design Terminal innovációs ügynökség vezetője, a 2015-ben létrejött Brain Bar jövőfesztivál alapítója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány elnöke, aki a Mi (nem) az innováció? címmel tart előadást.

Módosítás: 2022. november 28.

A Károli továbbra is a legjobb tízben

Megjelent a HVG Diploma 2023 felsőoktatási rangsor, mely alapján a Károli Gáspár Református Egyetem a 8. legjobb* a 26 rangsorolt magyarországi felsőoktatási intézmény közül (holtversenyben a Pécsi Tudományegyetemmel).

Módosítás: 2022. november 28.

Könyvbemutató – Péti Miklós: Paradicsom a vasfüggöny mögül

A londoni UCL Pressnél jelent meg Péti Miklós Paradise from Behind the Iron Curtain: Reading translating and staging Milton in Communist Hungary (Paradicsom a vasfüggöny mögül: Milton életművének értelmezése, fordítása és színrevitele a kommunista Magyarországon) című monográfiája, amely részletesen feldolgozza, hogy a kommunizmus négy évtizede alatt hogyan alakult a nagy angol költő és politikus, John Milton életművének magyar recepciója.

Módosítás: 2022. december 01.

Konferenciával egybekötött együttműködési megállapodás

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Károli Gáspár Református Egyetem és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága konferenciát rendezett A kádári megtorlás rendszerének jellemzői interdiszciplináris megközelítésben címmel 2022. november 18-án.

Módosítás: 2022. december 01.

Egyetemi tanári cím és habilitációs oklevél adományozása

A Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusa november 17-i ülésén adta át Dr. Sarnyai Csaba Máté, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, Szabadbölcsészet Tanszék egyetemi docense részére a habilitációs doktori oklevelet.

Módosítás: 2022. december 01.

Legyél nemzetközi hallgatók mentora!

A KRE Buddy program önkéntes, nemzetközi hallgatótársakat segítő mentorprogram, amelyre az egyetem nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek. Az önkéntes munka 35 nemzetközi hallgató segítéséből áll, akiknek a megérkezés és a beilleszkedés segítésén túl, a tanulmányi adminisztratív ügyek kibogozásán át, programok szervezéséig sok mindennel támogathatod Magyarországon és a Károlin tartózkodását.

Módosítás: 2022. december 01.

Rektori utasítás az energiatakarékossági intézkedésekről

Tájékoztató a Károli Gáspár Református Egyetem energiatakarékossági intézkedéseiről, melyet a 2022. november 11-én hatályba lépő 17/2022. (XI.11.)/ R számú rektori utasítás részletez:

Módosítás: 2022. december 01.

Konferencia a kádári megtorlás rendszerének jellemzőiről

A Károli Gáspár Református Egyetem és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága konferenciát szervez A kádári megtorlás rendszerének jellemzői interdiszciplináris megközelítésben címmel 2022. november 18-án, 10 órakor.

Módosítás: 2022. december 01.

Jubileumi Szakest – KRE BTK Szociológia Tanszék

A Károli Gáspár Református Egyetem idén 10 éves Szociológia Tanszéke szeretettel várja minden volt és jelenlegi oktatóját, hallgatóját JUBILEUMI SZAKESTJÉRE

Módosítás: 2022. december 01.

Egyetemi nyílt napot tart a Károli

A felvételi időszakhoz közeledve idén első alkalommal kerül megrendezésre a Károli Egyetemi Nyílt Nap, amely során bemutatkozik a Károli Gáspár Református Egyetem, és az érdeklődők megismerhetik az egyetem által nyújtott széles körű lehetőségeket.

Módosítás: 2022. december 01.

Szakály Sándor a Prima Primissima díj 2022-es jelöltjei között

A Prima Primissima díj célja évről évre, hogy támogassa az egyedi teljesítményt nyújtó tudósokat, kutatókat, oktatókat, alkotókat, művészeket, újságírókat és sportolókat Magyarországon és a határon túl.

Módosítás: 2022. december 01.

Egyháztörténeti konferencia a BTK-n

A Magyar Történelmi Társulat Egyháztörténeti Tagozata és a KRE BTK közös konferenciát szervez 2022. november 11-én, pénteken a Csekonics-palota Szivartemében (Reviczky u. 6.).

Módosítás: 2022. december 01.

Média Ösztöndíj - Pályázati felhívás leendő hallgatóink számára

Érdekel a média világa? Szeretnél gyakorlatot szerezni? Szeretnél az egyetem elvégzése után ezen a területen elhelyezkedni?

Módosítás: 2022. december 01.

Pilinszky 100/40 – Pilinszky János színházi és filmes víziója ma

A Károli Gáspár Református Egyetem, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem, a Csokonai Színház és a Nemzeti Színház Pilinszky 100/40Pilinszky János színházi és filmes víziója ma címmel programsorozatot és tudományos konferenciát szervez Pilinszky János születésének 100., halálának 40. évfordulója alkalmából a Károlyi-Csekonics-palotában (1088 Budapest, Reviczky u. 6.).

Módosítás: 2021. november 26.

A Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja

A Sztálin halálát követő amnesztiának köszönhetően, 1953. november 25-én térhettek haza a Gulágról az első magyar politikai rabok. Ezért lett ez a nap a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapja. Korábban csak a Gupvi-rabok, vagyis a katonaként vagy civilként (hadi)fogoly vagy internált fogolystátuszban elhurcoltak térhettek vissza, az elítéltek nem.

Módosítás: 2022. január 14.

3/2021. (XI.24.) számú Rektori és Kancellári együttes utasítás

3/2021. (XI.24.) számú Rektori és Kancellári együttes utasítás a nem oktatáshoz, kutatáshoz, tudományos munkához kapcsolódó rendezvények megtartásáról

Módosítás: 2022. január 14.

Megjelent a HVG Diploma 2022 felsőoktatási rangsor

Prof. Dr. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes asszony levelét itt olvashatják.

Módosítás: 2022. január 14.

13/2021. (XI.19.)/R számú Rektori utasítás a 2021/2022. tanév 1. (őszi) félévében esedékes vizsgarendről

13/2021. (XI.19.)/R számú Rektori utasítás a 2021/2022. tanév 1. (őszi) félévében esedékes vizsgarendről

Módosítás: 2022. január 14.

Együttműködési megállapodást kötött egyetemünk a Kopp Mária Intézettel

Együttműködési megállapodást kötött egyetemünk és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS). Az együttműködés célja a két intézmény szellemi erőforrásainak és tudományos kutatásainak összehangolása. A megállapodás kiterjed az egyetem hallgatóinak gyakornoki programjára is, a Kopp Mária Intézet ugyanis szakmai gyakorlati lehetőségeket biztosít majd a családtudományok iránt érdeklődő diákoknak.

Módosítás: 2022. január 14.

Mire ihlet téged Pilinszky? – alkotói pályázat károlis hallgatóknak

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszéke alkotói pályázatot hirdet a Pilinszky 100/40 programsorozat és konferencia részeként:

Módosítás: 2022. január 14.

A Magyar Rektori Konferencia elnökségének ajánlása a járványhelyzetre tekintettel

Módosítás: 2021. december 02.

Elhunyt Prof. Dr. Csoma Zsigmond DSc

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam…”

Módosítás: 2022. január 14.

Ösztöndíj-lehetőség tanár- és tanítóképzésben részt vevő hallgatóknak

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program célja a tanári, tanítói, vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, egyúttal az oklevél megszerzését követően részükre álláshely biztosítása.

Módosítás: 2021. november 11.

A levél mint történeti forrás című konferencia

A KRE BTK Történettudományi Intézet, Klasszikus Ókori Szellemi és Anyagi Kultúrák Kutatócsoportja szeretettel hívja és várja az érdeklődőket az Emlékezetkultúra az antikvitástól a modernitásig című kutatási projektjének A levél mint történeti forrás című konferenciájára.

Módosítás: 2022. január 14.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékezünk

November 4-én az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának emléknapján az áldozatokra emlékezünk. Magyarország Kormánya 2013-ban hivatalos nemzeti gyásznappá nyilvánította november 4-ét.

Módosítás: 2021. november 04.

Az MRE Zsinati Elnökségi Tanács közleménye

Módosítás: 2021. november 03.

Kezdetét vette a Károli Közösségi Napok

2021. november 2-5. között kerül megrendezésre Egyetemünkön a Károli Közösségi Napok (őszi tréninghét). A közösségi napok témája: „A keresztyén ember társadalmi felelőssége".

Módosítás: 2021. november 03.

Rektori utasítás módosítása a kötelező maszkviselés szabályairól

12/2021. (XI.02.)/R számú Rektori utasítás a 11/2021. (IX.03.)/R számú Rektori utasítás módosításáról

Módosítás: 2021. november 02.

Károli Közösségi Napok - nyitó áhítat

2021. november 2-5. között kerül megrendezésre Egyetemünkön a Károli Közösségi Napok (őszi tréninghét).A közösségi napok témája: „A keresztyén ember társadalmi felelőssége".

Módosítás: 2021. november 01.

Elhunyt Prof. Dr. Szűcs Ferenc

Életének 79. évében elhunyt Dr. Szűcs Ferenc református lelkész, professor emeritus, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi rektora. Temetése 2020. december 5-én volt az Őrszentmiklósi temetőben. A járványhelyzetre való tekintettel a szertartást szűk családi körben tartották, a Károli Gáspár Református Egyetemet személyesen Prof. Dr. Kocsev Miklós, a Hittudományi Kar dékánja képviselte. A szertartást élőben, online közvetítették, mely az alábbi linken visszanézhető.

Módosítás: 2020. december 07.

Interjú Prof. Dr. Szakály Sándorral

Szakály Sándor az ördög tréfájáról, a vándormotívumokról és a szakmai vitákról - Bertók T. László interjúja

Módosítás: 2021. január 28.

A BTK első a tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányát tekintve

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy HVG Diploma 2021 felsőoktatási rangsor összesített képzési rangsorában Egyetemünk a 7. helyen végzett a rangsorolt 38 magyarországi felsőoktatási intézmény között.

Módosítás: 2021. január 28.

Fontos tudnivalók - vizsgajelentkezési időszak - vizsgaidőszak a 2020/21/1 félévben

Tisztelt Hallgató!

A vizsgajelentkezési időszak 2020. november 27. (péntek) 8:00 órától indul (valamennyi képzési szintnél),a vizsgaidőszak pedig 2020. december 21. (hétfő) - 2021. február 6. (szombat) között tart.

Módosítás: 2021. január 28.

Fontos tudnivalók - vizsgajelentkezési időszak - vizsgaidőszak a 2020/21/1 félévben

Tisztelt Hallgató!

A vizsgajelentkezési időszak 2020. november 27. (péntek) 8:00 órától indul (valamennyi képzési szintnél),a vizsgaidőszak pedig 2020. december 21. (hétfő) - 2021. február 6. (szombat) között tart.

A problémamentes vizsgajelentkezés érdekében kérjük, olvassa el az alábbi hasznos tudnivalókat:

  • Vizsgára jelentkezni olyan tárgyból kell és lehet, amelyből vizsgajegyet kell szerezni. Gyakorlati jegyes (évközi jegyes) tárgyból a szorgalmi időszak végén értékeli Önöket az oktató.
  • Tanulmányi- és Vizsgaszabályzat 65. § (2) „A vizsgára való bejelentkezés végső határideje a vizsga kezdetétől visszafelé számított 24. óra.
  • Azon hallgató, aki vizsgás tárgyból „Nem teljesítette” bejegyzést kap, nem jelentkezhet fel vizsgára.
  • Megajánlott jegy: ha Ön megajánlott jegyet kap az oktatótól, és ezt a megajánlott jegyek fül alatt látja a Neptunban, akkor a jegyet el kell fogadnia (a jelölő négyzetet ki kell pipálni, majd jóváhagyni), különben nem fog a jegy a teljesítéseibe beszámítani.
  • Megszerzett vizsgajegy javítása: érvényes vizsgajegy javítása (elégséges vagy annál jobb osztályzat) esetén minden esetben a második eredmény számít véglegesnek, még abban az esetben is, ha az rosszabb eredmény lett, vagy Ön nem jelent meg a vizsgán. Amennyiben elégtelenre teljesít, vagy nem jelenik meg a felvett vizsgán, a korábbi teljesítését elveszíti! Ilyen javítási lehetőséggel vizsgaidőszakonként egyetlen alkalommal lehet élni.
  • Lejárt díjtétel tartozás: lejárt határidejű aktív díjtétel tartozással vizsgára jelentkezni nem lehet. Ezért kérjük, hogy még most, idejében ellenőrizze, van-e rendezendő tétele a Neptun-rendszerben. Adott napi utalások nem jelennek meg a rendszerben. A Pénzügy minden munkanap reggelén az előző napon beérkezett utalásokat tudja beolvasni a rendszerbe, és csak utána látható a Neptunban. A Pénzügyek/Befizetések menüpontban kérdezze le a minden félév + aktív tételekszűrési beállítással, hogy van-e nyitott (aktív) tétele.
  • Az ismétlő javítóvizsgadíj(harmadik és további vizsgaalkalom ugyanazon tantárgyból) kiírását minden esetben a hallgatónak kell elvégeznie. Csak ennek a pénzügyi rendezését követően lehet vizsgára jelentkezni. Javasoljuk, hogy a vizsgajelentkezési időszak megindulása előtt 1-2 IV-díjnak megfelelő összeget utaljon át a gyűjtőszámlájára (ezt a vizsgaidőszak végén vissza tudja magának utalni, amennyiben nem használta fel).

Az ismétlő javítóvizsgák száma a tanulmányok során összeadódnak félévektől függetlenül.

A hallgató tantárgyanként két alkalommal kísérelheti meg újra a vizsga letételét az adott vizsgaidőszakban (javítóvizsga, ismétlő javítóvizsga).

Az ismétlő javítóvizsgát a hozzá tartozó díj befizetése és jóváírása után lehet felvenni, illetve letenni a vizsgaidőszakra kiírt vizsgaidőpontokban.

Amennyiben a hallgató a vizsgaidőszak utolsó hetében kísérli meg első alkalommal a vizsga letételét, annak sikertelensége esetén az oktatási szervezeti egység nem köteles újabb vizsgaidőpont kijelölésére.

 

  • Egyéb neptunos olvasnivaló a lehetséges vizsgajelentkezési problémákról: http://www.kre.hu/portal/images/neptun/NT_Vizsgajelentkezesi_problemak.pdf
  • Gyenge előfeltétel: ha egy tárgynak gyenge előfeltétele van, azt jelenti, hogy a ráépülő tárgyból addig nem tud sem vizsgára jelentkezni, sem jegyet szerezni, amíg az előfeltételt nem teljesítette (és a jegy nincs felrögzítve a Neptunba). Tehát ha Önnek van előfeltételes tárgya, addig a ráépülőből nem tud vizsgát felvenni, míg az előfeltételes tárgy nincs teljesítve.
  • Vizsga javítása, további jegyek megszerzése: nyitott vizsgajelentkezés esetén nem lehet további vizsgára feljelentkezni. Ezt azt jelenti, hogy a hallgatónak tárgyanként egyszerre egy időben összesen egyetlen érvényes vizsgajelentkezése lehet. Addig, amíg az előző vizsgán szerzett jegye nincs beírva a Neptunba, addig nem tud a következő időpontra feljelentkezni.
  • Vizsgaidőszak végén: ellenőrizni kell, hogy valamennyi jegyük be van-e írva. Ha nincs, haladéktalanul jelezzék az oktató felé. Azoknál a hallgatóknál, akik nem rendelkeznek a vizsgaidőszak végéig egy adott tárgyból semmilyen bejegyzéssel, központilag „nem teljesítette" bejegyzés kerül rögzítésre.
  • További Neptun-tudnivalók (pl. hogyan kell IV-díjat kiírni, stb.) http://www.kre.hu/portal/images/neptun/Penz_atutalasa_tetelkiiras_20130722.pdf

 

  • A szóbeli vizsgáztatás során elengedhetetlen továbbra is a személyazonosság megállapítása. Ez az oktató által használt alkalmazásban a kamerán keresztül zajlik a hallgató részéről történő fényképes igazolvány (diákigazolvány, személyi igazolvány, vezetői engedély, útlevél) bemutatásával.

 

  • Mivel az érdemjegyeik az e-leckekönyvbe a Neptun-rendszeren keresztül kerülnek be, nagyon fontos, hogy ellenőrizzék, hogy a megszerzett jegyeik valóban rögzítésre kerültek-e. Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, haladéktalanul jelezzék a vizsgáztató oktató és tanszék felé. Ha azt tapasztalják, hogy a jegyet a tanár felvezette, de a tárgy mégsem pipálódik ki (nem zöldül ki), feltétlenül jelezzék a TO-nak és a Neptun-irodának.

 

 

  • Abban az esetben, ha az adott kurzus számonkérési formája a félév elején az oktató által közöltekhez képest megváltozott, és a megváltozott számonkérési formában a kurzust nem kívánja teljesíteni, úgy kérheti – a jelen szorgalmi időszak utolsó napjáig (2020. december 19.) a Tanulmányi Bizottsághoz benyújtott kérelmében – az adott kurzus törlését különeljárási díj megfizetése nélkül.

A Tanulmányi Bizottság törlést engedélyező határozatát követően a törölt tárgy nem minősül tárgyfelvételnek. Ez minden típusú kurzusra (szemináriumok, gyakorlatok, előadások, alapvizsgák, szigorlatok) érvényes. Ez a rendelkezés kizárólag az e pontban megadott határidőig benyújtott kérelmekre alkalmazható. A határidő elmulasztása jogvesztő.

 

 

Üdvözlettel: KRE BTK

Módosítás: 2020. december 01.

Tájékoztató a kollégiumi költségek törléséről

Tájékoztatás kollégiumi költségek elengedéséről, illetve visszatérítéséről

Módosítás: 2021. január 28.

Kutatók Éjszakája a Károlin

A koronavírussal kapcsolatos szigorítások miatt idén a virtuális térben kerül megrendezésre 2020. november 27-28-án az ország legnépszerűbb tudományos ismeretterjesztő eseménysorozata, a Kutatók Éjszakája. Több mint 80 intézmény, közel 700 izgalmas programja közül válogathatnak a tudomány szerelmesei kortól és érdeklődési körtől függetlenül. Az eseményhez számos érdekes előadással Egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara is csatlakozott.

Módosítás: 2021. január 28.

Köszönőlevél

A Károli Gáspár Református Egyetem Oktatói, Munkatársai és Hallgatói részére

Módosítás: 2020. december 01.

Egyesített Bibliaolvasó Honlap Kutatócsoport online konferenciát rendez

Az Egyesített Bibliaolvasó Honlap Kutatócsoport online konferenciát rendez 2020. november 27-én 16 órai kezdettel.

Módosítás: 2020. november 26.

Rektori utasítás az őszi félévben esedékes vizsgarendről

A COVID-19 járvány miatt bevezetett veszélyhelyzettel összefüggésben és az ITM Felsőoktatásért, Innovációért és Szakképzésért Felelős Államtitkársága által kiadott „Ágazati ajánlás a felsőoktatási képzés veszélyhelyzet során történő digitális megszervezéséhez” útmutató figyelembevételével a 2020/2021. tanév 1. (őszi) félévében esedékes vizsgaidőszakról, a vizsgáztatások lebonyolításának lehetséges módjairól, a teljesítések értékelésével kapcsolatban a jelen utasításban meghatározott alábbi rendelkezések betartása minden egyetemi polgártól elvárt.

Módosítás: 2020. november 27.

Intézkedési terv járványügyi készültség kezelésére

A Károli Gáspár Református Egyetem intézkedési terve a járványügyi készültség kezelésére (egységes szerkezetben a 2020. szeptember 1-jén kiadott intézkedési terv 2020. november 16-ától hatályos módosításaival) , mely 2020. november 16-tól hatályos, az alábbiakban olvasható:

Módosítás: 2020. november 24.

Meghívó A koronavírus-járvány 2020 tavaszi első hullámának tanulságai - Online konferenciára

2020. november 26-án 16.00-tól 19.30-ig

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A részvételi szándékot kérjük az alábbi linken, az e-mail-cím megadásával jelezni:

Módosítás: 2020. november 17.

Prof. Dr. Stipta István MTA doktora címet kapott

Dr. Stipta István, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Jogtörténeti, Jogelméleti és Egyházjogi Tanszékének egyetemi tanára a sikeres pályázati anyag és kiemelkedő teljesítményű szóbeli nyilvános vita után méltán kapta meg az MTA doktora címet eddigi kutatási és pályamunkájáért.

Módosítás: 2020. november 24.

A Tanulmányi Osztály személyes ügyfélfogadása 2020. 11. 16-tól módosul, irodai jelenléte változik.

Tisztelt Hallgató!

Magyarország Kormánya bevezette a rendkívüli jogrendet, az Egyetem a 16/2020. (XI.05.)/R számú Rektori utasítással átállt távolléti (online) oktatásra.

Módosítás: 2020. november 16.

A Tanulmányi Osztály személyes ügyfélfogadása 2020. 11. 16-tól módosul, irodai jelenléte változik.

Tisztelt Hallgatónk!

Magyarország Kormánya bevezette a rendkívüli jogrendet, az Egyetem a 16/2020. (XI.05.)/R számú Rektori utasítással átállt távolléti (online) oktatásra.

Módosítás: 2020. november 16.

Kari kitüntetések átadása

2020. november 11. napján a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsa által odaítélt kitüntető díjak, továbbá a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjak átadására Került sor a Károlyi-Csekonics Palota Báltermében.
Módosítás: 2020. november 11.

Rektori utasítás a távolléti oktatásra történő átállásról

17/2020. (XI.11.)/R számú Rektori utasítás a 16/2020. (XI.05.)/R számú rektori utasítás módosításáról

Módosítás: 2020. november 11.

Nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselő választási eredménye

A hatályos Szervezeti és Működési Rend 9/B §-a alapján került sor a nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztására 2020. október 26. és november 8. között.

Módosítás: 2020. november 11.

Rektori utasítás a távolléti oktatásra történő átállásról

A 2020/2021. tanév 1. (őszi) félévben a 16/2020. (XI.05.)/R számú Rektori utasítás hatályba lépésének napjától, azaz 2020. november 9-től az Egyetem távolléti (online) oktatásra áll át, ennek megfelelően az előadások, gyakorlati, szemináriumi tanórák megtartását lehetőség szerint online formában kell teljesíteni.
A távolléti (online) oktatásra történő zavartalan átállás megvalósítása érdekében a dékán oktatási szünetet rendelhet el, így kérjük kísérjék figyelemmel a kari weboldalakat is.

Módosítás: 2020. november 11.

Meghívó - Napút - lapszámbemutató

Napút - lapszámbemutató: 2020. november 11., szerda, 17.30 – Országos Idegennyelvű Könyvtár (V. Molnár u. 11.).

Módosítás: 2020. november 09.

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2020/21 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit.

Módosítás: 2020. november 09.

Trianoni utóhatások(k), következmények - online tudományos konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem BTK Történettudományi Intézet Új- és Jelenkori Történeti Tanszéke a trianoni békediktátum Nemzetgyűlés általi ratifikációjának 100. évfordulójára Trianoni utóhatások(k), következmények címmel online tudományos konferenciát rendez 2020. november 11-12-én. A rendezvény fővédnöke Bogárdi Szabó István, püspök, a MRE Zsinatának lelkészi elnöke, megnyitja Kurucz György a KRE rektorhelyettese, a Történettudományi Intézet vezetője.

Módosítás: 2020. november 07.

A nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztása

A nem oktató, kutató munkavállalók szenátusi képviselőjének megválasztására a mellékelt hirdetménynek megfelelően 2020. november 2. 10:00 óra és 2020. november 8. 24:00 óra között kerül sor.

Módosítás: 2020. november 02.

Műhelykonferencia a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen

Tizenhárom évvel a Színházi szótár magyarországi megjelenése után (ford. Sepsi Enikő, Rideg Zsófia, Molnár Zsófia, Gulyás Adrienn) Sepsi Enikő intézetvezető a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szervezésében a francia színházi szemiológia legjelentősebb képviselőjével, a szótár szerzőjével, Patrice Pavis-szal közös műhelykonferencián vett részt, színháztudományi és színházi fordításokról beszélgettek a világ minden részéről érkező doktoranduszokkal és szakemberekkel. (Patrice Pavis legutóbb a szótár megjelenésekor járt Magyarországon, Rideg Zsófia és Sepsi Enikő szervezésében.) A kerekasztal-beszélgetést követően Sepsi Enikő találkozott Kós Annával, a Művészeti Kar vezetőjével és Ungvári-Zrínyi Ildikóval bejárták a kar épületeit is.

Módosítás: 2019. december 05.

Műfordítói szakmai nap

Műfordítói szakmai nap
Prózai művek újrafordítása, 2019. december 4.
Benda Kálmán Szakkollégium (1085 Budapest, Horánszky utca 26.)

Módosítás: 2019. december 03.

Ötezer darabos japán könyvadomány érkezett Egyetemünkre

A japán–magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 150. évfordulója alkalmából ötezer japán nyelvű kötetet adományozott a Honno Kote Projekt a Károli Gáspár Református Egyetem számára, ezáltal Egyetemünk a legnagyobb japán nyelvű könyvállománnyal rendelkező intézménnyé vált Magyarországon.

Módosítás: 2019. december 03.

Szabadbölcsész disputák: Dr. Lee Beaudoen előadása

A KRE BTK Szabadbölcsészet Tanszéke vár minden érdeklődőt a Szabadbölcsész disputák című előadássorozat következő alkalmára. Az előadó ezúttal Egyetemünk vendégprofesszora, Dr. Lee Beaudoen, a Közel-Kelet és Mediterráneum kultúrtörténetének szakértője, az Amerikai Egyesült Államok egyik legelismertebb egyetemének, a University California of Los Angeles (UCLA) oktatója.

Módosítás: 2019. december 03.

A 10. legjobb felsőoktatási intézmény

Megjelent a HVG Diploma 2020-as rangsora, mely szerint a Károli Gáspár Református Egyetem a 10. legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon az összes hazai intézmény rangsorában.
(Forrás: HVG Diploma 2020, Összesített képzési rangsor)

Módosítás: 2019. december 03.

Károli North America Days 2019

Cultural Mirrors in the United States of America and Hungary - November 27, 2019. from 4 PM to 7 PM

Módosítás: 2019. december 05.

„In Memoriam of Dr. Anne Vainikka” konferencia beszámoló

„In Memoriam of Dr. Anne Vainikka” címmel a Károli Gáspár Református Egyetem és a Magyar–Észt Tudományos Akadémiák közötti mobilitási projekt keretében az MTA Nyelvtudományi Intézete közös nemzetközi konferenciát szervezett Anne Vainikka emlékére 2019. november 22-én és 23-án, amelyre 12 országból érkeztek a kutatók 16 egyetemről - kutatóintézetből. A szervezésben részt vett a Finn Nagykövetség is, a konferencián Őexcellenciája Markku Virri, Finnország magyarországi nagykövete is részt vett.

Módosítás: 2019. december 06.

Dr. Sarnyai Csaba Máté Mestertanár Aranyérem kitüntetést kapott

Október 31-én a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében, Kitüntetésátadó ünnepi ülés keretében lezárult a XXXIV. OTDK. 

Módosítás: 2019. december 03.

„Hősök, mártírok, áldozatok és szentek az antikvitástól a modernitásig” c. konferencia

„Hősök, mártírok, áldozatok és szentek az antikvitástól a modernitásig - Hol húzódnak a történelmi értelmezések határai?” címmel rendez konferenciát 2019. november 7-én és 8-án a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Történettudományi Intézete, melynek helyszíne a KRE BTK Dózsa György úti épülete.

Módosítás: 2019. december 03.

Népismeret, szolgálat, jövendő — Barabás László köszöntése

A Magyar Tudomány Napja alkalmából

Népismeret, szolgálat, jövendő - Barabás László köszöntése

Módosítás: 2019. december 05.

Média ösztöndíj 2020.

Az ösztöndíj célja olyan tehetséges, keresztyén értékrendű és szellemiségű hallgatók megnyerése az Egyetem számára, ill. képzésük elvégzésének támogatása, akik a tanulmányaik befejezését követően valamely református fenntartású médiumban (kommunikációs tevékenységet is folytató intézményben) szeretnének hosszú távon dolgozni.

Módosítás: 2019. november 26.

Felhívás – Szakkollégiumi csatlakozás a Magyar Református Szeretetszolgálat „Egy doboznyi szeretet” elnevezésű adománygyűjtési akciójához

A  Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium az idei évben hallgatói kezdeményezés útján csatlakozik a Magyar Református Szeretetszolgálat „Egy doboznyi szeretet” elnevezésű adománygyűjtési akciójához.

 

Töltsünk meg egy – vagy több – szeretetdobozt élelmiszerrel, játékokkal, így szeretetünk és adományuk nélkülözésben élő családokhoz, magányosan élő idősekhez jut el a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül.

 

 

 

Módosítás: 2018. december 18.

Rendezvény – 2018. november 8-án megrendezésre került az I. Benda Quiznight elnevezésű szakkollégiumi közösségi rendezvény

2018. november 8-án megrendezésre került az I. Benda Quiznight elnevezésű szakkollégiumi közösségi rendezvény. Ezúton köszönjük a rendezvény hallgatói felelősének, Eidenpenz Orsolyának és a különböző részfeladatokat ellátó önkéntes hallgatói csoportoknak a segítségét a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában!

 

 

 

Módosítás: 2018. december 18.

Rendezvény – 2018. szeptember 27-én megrendezésre került a Benda Piknik elnevezésű szakkollégiumi közösségi rendezvény

2018. szeptember 27-én megrendezésre került a Benda Piknik elnevezésű szakkollégiumi közösségi rendezvény. Ezúton köszönjük a rendezvény hallgatói felelősének, Füzes Nóra Juditnak és a különböző részfeladatokat ellátó önkéntes hallgatói csoportoknak a segítségét a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában!

 

 

 

Módosítás: 2018. december 18.

Belenéztünk a fekete tükörbe

A KRE BTK Szociológia Tanszék „Szociológia Műhely”-sorozatában a szervezők kifejezetten vonzó és aktuális témát választottak: november 20-án ,,A társadalom a sorozatok (fekete) tükrében” címmel rendeztek beszélgetést. A program Facebook-eseményén előzetesen több mint 1100-an jelezték érdeklődésüket, a meghirdetett regisztráció órák alatt betelt, a károlis és külsős érdeklődők végül teljesen megtöltötték a Dísztermet.

Módosítás: 2018. december 01.

Észt Köztársaság - 100 év innováció

ÉSZT Köztársaság - 100 év innováció
Időpont: 2018. november 23. 9.30
Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem BTK

Módosítás: 2018. december 01.

„Egy ember álma” – Mándy 100

November 22-23.: „Egy ember álma” c. konferencia és irodalmi est Mándy Iván születésének 100. évfordulójára

Módosítás: 2018. december 01.

Canadian Generations in Culture and the Arts: Synchronic and Diachronic Approaches

You are kindly invited to the
Canadian Generations in Culture and the Arts:
Synchronic and Diachronic Approaches

Módosítás: 2018. november 19.

Károli North America Days: Canadian/ American Generations in Culture and the Arts

You are kindly invited to the conference entitled
American Generations in Culture and the Arts
within the framework of
KÁROLI NORTH AMERICA DAYS 2018

Módosítás: 2018. november 19.

„Ha kiderül az alkony” – Spannraft Marcellina 60 – köszöntőkonferencia

„Ha kiderül az alkony” – Spannraft Marcellina 60 – köszöntőkonferencia

Időpont: 2018. november 30., péntek

Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar

1088 Budapest, Reviczky u. 4. Stúdió

 

Módosítás: 2018. december 01.

Szociológiai Műhely - A társadalom a sorozatok (fekete) tükrében

 Mindenkit szeretettel várunk

 

Módosítás: 2018. november 22.

„Ha kiderül az alkony” – Spannraft Marcellina 60 Köszöntőkonferencia

„Ha kiderül az alkony” – Spannraft  Marcellina 60 köszöntőkonferencia

Időpont: 2018. november 30., péntek

Módosítás: 2018. november 12.

Fontos tudnivalók - vizsgajelentkezési időszak, vizsgaidőszak

Tisztelt Hallgató!

 A vizsgajelentkezési időszak 2018. november 23. (péntek) 8:00 órától indul,a vizsgaidőszak pedig 2018. december 17. - 2019. február 02. között tart.

Módosítás: 2018. december 01.

Fontos tudnivalók - vizsgajelentkezési időszak, vizsgaidőszak

Tisztelt Hallgató!

 A vizsgajelentkezési időszak 2018. november 23. (péntek) 8:00 órától indul,a vizsgaidőszak pedig 2018. december 17. - 2019. február 02. között tart.

Módosítás: 2018. december 01.

Műfordítói nap: Drámafordítás egykor és ma – klasszikusok újrafordítása

Műfordítói nap: 2018. november 16. (péntek)
Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar

Módosítás: 2018. december 01.

A Gazdasági Igazgatóság tájékoztatása hallgatói pénzügyekkel kapcsolatosan

2017/2018 évváltással kapcsolatos pénzügyi tájékoztató.
Az ünnepi nyitva tartás miatti Neptun pénzügyi változások:
A KRE Pénzügyi csoportja 2017.12.23. és 2018.01.01. között ZÁRVA tart.

Módosítás: 2018. január 30.

A Gazdasági Igazgatóság tájékoztatása hallgatói pénzügyekkel kapcsolatosan

2017/2018 évváltással kapcsolatos pénzügyi tájékoztató

Az ünnepi nyitva tartás miatti Neptun pénzügyi változások:

A KRE Pénzügyi csoportja 2017.12.23. és 2018.01.01. között ZÁRVA tart.

Módosítás: 2017. december 01.

Pro Scientia Aranyérem kitüntetést kapott a BTK hallgatója

Hornos Dániel, a KRE BTK japanológia mesterszakos hallgatója Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesült a humántudományi területen nyújtott kimagasló teljesítményéért.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) által adományozott Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott. Az Aranyérem tehát hallgatói összteljesítményt ismer el.

A díjátadó ünnepségre a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében került sor november 20-án Balogh Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere és Lovász László, az MTA elnöke részvételével, valamint köszöntő beszédével.

Módosítás: 2017. december 01.

Tanulmányi Osztály-Ügyfélszolgálat a vizsgaidőszakban!

Tisztelt Hallgató!

Ezúton tájékoztatom, hogy a Pszichológiai Intézetbe (1037 Budapest, Bécsi út 324., V. épület.) kihelyezett ügyfélszolgálatunk a 2017/2018. tanév I. félévben 2017. december 13-án, szerdán tart nyitva utoljára.

A Dózsa György út 25-27. szám alatti épületben a vizsgaidőszak alatt (2017. december 18. és 2018. február 03. között) rövidített nyitvatartási idővel várjuk hallgatóinkat.
Az ügyfélfogadás napja a vizsgaidőszak alatt minden esetben szerda 9-12 óra.

Módosítás: 2017. december 01.

Tanulmányi Osztály-Ügyfélszolgálat a vizsgaidőszakban!

Tisztelt Hallgató!

Ezúton tájékoztatom, hogy a Pszichológiai Intézetbe (1037 Budapest, Bécsi út 324., V. épület.) kihelyezett ügyfélszolgálatunk a 2017/2018. tanév I. félévben 2017. december 13-án, szerdán tart nyitva utoljára.

A Dózsa György út 25-27. szám alatti épületben a vizsgaidőszak alatt (2017. december 18. és 2018. február 03. között) rövidített nyitvatartási idővel várjuk hallgatóinkat.
Az ügyfélfogadás napja a vizsgaidőszak alatt minden esetben szerda 9-12 óra.

Módosítás: 2017. november 20.

Szakdolgozati témabejelentő lap leadása: 2017. december 13.

Tájékoztatom, hogy az alábbi képzésben résztvevő hallgatóknak 2017. december 13-ig kell leadni a szakdolgozathoz, illetve a portfólióhoz tartozó kapcsolódó dolgozat témabejelentő és igazoló lapját:
      • 2 féléves szakirányú továbbképzés I. (aktív) félévében vannak,
      • 4 féléves szakirányú továbbképzésben a III. félév (aktív) félévben vannak,
      • 11 féléves osztatlan tanári mesterképzésben: IX. félév szorgalmi időszakának vége

Módosítás: 2017. november 22.

Szakdolgozati témabejelentő lap leadása: 2017. december 13.

Tájékoztatom, hogy az alábbi képzésben résztvevő hallgatóknak 2017. december 13-ig kell leadni a szakdolgozathoz, illetve a portfólióhoz tartozó kapcsolódó dolgozat témabejelentő és igazoló lapját:
    •  2 féléves szakirányú továbbképzés I. (aktív) félévében vannak,
    •  4 féléves szakirányú továbbképzésben a III. félév (aktív) félévben vannak,
    •  11 féléves osztatlan tanári mesterképzésben: IX. félév szorgalmi időszakának vége

Módosítás: 2017. november 22.

Central Europe from an American Perspective

You are kindly invited to the conference entitled Central Europe from an American Perspective within the framework of Károli North America Days 2017 to be held at the Faculty of Humanities of Károli Gáspár University on November 22, 2017. from 4 PM to 7 PM (address: 1146 Budapest, Dózsa György út 25-27, 2nd floor, room 237).

Módosítás: 2017. december 01.

Luther und die Reformation im Spiegel der deutschsprachigen Literatur des 18., 19. und 20. Jahrhunderts

Időpont: 2017. november 23-25.
Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Buda Béla terem (Díszterem)
1088 Budapest, Reviczky u. 4.

Módosítás: 2021. szeptember 21.

KRE BTK 2017/2018/1. féléves szakmai és tudományos ösztöndíj: pályázati eredmények

KRE BTK 2017/2018/1. féléves szakmai és tudományos ösztöndíj: pályázati eredmények

Módosítás: 2017. november 06.

Templomtúra Beregben

Az Őszi Károli Közösségi Napok keretében 2017. október 26-án a BTK adminisztratív dolgozói beregi templomtúrán vehettek részt. Tízen vállalkoztak a kirándulásra, és Borsi Attila tanár úr vezetésével reggel 7-kor már útnak is indultak a Móricz által Magyarország utolsó tündéri mezejének nevezett térségbe. A beregi táj számos kis települése rendelkezik egyszerűségében is lenyűgöző, zsindelytetős, gyönyörű, népi reneszánsz virágmotívumos mennyezeti kazettával vagy faragott festett szószékkel ékes, olykor egészen a 12–13. századig visszavezethető múlttal rendelkező református templommal. Ezek közül kollégáink először a „mezítlábas Notre Dame”-nak nevezett, paticsfalú tákosi református templomot, majd a karcsú tornyú csarodai templomot látogatták meg, melyben a 13. század elején készült, „mosolygó szentek”-nek nevezett freskórészletek is láthatók. Eljutottak továbbá a szintén egyedülálló értékeket őrző sonkádi, vámosoroszi és kisszekeresi református templomba, tettek egy sétát a szatmárcsekei csónakos fejfás református temetőben, ahol Kölcsey síremlékét is megtekintették, és megnézték a tiszacsécsei Móricz Zsigmond Emlékházat is. A nap végén a páratlan szépségű beregi táj, a takaros, tiszta kis falvak és a történelmi levegőjű, szemet gyönyörködtető, meghitt templombelsők látványától lelkiekben feltöltődve érkeztek vissza Budapestre.

Módosítás: 2017. november 04.

"Változik, el nem enyészik” - műfaji metamorfózisok a kortárs regényben konferencia

A KRE BTK Közép-európai regény kutatócsoportja 2017. november 9-én és 10-én tartja negyedik nemzetközi konferenciáját. Az idei téma a hagyományos írásmódok (napló, útirajz, életrajz) és regényformák (nevelődési, történelmi, bűnügyi, kaland-, művész-, esszéregény… stb.) megváltozása és továbbélése a kortárs közép-európai regényben. Az előadások azt vizsgálják, hol tartanak ma a századokon át folyamatosan változó reprezentációs lehetőségek, mennyiben folytatják és alakítják át a regény műfajait ahhoz, hogy napjainkban is aktuálisak maradhassanak.
A konferenciát Emmanuel Bouju, a Rennes-i Egyetem és a Harvard Egyetem „Europe on Credit” kutatócsoportja professzorának angol nyelvű előadása nyitja:

Módosítás: 2017. november 04.

Művészettörténeti konferencia

Művészettörténeti konferenciát rendez az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem Művészettörténet Tanszéke 2017. november 17., pénteken 8.30 órai kezdettel.
Helyszín:  ELTE BTK Művészettörténeti Intézet, Fülep Lajos terem 1088 Budapest, Múzeum Krt. 6‒8/A

Módosítás: 2017. november 16.

KÖNYVBEMUTATÓ

Yves Bonnefoy: Hollán Sándor – Harminc év elmélkedései, 1985-2015

Yves Bonnefoy 2016 nyarán, pár héttel a halála után megjelent könyve magyar fordításának a bemutatója.
December 13-án (kedd), 18:00-kor a Kossuth Klubban (Muzikum) – 1088 Budapest, Múzeum u. 7.

Módosítás: 2016. december 06.

KÁROLI NORTH AMERICA DAYS 2016

 

You are kindly invited to the annual celebration of Intercultural Communication
within the framework of
KÁROLI NORTH AMERICA DAYS 2016


to be held at the Faculty of Humanities of Károli Gáspár University
(address: 1146 Budapest, Dózsa György út 25-27, 2nd floor, room 215)    
on December 1 , 2016. from 4 PM to 6:30 PM

Módosítás: 2016. november 29.

Bagdy Emőke könyvbemutató és előadás

Pszichológiai rejtelmek a művészetekben és életünkben
Időpont: 2016. december 5. 16.30
Helyszín: 1088 Budapest, Reviczky u. 4. Buda Béla terem (Díszterem)

Módosítás: 2016. november 28.

Drámapedagógia a felsőoktatásban konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézete 2016. december 10-én Drámapedagógia a felsőoktatásban címmel konferenciát rendez.

Módosítás: 2016. november 29.

Szakdolgozati témabejelentő lap leadása: 2016. december 16.

Tájékoztatom, hogy az alábbi képzésben résztvevő hallgatóknak 2016. december 16-ig kell leadni a szakdolgozathoz, illetve a portfólióhoz tartozó kapcsolódó dolgozat témabejelentő és igazoló lapját:
     •    2 féléves szakirányú továbbképzés I. (aktív) félévében vannak,
     •    4 féléves szakirányú továbbképzésben a III. félév (aktív) félévben vannak,
     •    3 féléves és 5 féléves mesterképzésben (osztott tanári):összefüggő tanítási gyakorlatot megelőző félévben

Módosítás: 2016. december 16.

Szakdolgozati témabejelentő lap leadása: 2016. december 16.

Tájékoztatom, hogy az alábbi képzésben résztvevő hallgatóknak 2016. december 16-ig kell leadni a szakdolgozathoz, illetve a portfólióhoz tartozó kapcsolódó dolgozat témabejelentő és igazoló lapját:

Módosítás: 2017. május 02.

Multiculturalism in Canada: Changing Perspectives

 

Módosítás: 2016. november 21.

Házi TDK-fordulók a KRE BTK-n 2016/17/ősz

Házi TDK-fordulók a KRE BTK-n 2016–17/ősz

Módosítás: 2016. november 29.

Meghívó - AVICOM MUZEUMDIGIT Konferencia

AVICOM MUZEUMDIGIT Konferencia
Időpont: 2016. november 22–23.
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16., Díszterem
F@IMP díjátadó

Módosítás: 2016. november 29.

Felhívás - Erasmus Buddy Önkéntes Program

 

Módosítás: 2016. november 29.

KEGYELEM Rekviem 1956 halott fiataljaiért – a ma élőknek

Időpont: 2016. november 23. 14.30
Helyszín: KRE BTK Buda Béla terem

A Kegyelem eredetileg egy olyan Makkai-versciklus, amelyet a költő a forradalom után tíz évvel írt Chicagóban. Ez az alapja a hasonló című színpadi produkciónak is.
Az előadás folyamán Makkai hihetetlenül személyes perspektívája kiegészül vendégszövegekkel is: Mansfeld Péter halálos ítéletével, egy Thinsz Géza-verssel, valamint Faludy György legendás költeményével.
A  Thália stúdiószínpadán október 25-én megtartott előadását követően a Károli Gáspár Egyetemre is megérkezik a Kegyelem című produkció. Erdélyi György ez alkalommal is megkíséreli, hogy a mai ifjúság a forradalom kapcsán képet kapjon saját magáról éppúgy, mint bőséges ízelítőt Makkai Ádám klasszikus ízű költészetéből.

Módosítás: 2016. november 29.

Szakmai tudományos ösztöndíj eredmények

KRE BTK 2016–2017/1. féléves szakmai és tudományos ösztöndíj pályázati eredmények

Módosítás: 2016. november 29.

Szakmai nap a Szín-Tér Egyesület alapításának 25. évfordulója alkalmából

Szakmai nap a Szín-Tér Egyesület alapításának 25. évfordulója alkalmából, benne dr. Adorján Viktor A Laboratórium c. könyvének bemutatójával

Időpont: 2016. november 12. (szombat)

Módosítás: 2016. november 19.

Károlis oktató a Nemzet Művészei között

A Nemzet Művésze Díjat a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére 2013-ban alapította az Országgyűlés. A díjjal a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőit jutalmazzák személyes megbecsülésük és méltó életkörülményeinek biztosítása céljából. A Nemzet Művésze Díj Bizottság 2016-ban öt művésznek ítélte meg. Az irodalom területén Kalász Márton Kossuth-díjas költő, író, műfordító, az MMA rendes tagja, a KRE Német Nyelv és Irodalom Tanszékének oktatója a kortárs magyar irodalom történetét gyarapító költői életműve elismeréseként és értékteremtő műfordítói tevékenységének megbecsüléseként részesült a kitüntetésben.

Díjazták még Bán Ferenc építőművész, Koltai Lajos operatőr, filmrendező, Mécs Károly színművész és Varga Imre szobrászművész munkásságát.

Az ünnepélyes díjátadót november 3-án tartották a Pesti Vigadóban, a díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, és Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke adta át.

Módosítás: 2016. november 29.

2015 november

Demonstrátori pályázat


A KRE Anglisztika Intézet két tanszéki demonstrátori pályázatot ír ki a 2015/2016-os tanévre (2015 december 1-től).

A demonstrátori pályázat célja a kiemelkedő képességű hallgatók kutató munkájának, oktatási tapasztalatainak segítése. Az oktatási, kutatási feladatokban való önkéntes, egyszeri díjazással járódemonstrátori címet az Anglisztika Intézet vezetője ítéli oda. A demonstrátori megbízás a 2015/2016-os tanévre szól, ami a feladatok magas színvonalú teljesítése esetén meghosszabbítható.
A demonstrátori megbízás lehetőséget ad a különböző intézeti / tanszéki feladatokban való részvételre:
- a tudományos kutatómunka terén
- az oktató munkában (pl. oktatási anyagok előkészítése, egy-egy előadás tartása saját témában)
- az oktatás- és kutatásszervezési feladatokban (pl. szakmai rendezvények, konferenciák, pályázatok előkészítése, szervezése).

A demonstrátor konkrét feladatait az adott tanszék vezetője, illetve a demonstrátor szakmai munkáját segítő oktató határozza meg. A demonstrátori tevékenység átlagosan heti 4-8 órás feladatvégzést jelent, ami egyéni egyeztetés során természetesen hetenként eltérő terhelést is magában foglalhat. A demonstrátor a megbízatása ideje alatt – az oktatóval történt egyeztetés alapján – lehetőséget kap az Intézet oktatási, kutatási eszközeinek használatára.
A demonstrátor – amennyiben a tevékenységéről készített beszámolóját az Anglisztika Intézet vezetője elfogadta – a megbízását követő félévben a demonstrátori címet igazoló, az Anglisztika Intézet által kiállított oklevelet kap.

A demonstrátori jelentkezés feltételei:
Demonstrátori címre az pályázhat, aki
- a KRE-BTK anglisztika szakán nappali vagy levelező munkarendos, aktív státuszú hallgató
- utolsó lezárt félévének tanulmányi eredményi átlaga legalább 4,00
- idegen nyelvű tájékozódási és szakirodalom-fordítási készséggel rendelkezik
- színvonalas tudományos, szakmai produktumot képes felmutatni az anglisztika területén (pl. esetleges publikáció, kari TDK stb. aktivitás)

A demonstrátori pályázathoz a következőket kell csatolni:
1. Jelentkezési lap – jelen pályázat melléklete (titkárságon – 210-es szoba)
2. Ajánlás a KRE Anglisztika Intézet egy oktatójától (a jelentkezési lapon)
3. Motivációs levél (a pályázat beadásának indoklásával)
4. Szakmai önéletrajz
5. Indexmásolat
6. Esetleges tudományos tevékenységet igazoló dokumentumok (nem kizáró ok, ha nincs)

A demonstrátori pályázat leadásának helye és határideje:

2015. december 1. kedd 16 óra a KRE Anglisztika Intézet titkárságán (Dózsa György u. 25. II.210. )

Módosítás: 2015. november 06.

Meghívó

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának
Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézete tisztelettel
meghívja a


MEGMENTŐK ÉS MEGMENTETTEK

interaktív - multimédia oktatási program sajtóbemutatójára
2014.december 1-jén, hétfőn 14 órára

Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem
Bölcsészettudományi Kar,
Díszterem
1088 Budapest, Reviczky u.4.

Részletes program itt található.


Módosítás: 2014. november 27.

Meghívó

A Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézete Észak-Amerikai Specializáció Program tisztelettel meghívja a 2014. december 4-én 15:00-tól a KRE BTK Dísztermében (1088 Budapest, Reviczky u. 4., I. emelet, 100-as terem) rendezett KÁROLI NORTH AMERICA DAYScímű eseményre.

A részletes program itt érhető el.


Módosítás: 2014. november 25.

Szilágyi Áron ezüstérmes

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, a KRE Bölcsészettudományi Karának hallgatója ezüstérmet nyert szombaton a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kardvilágkupa egyéni versenyében.
 
A rekordnagyságú mezőnyt, 31 ország 208 versenyzőjét felvonultató viadal fináléjában a kazanyi vb ezüstérmesével, a dél-koreai Gu Bon Gil-lel vívott Szilágyi Áron, ahol 15-11 a dél-koreai versenyző győzedelmeskedett.
„Gratulálok, mert nagyon jól vívott. Rengeteg tanulsággal szolgált ez az asszó.” – nyilatkozta Szilágyi Áron az MTI-nek.
 
A kiváló eredményekhez sok szeretettel gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!


Módosítás: 2014. november 24.

Megéri jónak lenni?

Megjelent Tomka János és Bőgel György új könyve


A 2008-as gazdasági válság kitörése után egyre aktuálisabbá vált a kérdés: vajon üzleti szempontból racionális-e az etikus magatartás? Erre a problémára keresi a választ a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó gondozásában megjelent „Megéri jónak lenni? – A Biblia és a menedzsment II.” című Tomka János – Bőgel György-kötet, mely bibliai történeteket hív segítségül modern vállalatvezetési dilemmák megoldásához. A szerzők bemutatják, hogy sokszor nehéz meghúzni a határt jó és rossz között, és lényegre törő okfejtéssel, több szempont egyidejű megvilágításával invitálják izgalmas, közös gondolkodásra az olvasót.


A jelenkori gazdasági életből vett esetek és hozzájuk kapcsolódó bibliai történetek segítségével keresi a választ Tomka János és Bőgel György új kötete arra a kérdésre, hogy vajon megéri-e jónak lenni az üzleti életben. Különösen aktuálissá vált ez a probléma a 2008-as gazdasági válság kitörése után, mivel az etikus döntések iránti igény egyre gyakrabban fogalmazódik meg a gazdasági szereplők felé. A Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó gondozásában megjelent, októbertől kapható kötet egyetemi oktató szerzői a kizárólagos válaszok helyett közös gondolkodásra hívják az olvasót. A könyv szerves folytatása a 2010-ben megjelent „Vezetés egykor és most – A Biblia és a menedzsment” című kötetnek.

A tíz tárgyalt esettanulmányban olyan klasszikus témákat vetnek fel, mint például a jövőbeni haszon érdekében elviselhető áldozat, a látszat és a valóság elszakadásának következményei, valamint a vezetői hatalommal való visszaélés kérdése. A döntési helyzetek komplexitását a közérthetően elmesélt bibliai történetek, morálfilozófiai és játékelméleti okfejtések segítenek megvilágítani. Az olvasmányos kötet segítségével mindenki számára átélhetővé és megérthetővé válnak olyan problémák, amelyekkel egy nagy multinacionális vállalat vezetője találkozik. Az etikai állásfoglalások nem kizárólagosak, a szerzők annak bemutatására törekszenek, hogy a legtöbb helyzetben nem lehet nyertes-nyertes megoldást találni, így a döntéseknek többnyire elkerülhetetlenül lesznek vesztesei is. 

A 368 oldalas, keményfedeles könyvhöz Bölcskei Gusztáv püspök és Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója írtak előszót. A „Megéri jónak lenni? – A Biblia és a menedzsment II.” című kötet a vállalati vezetők mellett az államigazgatásban, az oktatásban és a kultúra különböző területein dolgozó szakemberek számára is hasznos olvasmány. Izgalommal forgathatják azok is, akik érdeklődnek a bibliai történetekben rejlő döntési dilemmák, valamint a vállalatvezetés aktuális kérdései iránt.


A szerzőkről
Dr. Bőgel György a CEU Business School tanára. Szakterülete a vállalatvezetés és -szervezés. Jelenleg legtöbbet az infokommunikációs szektorral, informatikai vállalatok stratégiájával, az információs technológia fejlődésének a vállalati irányítási rendszerekre gyakorolt hatásával foglalkozik. Kilenc szakkönyv és mintegy százhúsz szakcikk szerzője. Előző könyvét „Terepszemle: tanulmányok és feljegyzések az infokommunikációs világról” címmel adta ki 2012-ben a Typotex Kiadó. Blogja a T-Systems honlapján olvasható (http://blog.t-systems.hu/author/bogelgyorgy/).

Dr. Tomka János villamosmérnökként és mérnöktanárként a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett, PhD-fokozatát is itt szerezte tudásmenedzsment témában. 1993 óta dolgozik a KPMG-nél, az informatikai tanácsadási részleg vezető partnere, majd Chief Operating Officer. Jelenleg a KPMG Akadémia ügyvezető igazgatója, illetve főiskolai tanár a Károli Gáspár Református Egyetemen. „A megosztott tudás hatalom” című könyve 2009-ben jelent meg a Harmat Kiadó gondozásában. A KPMG-blog Menedzsment rovatának rendszeres szerzője (http://blog.kpmg.hu/category/menedzsment/).

A könyv megvásárolható a Pedellus Tankönyvboltban:
1143 Budapest, Szobránc u. 6–8.,
Nyitva tartás: h–cs: 9-17, p: 9-14
A könyv ára: 6.200 Ft

 


Módosítás: 2014. november 20.

Neptun web ideiglenesen nem elérhető


Kedves Neptun Felhasználók!

Áramkimaradás miatt a Neptun szerver nem elérhető. 

Megértését mindenkinek köszönjük.

Neptun Support

 

Módosítás: 2014. november 19.

Prof. Dr. Balla Péter rektor és Dr. Sepsi Enikő dékán indonéziai és malajziai látogatása 2014. október 28. és november 8. között

Prof. Dr. Balla Péter rektor és Dr. Sepsi Enikő dékán 2014. október 28. és november 8. között látogatást tett Indonéziában és Malajziában, útjuk sikeres és eredményes volt.

Először Jakartában meglátogatták az ökumenikus Theological Seminary-t, ahol Prof. Dr. Balla Péter előadást tartott Child-Parent Relationship in the New Testament címmel. Megismerkedtek a 200-as diáklétszámú teológia tanáraival, oktatási rendjével. A Theological Seminary nyitott a tanár- és diákcserére.

Ezt követően Kuala Lumpurban részt vettek az IAPCHE konferenciáján, ahol november 1-4. között előadások, kiscsoportos beszélgetések keretében tárgyalhattak a keresztyén egyetemek együttműködéseinek lehetőségeiről.

Rektor úr és dékán asszony hazautazásuk előtt Kuala Lumpurban a helyi, ún. Brethren testvérgyülekezet vendégei voltak. Rektor úr a 600 éve ott élő, kínai hátterű kisebbségi gyülekezet közösségében a II. Korinthus 3-ról tartott előadást.


Módosítás: 2014. november 19.

Tanulmányi ösztöndíj-lehetőség sportolók számára

A Budapesti Olimpiai Mozgalom saját ösztöndíjával támogatja azokat az olimpiai kerettagokat, akik felsőfokú tanulmányokat folytatnak vagy szakmát adó képzésben vesznek részt. A sikeres sportolóktól átvállalják tanulmányuk költségeit, ezzel támogatva a tanulni vágyókat.


2013-ban indította útjára a Budapesti Olimpiai Mozgalom a fiatal sportolók ösztöndíját, amellyel azokat a sportolókat kívánta támogatni, akik sportolói karrierjük mellett felsőfokú tanulmányokat végeznek vagy szakmát adó képzésben vesznek részt, valamint olimpiai kerettagok.

A tavalyi évben a kuratórium 75 pályázó közül választotta ki azt a 16 sportolót, akiknek tanulmányi költségeit teljes egészében átvállalta az Alapítvány. Büszkék vagyunk rá, hogy a kiválasztott pályázók között volt Tóth Márton (Kajak-kenu - VB 3., EB 1.2.3.) is, Egyetemünk Bölcsészettudományi Karának pszichológia szakos hallgatója is.

Az aktuális pályázati időszak idén november 15-én indul. A pályázatokat a kuratórium egészen év végéig várja. A BOM ösztöndíjprogramba olimpiai és paralimpiai sportágak olimpiai kerettagjai kerülhetnek be. A pályázati anyagban a választott iskolától hallgatói igazolásra, a sportági szakszövetségtől elnöki vagy főtitkári ajánlásra, illetve amennyiben a sportoló szociálisan rászoruló, ennek bemutatására van szükség ahhoz, hogy egy-egy pályázó anyaga a sportszakmai bizottság, majd a kuratórium elé kerüljön. Az alapítvány kuratóriuma a döntéshozatalkor nemcsak az eredményességre figyel, hanem a szociális háttérre is.   

A szakmai bizottság nem szigorú kritériumrendszer alapján, hanem személyre szabottan, egyéni értékek, tényezők szerint mérlegeli a benyújtott pályázatokat. Fontos kiemelni, hogy a BOM támogatóinak köszönhetően nem csak egy-egy évet, hanem a kiválasztott sportolók teljes oktatási időszakának a finanszírozását átvállalja, és nem csak egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat, de OKJ-s vagy szakiskolai képzéshez is anyagi segítséget nyújt.

A pályázat leadásának határideje: 2014. december 31.

A jelentkezésről bővebben itt olvashat.


Módosítás: 2014. november 11.

Gyakorlati lehetőség külföldön az AIESEC-kel

6 hét külföldön, tele kalandokkal és élményekkel!
Ha érdekelnek az idegen kultúrák, szívesen megismerkednél fiatalokkal a világ minden pontjáról, emellett pedig szívesen foglalkoznál fiatalok oktatásával, vagy akár a harmadik világ országainak segítésével, az Experience neked való!
 
Az AIESEC kultúraközi programja mindenkinek szól, aki nyitott különböző kultúrák irányába: az önkéntes gyakorlattal eljuthatsz akár az egzotikus Kínába vagy Indiába is, de Közép- és Kelet-Európában is találhatsz ajánlatokat. Programunk elérhető minden 18-30 év közötti fiatalnak, aki jelenleg valamely felsőoktatási intézményben tanul, vagy legfeljebb 2 éve végzett.
A szállás, ellátás és az életre szóló élmény biztosított!
 
Ha felkeltettük az érdeklődésedet, keress minket bátran a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a +36 30 264 07 22 telefonszámon!

Jelentkezés: http://bit.ly/kvikinternship
További információ: http://kvik.aiesec.hu/diakoknak/onkentes-gyakorlat-hallgatok/


Módosítás: 2014. november 05.

„Kálvinizmus ma”konferencia

A Magyarországi Református Egyház, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Református Közéleti és Kulturális Központ Alapítvány egész napos interdiszciplináris konferenciát rendez Kálvin életművének a mai közéletre és társadalomra gyakorolt hatásáról Magyarországon és külföldön. A rendezvény a kálvinizmust, mint a keresztyén közélet egyik formáját állítja a középpontba.
 
Időpont: 2014. november 10. hétfő
Helyszín: Református Zsinati Székház (Budapest XIV., Abonyi u. 21.)
 
A részletes program itt olvasható.
 
A részvétel ingyenes, jelentkezését 2014. november 5-ig várjuk az alábbi címen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
(név, intézmény, „Kálvinizmus ma” konferencia tárgy megjelöléssel)


Módosítás: 2014. november 04.

Prof. Dr. Ferenc Postma előadása a Károlin

Hittudományi Karunk doktora, Prof. Dr. Ferenc Postma (Amsterdam, Vrije Universiteit) 22-én délután a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében előadást tartott a magyarok hollandiai egyetemjárásáról, a holland-magyar egyházi-tudományos-kulturális kapcsolatokról. A tudományos ülésszak második szekciójában Dr. Fazekas Éva és Dr. Sarkadi Imre tartott angol nyelvű jogi előadást az Európai Unióról.

Módosítás: 2013. november 28.

Lélekképző 2013.

Mikor a pszichológiát választottad hivatásodnak, felmerült benned a kérdés, milyen lépcsőfokok szükségesek ehhez? Tudtad-e, hogy az egyetem elvégzése után szakpszichológusi és pszichoterápiás képzettséggel, valamint adott módszerspecifikus gyakorlattal tudsz majd hivatalosan terápiát folytatni? Tisztában voltál-e azzal, mennyi módszer közül választhatsz, és hogy az egyes módszerek milyen előképzettséget, önismereti sajátélményt várnak Tőled?

A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói köre, a KAPSZLI minden évben megrendezi „Lélekképző” nevű ingyenes programsorozatát. A rendezvény célja, hogy rendet teremtsen a folyamatosan változó követelményrendszerek káoszában, iránytűt adjon a majdani segítők kezébe, mindamellett, hogy a pszichoterápiás gyakorlat majdnem minden ágával megismerteti a látogatót.

A két napos esemény lehetőséget biztosít a hazai pszichológiai képzőhelyekkel való megismerkedésre pszichológushallgatók, pályakezdő pszichológusok és mindazok számára, akik a segítő szakma iránt érdeklődnek.

Megismerheted a főbb módszerek szemléleti keretét, a képzőhelyek követelményeit, a képzések árát és nem utolsó sorban azt is, hogy a viselkedéselemzői képesítés mire ad Neked jogosítványt.

Dátum: 2013. november 29. (péntek), 13:00-20:00

2013. november 30. (szombat), 10:00-18:00

Helyszín: a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Díszterme, 1088 Budapest, Reviczky utca 4/c., I. em.

A rendezvény INGYENES!

A program innen letölthető!

Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt!

KAPSZLI-stáb

Módosítás: 2013. november 28.

Nyolcvan éves lett Sára Sándor

Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar operatőr, filmrendező ezen a héten ünnepli 80. születésnapját, melynek megünneplésére a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesülete (MADE) szervezésében kerül sor 2013. november 25-én, hétfőn 18 órakor Egyetemünk Bölcsészettudományi Karán (1088 Budapest, Reviczky utca 4.) Az eseményen vetítésre kerül a rendező magyar származású indiai festőnőről AMRITA SHER-GIL-ről készült filmje. A vetítés után köszöntő és pezsgő. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!




















Fotó: Szőcs Tekla (www.irodalmijelen.hu)


Módosítás: 2013. november 21.

Nyílt napok

Kedves Érdeklődők!

Szeretettel várunk titeket legközelebbi nyílt napjainkon, melyek helyszíneit és időpontjait itt találjátok.

Kérjük regisztráljatok az alábbi linken: www.kre.hu/nyiltnap


Állam- és Jogtudományi Kar (KRE-ÁJK)

Dátum: 2013. december 20. 14 óra
            2014. január 24. 14 óra
            2014. február 1. 10 óra
Helyszín: 1042 Budapest, Viola u. 2–4.


Bölcsészettudományi Kar (KRE-BTK)

Alapképzés és osztatlan tanárképzés

Dátum: 2013. december 4. 14 óra
            2014. január 30. 11 óra
            2014. február 7. 15 óra
Helyszín: 1088 Budapest, Reviczky utca 4.

Mesterképzés
Dátum: 2013. december 4. 16 óra
            2014. január 30. 13 óra
            2014. február 7. 17 óra
Helyszín: 1088 Budapest, Reviczky utca 4.


Hittudományi Kar (KRE-HTK)
Dátum: 2013. november 14. 9 óra
            2014. február 13. 9 óra
Helyszín: 1092 Budapest, Ráday u. 28.


Tanítóképző Főiskolai Kar (KRE-TFK)
Dátum: 2013. november 26. 10 óra
            2014. február 4. 10 óra
Helyszín: 1042 Budapest, Viola u. 2–4.

Dátum: 2013. november 28. 9:30 óra
            2014. február 6. 9:30 óra
Helyszín: 2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.


Módosítás: 2013. november 28.

Magyar Tudomány Ünnepe a Károlin

A Magyar Tudomány Ünnepe 2013. évi rendezvénysorozata november 4-30. között, az egész országban kerül megrendezésre. A különleges rendezvénysorozat keretében a Károli Gáspár Református Egyetem is változatos programokkal, előadásokkal, konferenciákkal várja az érdeklődőket – nem csak a november 4-30 közötti időszakban. A Magyar Tudomány Ünnepe keretében került megrendezésre a 2013. október 15-17. között lezajlott Confessionality and University in the Modern World – 20th Anniversary of „Károli” University című nemzetközi konferencia, mely egyben Egyetemünk 20 éves fennállásának megünneplésére is szolgált.

A rendezvénysorozat keretében szervezett előadásokról és konferenciákról az alábbi oldalon tájékozódhat: www.kre.hu/magyartudomanynapja


Módosítás: 2013. november 06.

Gyakorlati lehetőség külföldön az AIESEC-kel

6 hét külföldön, tele kalandokkal és élményekkel!
Ha érdekelnek az idegen kultúrák, szívesen megismerkednél fiatalokkal a világ minden pontjáról, emellett pedig szívesen foglalkoznál fiatalok oktatásával, vagy akár a harmadik világ országainak segítésével, az Experience neked való!
 
Az AIESEC kultúraközi programja mindenkinek szól, aki nyitott különböző kultúrák irányába: az önkéntes gyakorlattal eljuthatsz akár az egzotikus Kínába vagy Indiába is, de Közép- és Kelet-Európában is találhatsz ajánlatokat. Programunk elérhető minden 18-30 év közötti fiatalnak, aki jelenleg valamely felsőoktatási intézményben tanul, vagy legfeljebb 2 éve végzett.
A szállás, ellátás és az életre szóló élmény biztosított!
 
Ha felkeltettük az érdeklődésedet, keress minket bátran a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a +36-30-626-33-56 telefonszámon!
Jelentkezés: internship.aiesec.hu


Módosítás: 2013. november 04.

MTÜ Innodiákok fóruma

A tudomány jövőjének tehetségei ma még iskolapadpadban ülnek. Ők azok, akik a világ jobb megismerésének vágyától hajtva már diákkorukban készek tudományos projektekben, hazai és nemzetközi versenyeken részt venni. Kiemelkedő eredményeik és elismeréseik azt bizonyítják, hogy a tudomány fontos kihívást és egyedülálló lehetőségeket teremt a legfiatalabbak számára is hivatásuk megtalálásában.
A Magyar Tudomány Ünnepén most bemutatkoznak a legsikeresebb ifjú tudós-tehetségek, akik InnoDiákként részt vesznek akadémiai kutatóműhelyek munkájában, a jövő fejlesztéseinek megszületésében.

Az MTÜ 2013

A DIÁKOK AZ AKADÉMIÁN – INNODIÁKOK FÓRUMA
című rendezvényén öt diák-kutató mutatja be, mi inspirálta a tudományok művelésére, mit tart a kutatói munka legfontosabb értékének, miben látja tudományos sikereinek titkát és hogyan készül a kutatói pálya folytatására.

Az eseményt megnyitja:
Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke

Az esemény ideje és helye:
2013. november 5. kedd, 15.00
MTA Díszterem, 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

ONLINE REGISZTRÁCIÓ

Az MTÜ további programjairól részletes információ
a www.mta.hu/tudomanyunnep oldalon olvasható
További információ:
MTA Kommunikációs Főosztály
Telefon: (06-1) 411-6321
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Módosítás: 2013. november 07.

Megkezdődik az I. Budapesti Egyetemi és Főiskolai Kézilabda-bajnokság

A nyitómérkőzésen a női és a férfi bajnokságban is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem csapatai küzdenek a győzelemért.

Gyertek minél többen szurkolni, hogy segítsétek Egyetemünk csapatainak győzelmét!


2013.11.06. 20:30
Láng Sportcsarnok
1139 Budapest, Rozsnyai utca 4.


2013.11.06. 21:30
Építők Sporttelep
1101 Budapest, Vajda Péter utca HRSZ 38442/12


Módosítás: 2013. november 05.

Meghívó - Egy új korszak hajnalán - konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem
Állam- és Jogtudományi Kar

tisztelettel meghívja Önt
„Egy új korszak hajnalán – konferencia
az új Polgári Törvénykönyv tiszteletére”

című rendezvényére.

A konferencia fővédnöke:
Prof. Dr. Vékás Lajos
A Kodifikációs Főbizottság elnöke

Időpont: 2012. december 13. (csütörtök)
9.00 -18.00 óra

Helyszín: A Magyarországi Református
Egyház Zsinati Épülete
(1146 Budapest, Abonyi u. 21.)
Bejárat: a Szabó J. u. 16. felől)

Részvételi díj: 5 000 Ft

 Bankszámla szám: 11705008-20436034.
Az átutalásnál a megjegyzés rovatban fel kell
tüntetni a résztvevő nevét és a konferencia
témaszámát (17006).
Minta: MINTA MÁRTON TÉMASZÁM: 17006

Kérjük, hogy részvételi szándékát
2012. december 11-én 12 óráig
jelezze a
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
címen.

1042 Budapest, Viola u. 2-4.
Tel.: 06-1-370-8601 • Fax: 06-1-370-8601/109

További információk


Módosítás: 2012. november 29.

Meghívó - Hatékony mintavételi és felvétel tervezési megoldások - Leslie Kish nyomdokain

MEGHÍVÓ

„Hatékony mintavételi és felvétel tervezési megoldások - Leslie Kish
nyomdokain” címmel szervezett műhelykonferenciára

A Fényes Elek Műhely, az MST, valamint az MSZT Társadalomstatisztikai szakosztálya és a Károli Gáspár Református Egyetem Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézete – Leslie Kish munkásságához kapcsolódóan - műhelykonferenciát szervez a hatékony mintavételi és felvétel tervezési megoldásokról.

A műhelykonferenciát részben a 100 éve született, magyar származású Leslie Kish mintavételi eljárásokkal kapcsolatos munkássága előtti tisztelgés, részben a különböző népszámlálási bázison kidolgozott mintavételi eljárások, beleértve a Leslie Kish által szorgalmazott „gördülő minták” bemutatása és értékelése jegyében szervezzük. Szándékunk a mintavétellel és felvételtervezéssel kapcsolatos módszertani és gyakorlati kérdések iránti szakmai figyelem felkeltése.

Időpont: 2012. november 28.
Helyszín: Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar, Díszterem
(1088 Budapest, Reviczky utca 4.)

       Program
       10’00     Megnyitó - Bozsonyi Károly
       Vitavezető: Harcsa István

       10’05 – 10’25
1.    Marton Ádám: Leslie Kish munkásságának a bemutatása, különös tekintettel a mintavételi
       eljárások terén kidolgozott tevékenységére.


       10’25 – 12’15
2.    Németh Renáta: A Kish-kulcs (Kish-grid) és hazai alkalmazása
               Korreferens: Rácz Attila

3.    Tóth Gergely - Rudas Tamás: Design effect és hazai alkalmazása
               Korreferens: Manchin Róbert


4.    Tardos Róbert: A gördülő mintás (rolling sample) elgondolás és alkalmazási lehetőségei.
       Kmetty Zoltán: A tracking poll hazai alkalmazása
       Korreferens: Éltető Ödön


       12’15 – 12’30  Szünet

       Moderátor: Bozsonyi Károly

       12’30 – 14’00
5.    Kerekasztal beszélgetés a növekvő válaszmegtagadás reprezentativitást érintő problémáiról, 
       lehetséges kezelési eljárások a felvételtervezés, a kutatási terepmunka, és az utólagos
       korrekciók tekintetében.
       Vitaindító: Bozsonyi Károly
       Résztvevők: Éltető Ödön, Feleky Gábor, Kurucz Imre, Letenyei László, Manchin Róbert,
       Rudas Tamás, Závecz Tibor


Módosítás: 2013. május 03.

Kegyeleti Konferencia a Károli Gáspár Református Egyetemen

Kegyeleti Konferencia a Károli Gáspár Református Egyetemen

„A halál kérdése önmagában nehezen értelmezhető – keresztyén hitünk megvallásakor, a feltámadás fényében a halál más megvilágításba kerül. Jogászként a kegyeleti jogok számos vetületével kell számolnunk.” – E szavakkal nyitotta meg Dr. Antalóczy Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem Jogi Karának dékánja, a Zsinati Székházban 2012. november 20-án megrendezett Kegyeleti Konferenciát.

A temetkezési törvény közeljövőben esedékes módosítása kapcsán a konferencia előadói történeti, versenyjogi, büntetőjogi, egyházjogi megközelítésből tettek kísérletet a nehezen körvonalazható kegyelet, halál témájának minél szélesebb körű értelmezésére.


Módosítás: 2013. május 03.

Meghívó - Tükröm tükröm Gyermekirodalmi konferencia és workshop

MEGHÍVÓ

A Károli Gáspár Református Egyetem Gyermek- és Ifjúsági Irodalom
Kutatócsoportja (GYIIK)
, a Mesemúzeum és Meseműhely és a Fiatal Írók Szövetsége
(FISZ) rendezésében, a Református Pedagógiai Intézet (RPI) és a Kaméleon Olvasóklub
szakmai támogatásával, tisztelettel meghívja Önt

„Tükröm-tükröm…” Gyermekirodalmi konferenciájára és workshopjára.

Időpont:
2012. november 22-23., csütörtök-péntek 9:00-17:00

RÉSZLETES PROGRAM


I. Az első nap – "csendes-ülős-konferenciázós"

2012.november 22., csütörtök, 9 órától
a Károli Gáspár Református Egyetem
Bölcsészettudományi Kar (KRE BTK), Makkai László-terem, 221.
(1088 Budapest, Reviczky utca 4.)

A műfajok lélektana – Konferencia a gyermek- és ifjúsági irodalomról

Délelőtti szekció, elnök: Mészáros Márton

9.00-9.20 Vassányi Miklós dékánhelyettes (KRE BTK) és Hermann Zoltán (GYIIK) megnyitója
9.20-9.40 Papp Ágnes Klára (KRE BTK): A Harry Potter-könyvek mélylélektani értelmezéséről
9.40-10.00 Benedek Katalin (MTA BTK): Reflexiók a Mesemúzeumról és Meseműhelyről
10.00-10.20 Hermann Zoltán (KRE BTK): Gondolatok a mese műfaj- és mentalitástörténetéről
10.20-10.40 Domokos Mariann (MTA BTK): A 19. század magyar mesegyűjtései
10.40-11.00 Vita
11.00-11.20 Szünet
11.20-11.40 Horváth Csaba (KRE BTK) Mese és regény – a felnövés eltérő narratívái
11.40-12.00 Bálint Péter (DE-GYFK): Átok és átokmondás
12.00-12.20 Vita
12.20-13.40 Ebédszünet

Délutáni szekció, elnök: Hermann Zoltán

13.40-14.00 Wolf Zita (doktorandusz KRE/ELTE): Tükörstádiumok a mai magyar gyereklírában
14.00-14.20 Pásztor Csörgei Andrea (doktorandusz ELTE): A tolerancia témái a kortárs gyerekirodalomban
14.20-14.40 Mészáros Márton (KRE BTK): Nevelődési regények a kortárs irodalomban
14.40-15.00 Pompor Zoltán: Útkereső kamaszok a kortárs ifjúsági regényben
15.00-15.20 Vita
15.20-15.40 Szünet
15.40-16.00 Juhász László (KRE BTK): Mire jók a mesék? – A mesék hat funkciója
16.00-16.20 Mirnics Zsuzsanna – Heincz Orsolya (KRE BTK): Önismereti fejlődés a meseterápia útján
16.20-17.00 Vita és zárás



A második nap – „vitatkozós-munkás-műhelyes”

2012. november 23., péntek, 13 órától, PIM Mesemúzeum-és Meseműhely
(Budapest, I. kerület, Döbrentei u. 15.)

Kerekasztal-beszélgetések

Házigazda: Helmich Katalin

13.00-14.00 A kortárs gyerekkönyvek képi világa
Moderátor – Tsík Sándor szerkesztő

Beszélgetőtársak – Paulovkin Boglárka és Takács Mari grafikusművész-könyvillusztrátorok,
Hermann Zoltán irodalomtörténész

14.00-15.00 Kényes kérdések, avagy az olvasás népszerűsítése a digitális korban
Moderátor – Mészáros Márton irodalomtörténész

Beszélgetőtársak – Simon Krisztina könyvtárpedagógus, Tsík Sándor és Pásztor Csörgei Andrea szerkesztők,
Pompor Zoltán kritikus

15.00-15.15 Szünet

Workshopok A/B

15.15-17.00 A) Simon Krisztina könyvtárpedagógus workshopja
15.15-17.00 B) Paulovkin Boglárka és Takács Mari workshopjai


Módosítás: 2013. május 03.

Meghívó - Soos Géza konferencia TÁMOP - KRE HTK

alt alt

 MEGHÍVÓ

Soos Géza ― „futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam” (2 Tim 4,7)
     
      tudományos konferencia 2012. november 27-én, kedden 16 órakor a

Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Exhortációs termében (1092 Ráday u. 28. Díszterem).

Program:
16.00 – 16.10 
Nyitó áhítat és köszöntés, Dr. Zsengellér József, KRE HTK dékánja
Levezető elnök: Dr. Horváth Erzsébet

Előadások:
16.10-16.30
Dr. Horváth Erzsébet tanszékvezető, KRE HTK
Soos Géza élete, küldetéstudata, felelősségvállalása a magyar nemzet- és a református egyház életében.
16.30-16.50
Katona Viktor, a Soli Deo Gloria Református (SDG) Diákmozgalom titkára, református lelkipásztor
Soos Géza elnöksége az Soli Deo Gloria Diákszövetségben – egyházi beágyazottság, nemzeti sorskérdések.
16.50-17.10
Az SDG Kollégiumi vezetői kis kátéja egy vallástanár szemével
Drs. Hajdú Éva, KRE HTK
17.10-17.30
Az SDG Diákszövetség szerepe az egyetemi misszióban
Drs. Győrffy Eszter, KRE HTK
17.30-17.35
Zárszó: Dr. Zsengellér József
17.35-17.50:
Sajtótájékoztató a KRE HTK TÁMOP programjairól: Dr. Zsengellér József

Büfé

Támogató:

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg: TÁMOP 4.2.2/B-10/1-2010-0006
alt







Módosítás: 2013. május 03.

Meghívó - Jó Pásztor - 70 év - Embermentés a II. világháborús Magyarországon



MEGHÍVÓ


A Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatala és
a Károli Gáspár Református Egyetem meghívja Önt a

Jó Pásztor  -  70 év

Embermentés a II. világháborús Magyarországon


címmel 2012. december 6-án (csütörtök) megrendezendő konferenciájára

Helyszín:
Zsinati Székház, Budapest XIV., Abonyi u. 21.

(bejárat a Szabó József utca felől)

10 óra
Nyitó áhítat és köszöntés:

Dr. Bölcskei Gusztáv, püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

10. 20 Megnyitó:
Dr. Sepsi Enikő, dékán, KRE BTK

10. 30 Dr. Fabiny Tamás, püspök, Északi Evangélikus Egyházkerület
Evangélikus zsidómentés, Keken András Deák téri lelkipásztor.

10. 50 Prof. Dr. habil. Szakály Sándor, intézetvezető egyetemi tanár, KRE BTK
Magyarország német megszállása és következményei a magyarországi zsidóságra nézve.

11.10 Dr. Bonhardt Attila, ezredes, igazgató, HM HIM Hadtörténelmi Levéltár és Irattár
Protestáns katonai vezetők a budapesti zsidóság mentői között. Koszorús Ferenc
vezérkari ezredes és Csipkés Ernő címzetes vezérőrnagy.


11.30 Prof. Dr. Haraszti György, tanszékvezető egyetemi tanár, Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem
Mester Miklós, a Sztójay kormány zsidómentő államtitkára.

11.50 Dr. habil. Horváth Erzsébet, egyetemi docens, KRE HTK,
Reformátusok a zsidómentésben – Jó Pásztor – 70 év

12. 10 Zárszó:
Prof. Dr. habil. Zsengellér József dékán, KRE HTK

Levezető elnök: Dr. Bognár Zalán, egyetemi docens, KRE BTK

12.30 Beszélgetés kávé, tea, sütemény mellett a Tanácsteremben



Részvételi szándékáról való visszajelzését december 2-ig a következő elérhetőségekre kérjük:

Gergely Noémi Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Kovács Mónika Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +361-483-2875


Módosítás: 2013. május 03.

Bod Péter 300 - mellszobor avató ünnepség

 


Módosítás: 2013. május 03.

Protestantism konferencia

 

Leporelló


Módosítás: 2013. május 03.

Meghívó - Nemzetközi helyzet a második világháború küszöbén

 
A KÁROLI GÁSPÁR REFORMÁTUS EGYETEM
KREMLINOLÓGIAI INTÉZETE
és
A BARANKOVICS ISTVÁN ALAPÍTVÁNY


tisztelettel meghívja Önt

A NEMZETKÖZI HELYZET A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ KÜSZÖBÉN
(ÚJ OLVASATOK)

című

konferenciára

2012. november 23-án, péntek 14.00 órára
a Duna Palotába.
(1051 Budapest, Zrínyi u. 5.)

A konferenciát megnyitja:

Áder János Magyarország köztársasági elnöke,
a rendezvény fővédnöke

Házigazda és moderátor:

Kun Miklós habilitált egyetemi tanár,
a KRE Kremlinológiai Intézetének vezetője

Előadók:
Egedy Gergely habilitált egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem
Fejérdy Gergely tudományos főmunkatárs, Magyar Külügyi Intézet
Kapronczay Károly egyetemi tanár, Semmelweis Orvostörténeti Könyvtár és Levéltár
Németh István habilitált egyetemi tanár, Eszterházy Károly Főiskola, Eger


A konferencián felszólalnak:

Horváth János egyetemi tanár, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés korelnöke
Mészáros József habilitált egyetemi tanár, a Barankovics István Alapítvány elnöke
Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság budapesti nagykövete

 
A konferencián bemutatják az eddig ismeretlen Ribbentrop – fotógyűjteményt,
a birodalmi külügyminiszter 1939-es moszkvai szeptemberi látogatásáról.


A nagy érdeklődésre való tekintettel visszajelzését
az alábbi elérhetőségekre kérjük 2012. november 20-ig:


Kun Miklós: 00 36 30/607-3844 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Podlupszki Szabina:
00 36 30/454-2799 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Módosítás: 2013. május 03.

Austerlitz - buszos kirándulás

 


Módosítás: 2013. május 03.

Együttműködés a Magyar Külügyi Intézettel

2012. november 9-én a Károli Gáspár Református Egyetem részéről Prof. Dr. Balla Péter rektor, valamint a Magyar Külügyi Intézet igazgatója Zákonyi Botond együttműködési megállapodást írt alá. A közös szakmai és tudományos munka jövőbeni színterei: kutatási programok indítása, pályázatok benyújtása, előadások, műhelyviták és konferenciák szervezése, valamint szakmai kiadványok összeállítása, szerkesztése, illetve kiadása.
A Magyar Külügyi Intézet az együttműködés keretében a jogi és bölcsészettudományi karunkon tanuló hallgatók számára lehetőséget biztosít egyrészt ismereteik bővítésére, másrészt néhányuk esetében szakmai gyakorlat eltöltésére is.


Módosítás: 2013. március 20.

Meghívó Terminológiai kihívások az oktatásban és az európai uniós gyakorlatban

MEGHÍVÓ

az Európai Bizottság
Fordítási Főigazgatóságának (DGT)
magyar osztálya,

a Károli Gáspár Református Egyetem
BTK Magyar Nyelvtudományi Tanszéke és
Terminológiai Kutatócsoportja,

a European Association for Terminology (EAFT)

a Magyar Alkalmazott Nyelvészek és Nyelvtanárok
Egyesülete (MANYE)

rendezvényére:

Terminológiai kihívások az oktatásban és az európai uniós
gyakorlatban


2012. november 8. (csütörtök)

Országos Idegennyelvű Könyvtár (OIK)
Budapest, V. kerület, Molnár u. 11.

RÉSZVÉTEL

A rendezvényre szeretettel várjuk a kollégákat,
az egyetemistákat, és más érdeklődőket.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A rendezvényre az alábbi weboldalon lehet regisztrálni:
http://goo.gl/9Y1v5

Az online regisztráció határideje:
2012. november 5. (hétfő)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a jelentkezés lehetősége
– a terem korlátozott befogadóképessége miatt – előbb is
lezárulhat.

További információk


Módosítás: 2013. május 03.

500 éve született a szelíd reformátor, Huszár Gál

500 éve született a szelíd reformátor, Huszár Gál

Konferencia az Evangélikus Hittudományi Egyetem és
a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara szervezésében
a MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPÉN

2012. november 7-én, szerdán 10 órai kezdettel
az Evangélikus Hittudományi Egyetem auditorium maximumában
(1141 Budapest, Rózsavölgyi köz 3.)








A konferencia védnökei:
MAGYARORSZÁGI EVANGÉLIKUS EGYHÁZ REFORMÁCIÓI EMLÉKBIZOTTSÁGA
MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ DOKTOROK KOLLÉGIUMA

  PROGRAM
   
10.00 Köszöntőt mond:

Huszár Pál
, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnöke és

Fabiny Tamás
, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke
10.30 Előadások

Szabó András (Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar):
   Botta István könyvének megszületése és mai olvasata

Ferenczi Ilona
(MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet):
   Huszár Gál énekeskönyveinek liturgikus énekei

Fekete Csaba (Tiszántúli Református Egyházkerületi és Kollégiumi Nagykönyvtár):
   Huszár Gál imádságai

Kérdések, megbeszélés
12.00 Előadások

Bánfi Szilvia (Országos Széchényi Könyvtár): A nyomdász Huszár Gál

Bernhard, Jan-Andrea
(Zürichi Egyetem Teológiai Kar): Huszár Gál, Bullinger Henrik
    Libellusának (1551/59) nyomdásza. Hátterek, kapcsolatok és teológiai kérdések


Ifj . Hafenscher Károly (Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ, Liszt Ferenc
    Zeneművészeti Egyetem): Huszár Gál agendatörténeti helye

Kérdések, megbeszélés

Közreműködik az Evangélikus Hittudományi Egyetem énekkara, vezényel Wulfné Kinczler Zsuzsanna.

További információk


Módosítás: 2013. május 02.

Meghívó a Károli tanárképző délutánok eseménysorozat 4. előadására

The Károli Teacher Training Afternoons event series proudly presents
its fourth workshop for practising teachers and teacher trainees.


Ágnes Imréné Sarkadi(Research Centre for Natural Sciences, Hungarian Academy of
Sciences)
is giving a workshop:

DysTEFL: Opportunity to Learn More about How to Help Dyslexic Language
Learners

 

The presentation gives information about the project called DysTEFL-Dyslexia for Teachers of English as a Foreign Language (EFL). The project develops a training course and online self-study materials for pre- and in-service teachers of EFL in order to raise their awareness of the foreign language learning needs of dyslexic students. The training materials also acquaint foreign language teachers with a wide repertoire of useful teaching methods, techniques and tools so that the quality and effectiveness of foreign language teaching to students with dyslexia can be enhanced. The presentation will show some sample activities from the course and inform teachers about how they can use the materials for their professional development.


A lot of practical tips and advice will be presented.


Date and venue:


30 November, 2012; 16.00-17.30
Károli Gáspár University of the Reformed Church in Hungary
Room 322


We are looking forward to seeing you at the event.
Please, confirm your participation by sending an e-mail to
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. including “Event 4” in the subject field.

Módosítás: 2013. május 02.

Sajtóközlemény- Dr. Jan Peter Balkenende Károli Emlékérem kitüntetést kapott

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Dr. Jan Peter Balkenende Károli Emlékérem kitüntetést kapott

Hága, 2011. november 28.  A Károli Gáspár Református Egyetem Károli Emlékérmet adományozott Dr. Jan Peter Balkenende professzor úrnak, a Holland Királyság korábbi miniszterelnökének. Az Egyetem szenátusa minden évben olyan hazai vagy külföldi természetes és jogi személyeknek ítéli oda a megtisztelő kitüntetést, aki jelentős szerepet töltött be az Egyetem társadalmi, tudományos kapcsolatrendszerének fejlesztésében.

Dr. Jan Peter Balkenende az Egyetemen végzett több éves tudományos tevékenységével hozzájárult az intézmény fejlődéséhez, hazai és külföldi elismertségének növeléséhez.
2005-től Egyetemünk Hittudományi Karának tiszteletbeli díszdoktora. A Bölcsészettudományi Kar Néderlandisztika szak oktatóival és hallgatóival szoros kapcsolatokat ápol, előadást tartott a holland politikai és gazdasági élet jelenlegi helyzetéről.
2011. márciusában megtisztelve az Egyetem Állam- és Jogtudományi Karát,  előadást tartott „A vallásszabadság és az egyházak jogi helyzetének szabályozása az Európai Unióban és Magyarországon” című konferencián.
A Károli Emlékérmet köszönetképpen és a jövőbeli szoros együttműködés reményében adta át Prof. Dr. Balla Péter rektor a Magyar Köztársaság hágai Nagykövetségén.


Módosítás: 2013. április 30.

Figyelem

Tisztelt Kollégák!

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a Debrecen II. villamos építésével kiváltásra kerülő Debreceni INFO Park Nonprofit Közhasznú Kft. üzemeltetésében és a MVM Zrt tulajdonában lévő 1460m hosszúságú optika kábel, az ATOMKI és a Református Kollégium közötti szakaszának átterhelése 2011. november 23-án és 24-én történik.

A tervezett üzemszünet
2011. 11. 22-én éjféltől- 2011.11. 23-án reggel 6 óráig és
2011.11.23-án éjféltől-2011.11.24-én reggel 6 óráig tart.

A karbantartás ideje alatt a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Magyarországi Református Egyház gondozásában lévő szerverek (Neptun is) internet kapcsolata szünetelni fog, azonban nem lesznek áramtalanítva a karbantartás ideje alatt!
A fentiek értelmében ez idő alatt a weblapok és a levelezés túlnyomó része nem lesz elérhető a külvilág számára.
Szíves megértésüket köszönjük.

Neptun SU!


Módosítás: 2011. november 23.

TFK nyílt nap 2012. január 19.


Tanítóképző Főiskolai Kar nyílt napja:


2012. január 19.

10 órától: Intézeteink látogatása, mintatantervek bemutatása
12 órától: fórum (beszélgetés intézményünkről, képzéseinkről, a felvételi eljárásról)


2750 Nagykőrös, Hõsők tere 5.


Módosítás: 2013. április 30.

Konferencia meghívó

A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar
Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke, a
Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Munkajogi Tanszéke,
a Magyar Munkajogi Társaság és a
Magyar Munkaügyi Kapcsolatok Társaság


           tisztelettel meghívja Önt

Az új Munka Törvénykönyve dilemmái 
című tudományos konferenciára.

Időpont: 2011. december 13. (kedd) 09:00-16:20 óra
Helyszín: A Magyarországi Református Egyház Zsinati Épülete
(1146 Budapest, Abonyi u. 21.)

A konferencia célja: horizontális, koncepcionális, tudományos tanácskozás és vita az új Munka  Törvénykönyve rendeletetéséről, jellegéről, átfogó szabályozási kérdéseiről, várható főbb gyakorlati hatásairól. 

Kérdések, melyekre az előadók választ keresnek:

     -    Az új Mt. a versenyképesség fokozásának és a foglalkoztatás bővítésének perspektívájában
          (Segíti-e az új Mt. a nemzetpolitikai célokat, avagy sem?); Az Mt., mint válságkezelő eszköz?;
          A munkajog (és az Mt.) „rendeltetése”: gazdasági jog vs. szociális jog (továbbá: „flexicurity”).

     -    Az új Mt. a nemzetközi munkajogi szabályok és trendek tükrében.

     -    A kollektív munkajog rendszere; új „szereposztás” a munkaügyi kapcsolatokban.

     -    Az új Mt. és a Ptk. kapcsolata – „Magánjogiasítás”?

     -    A régi és az új Mt. főbb különbségei az egyéni munkavállalói jogok perspektívájából. 

Bővebb információ erre a linkre kattintva érhető el


Módosítás: 2013. április 30.

Liszt emlékkonferencia 2011.11.25.

MEGHÍVÓ

Az Illyés Gyula Archívum (MTA ItI) és az Argumentum Könyvkiadó
szeretettel meghívja Önt a
Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából
az Illyés Gyula Archívumban (Bp., VI. kerület, Teréz körút 13. I. emelet, tanácsterem)
2011. november 25-én (13.30  - 19. 30.)
a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával rendezett

Génie oblige!
c. konferenciára


13.30 - 13.40    Megnyitó (Kulin Ferenc)

I. rész  
Levezető elnök: Pethő Bertalan

13.40 - 14.10    Szmodis Jenő (ELTE) : Liszt, a konzervatív forradalmár
14.10 - 14.40    Békési Sándor (KRE): "Génie oblige!" A 'művész' teológiai értelmezés Liszt
Ferenc írásaiban
14.40 - 15.10    Gróh Gáspár (Magyar Szemle): Miért nem hallgathatott Liszt Ferenc
autentikus parasztzenét?

Kávészünet 15.10 - 15.20
  
15.20 - 15.50    Hermann Zoltán (KRE): Liszt árvízi hangversenyei Bécsben   - 1838/1839.
15.50 - 16.20    Vass Csaba (Duna Televízió): Liszt Ferenc magyarságához
16.20 - 16.40    Kérdések és elnöki összefoglaló

Kávészünet 16.40 - 17.00

II. rész
Levezető elnök: Békési Sándor

17.00 - 17.30   Pethő Bertalan (Posztmodernológiai Kutatóintézet): Program és tonalitás
17.30 - 18.00   Balogh Csaba: (KRE): Liszt és a drámai költemények
18.00 - 18.30   Eisler János (Szépművészeti Múzeum): Liszt Ferenc és a képzőművészet
18.30 - 19.00   Kulin Ferenc (KRE): Egy korszakhatár kijelölésének problémái
19.00 - 19.30   Hozzászólások és  elnöki zárszó


Módosítás: 2013. április 30.

ÁJK OTDK Emlékérem

OTDK Emlékérem

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács Elnöksége a tudományos diákköri mozgalom indulásának 60. évfordulóján XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Emlékéremmel tüntette karunk oktatóját, Dr. Deres Petronellát, a Büntetőjogi, Büntető Eljárásjogi és Büntetés-végrehajtási Jogi Tanszék egyetemi docensét.

A magyar felsőoktatási tehetséggondozás egyik legfontosabb pillére, a tudományos diákköri mozgalom ebben az esztendőben 60 éves. Ezen ünnepi alkalomból az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) Elnöksége a diáktudományos tevékenységet támogató, abban kiemelkedő eredményeket elérő tudományos, felsőoktatási és közéleti szereplők elismerésére megalapította a XXX. Jubileumi Országos Tudományos Diákköri Konferencia Emlékérmét, amelyet egyetlen alkalommal, a TDK 60. "születésnapján", összesen 200 főnek ítélt oda.

A kitüntetés átadására 2011. október 27-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem rendezvényközpontjában ünnepi ülésen került sor. Az összejövetel főelőadója Prof. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke volt, aki "A tudományos diákkörök és a kutatói utánpótlás" címmel tartott előadást.

A kitüntetéshez ezúton is gratulálunk!


Módosítás: 2013. április 30.

HTK és TFK nyílt napok

Hittudományi Kar nyílt napja:

A Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara NYÍLT NAPOT tart
2011. november 17-én 9 órától
a Kar Dísztermében.
Cím: 1092 Budapest Ráday u. 28. II.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.


Tanítóképző Főiskolai Kar nyílt napja:

2011. november 21.


10 órától:    óralátogatások
12 órától:    Fórum  (beszélgetés intézményünkről, képzéseinkről, a felvételi eljárásról)


2750 Nagykőrös, Hõsők tere 5.


Módosítás: 2013. április 30.

Egyházművészeti Intézet est

Szakcsoportok bemutatkozása:

Dr. Békési Sándor (teológiai esztétikai)
Dr. Dávid István (egyházzenei)
Dr. Pap Ferenc (liturgiai)
Kriszt László (színház- és filmművészet)

Minden KRE hallgatót szeretettel várunk!


Módosítás: 2013. április 30.

MEGHÍVÓ könyvbemutatóra

 Időpont: 2010. december 1-jén 17 órakor

 Helyszín:
 Károli Gáspár Református Egyetem, Hittudományi Kar (Díszterem)
 H-1092 Budapest, Ráday utca 28.

 Program: Dr. Békési Sándor: Ergon. A keresztyén esztétika teológiája című opusát mutatja be Dr. Kulin Ferenc professzor úr

Beszélgetés a Porta Speciosa című teológiai esztétikai periodikáról

Ékes énekléssel és hangos citerákkal a Musica Historica örvendezteti az egybegyűlteket.

Részletes program innen elérhető


Módosítás: 2013. április 26.

Pályázati kiírás - KRE bemutatkozó video készítésére

 A Károli Gáspár Református Egyetem (továbbiakban KRE) videopályázatot hirdet Egyetemünk népszerűsítése céljából.

 Pályázat kiírása: 2010. november 26. péntek
 Pályázat határideje: 2010. december 17. péntek 24:00


A nyertes pályázó amellett, hogy az általa készített video képviseli Egyetemünket bruttó 80,000,- Ft, azaz nyolcvanezer forint pénzjutalomban is részesül.

További részletek:

Pályázati kiírás

Pályázati adatlap


Módosítás: 2013. április 26.

Közlemény

  Új főtitkár a Károli Gáspár Református Egyetemen
  Budapest, 2010. november 25.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Bohátka Gergely főtitkár urat a Szenátus kétharmados többséggel támogatta a 2010. november 24-i ülésén. Prof. Dr. Balla Péter rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes úr Dr. Bohátka Gergelyt bízta meg a Károli Gáspár Református Egyetem főtitkári feladatainak ellátásával.

Gratulálunk Dr. Bohátka Gergely főtitkár úrnak.

Halász Krisztina
PR munkatárs


Módosítás: 2013. április 26.

A rejtélyes XX. század - 2010. november 19.

 2010. november 19-én, pénteken este 23.25 órakor az MTV1 bemutatja a A rejtélyes 20. század  sorozat új részét, amely a Moszkva – Budapest - Bukarest 1940-es szövevényes diplomáciai kapcsolatával foglalkozik.


Igaz-e, hogy Sztálin és Molotov átmenetileg támogatta a magyar területegyesítési törekvéseket?


Erre a kérdésre ad választ Dr. Kun Miklós egyetemi tanár.

Várjuk észrevételeiket, az alábbi e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Módosítás: 2013. április 26.

BTK - OTDK jelentkezési határidő módosult

 BTK - OTDK Figyelem!!!
Az OTDT online regisztrációs rendszere működik! A legtöbben már megkapták a linket, és a tavaszi fordulóból továbbjutottak a jelszót is. Kérjük, aki még nem regisztrált, az ezt a napokban mindenképpen tegye meg!

Kari leadási határidő: 2010. november 29.

A dolgozatokat, valamint az OTDT honlapjáról elérhető jelentkezési lapokat és a szekciók által kért egyéb dokumentumokat a Karról összesítve kell továbbküldeni, ezért kérjük, mindenki a saját diákkörében, a szakos vezetőknél adja le az anyagait.

További részletek itt...


Módosítás: 2013. április 26.

Meghívó - 420 éves Vizsolyi Biblia

 A Petői Irodalmi Múzeum
 tisztelettel meghívja Önt

 2010. november 16-án 16 órára
 a 420 éves Vizsolyi Biblia

 tiszteletére rendezett
 kamara-kiállításának megnyitójára

 

 

A kiállítást megnyitja
dr. Szabó András
egyetemi tanár
a Károli Gáspár Református Egyetem

Magyar Irodalom- és Kultúratudományi
Intézetének vezetõje

A kiállítás megtekinthetõ:
2010. november 16. – december 17.
Helyszín: a Petõfi Irodalmi Múzeum Könyvtára
1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16.
www.pim.hu


Módosítás: 2010. november 15.

Meghívó - Missziói vezetés a változó Európában: református szemmel

INVITATION / MEGHÍVÓ
Missional Leadership in a Changing Europe: A Reformed Perspective /
Missziói vezetés a változó Európában: református szemmel
Public lecture / nyilvános előadás
Prof. Dr. Darrell Guder
26th November 2010
Faculty of Divinity of the Károli Gáspár Reformed University, Budapest IX.,
Ráday street 28, 2nd floor /
Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kar, Budapest IX.,
Ráday utca 28., 2. emelet

Az előadásról részletesebben...


Módosítás: 2013. április 26.

A 2007-10-es nemzetközi pénzügyi válság és annak hatása a magyar gazdaságra c. előadássorozat

MEGHÍVÓ  "A pénzügyi válság kialakulása és hatásai" c. előadás a KRE ÁJK-on


Előadó: Dr. habil Bod Péter Ákos PhD, közgazdász, egytemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egykori elnöke

Időpont: 2010. november 16. 18:00

Helyszín: KRE ÁJK,  "A" épület, 1042 Budapest, Viola u. 2-4. mfsz. 2.

Előzetes regisztráció szükséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Szervezők: KRE ÁJK Bocskai István Szakkolégium
Házigazda: KRE ÁJK Közgazgadasági Tanszék

A konferencia sorozat a Magyar Nemzeti Bank támogatásával jöhetett létre.

 

Az előadássorozat részletes programja:

 








































Módosítás: 2013. április 26.

Meghívó - Hit és Tudomány határok nélkül...

Tisztelettel meghívom
A GÁL FERENC HITTUDOMÁNYI FŐISKOLA
HIT ÉS TUDOMÁNY – HATÁROK NÉLKÜL
KIHÍVÁSOK ÉS LEHETŐSÉGEK A TUDOMÁNYTERÜLETEK HATÁRÁN
című
KONFERENCIÁJÁRA,
amelyet a Magyar Tudomány Ünnepe 2010 eseménysorozat keretében
2010. november 26-án 10 órai kezdettel tartunk,

 

valamint
a főiskola Gerhardus Kiadója
KÖNYVBEMUTATÓJÁRA
Zakar Péter: A tábori püspökség története 1773-1868
című kötetének megjelenése alkalmából
2010. november 26-án 16 órai kezdettel.
Helyszín: Szeged, Dóm tér 6., Klebelsberg Terem
Dr. Kozma Gábor
rektor

Program...

Szekcióülések...


Módosítás: 2013. április 26.

MEGHÍVÓ - 20 éves jubileumi konferencia Egyetemünk Tanítóképző Főiskolai Karán

MEGHÍVÓ - 20 éves jubileumi konferencia Egyetemünk Tanítóképző Főiskolai Karán

Időpont:
2010 november 11-13.

Helyszín:

Károli Gáspár Református Egyetem
Tanítóképző Főiskolai Kar
2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.

PROGRAM

November 11. csütörtök

November 12. péntek

November 13. szombat

Várjuk Önöket szeretettel, ünnepeljen velünk!

További információ: www.kre.hu/tfk


Módosítás: 2013. április 26.

Meghívó - Habilitációs előadásra

M E G H Í V Ó
az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán
tartandó habilitációs előadásra

Dr. Fábián Zoltán Imre:
A thébai királyi emléktemplomok („halotti templomok”) az Újbirodalom korában
(történelemtudomány)


Az előadás időpontja: 2010. november 11. csütörtök, 15 óra
A

z előadás helye: ELTE Bölcsészettudományi Kar
1088 Budapest, Múzeum körút 4/D
Alagsori Tanácsterem

Az előadásra minden érdeklődőt tisztelettel meghívok.
Dr. Izsák Lajos s.k.
a Kari Habilitációs Bizottság elnöke


Módosítás: 2010. november 02.

Lélekképző 2010. - KAPSZLI - 2010. november 6-7.

A Károli Gáspár Református Egyetem pszichológiai önképző köre, a KAPSZLIminden évben megrendezi a Lélekképző elnevezésű programsorozatot.

A két napos esemény lehetőséget biztosít a hazai akkreditált pszichológiai képzőhelyekkel való megismerkedésre pszichológushallgatók, pályakezdő pszichológusok és mindazok számára, akik a segítő szakma iránt érdeklődnek.

A Lélekképző filozófiájának
fókuszában a folyamatosan változó követelményrendszerek közötti egyensúly és rend megteremtése áll, mindamellett, hogy a pszichoterápiás gyakorlat majd minden ágával megismerteti a látogatót.


A Lélekképző programjában szereplő egyesületek a teljesség igénye nélkül:

Magyar Pszichoanalitikus Egyesület, Magyar Hipnózis Egyesület, Magyar Pszichodráma Egyesület, Magyar Családterápiás Egyesület, Magyar Transzperszonális Egyesület, Integratív Pszichoterápiás Egyesület stb.

Dátum: 2010. november 6-7. (9:00-20:00)
Helyszín:
 Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Díszterme,
1088   Budapest, Reviczky utca 4. I. em.

Részletes program letölthető innen.

A rendezvény INGYENES!

Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt!
Budapest, 2010. október

KAPSZLI stáb


Módosítás: 2013. április 26.

KONFERENCIA-FELHÍVÁS - Misztika és antropológia az antik és középkori keresztény hagyományban

KONFERENCIA-FELHÍVÁS
A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Szabadbölcsészet Tanszéke
és az OTKA Ókeresztény és Középkori Antropológia programja
meghirdeti a

„Misztika és antropológia az antik és középkori keresztény hagyományban”

című konferenciáját.

A rendezvényt  2011. május 20-án és 21-én tartjuk a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán
(Budapest VIII., Reviczky u. 4.).

A 20 előadót felvonultató konferencián a szakterület elismert, a kérdéskörben publikációkkal rendelkező művelőire számítunk. Máshol még el nem hangzott és nem publikált, új tudományos eredményeket ígérő, 20 perces előadásokat várunk.

Kérjük, 20-25 soros szinopszisokkal  jelentkezzenek 2011. március 1-jéig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
 

Parlagi Gáspár,
koordinátor,

és a Szervezőbizottság:
Kendeffy Gábor,
Somos Róbert,
Tóth Anna Judit,
Vassányi Miklós.

Módosítás: 2010. november 01.

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin