Készült: 2016-06-16
Módosítás: 2020-01-06

Pedagógiai Szakcsoport

 

A Pedagógiai Szakcsoport oktatóinak munkáját a tudományosság és korszerűség mellett a református pedagógia szellemiségének, értékeinek, keresztyén jellegének megőrzése és továbbfejlesztése jellemzi.
Célunk olyan tanárok képzése, akik széles körű pedagógiai, elméleti és gyakorlati tudással, készséggel és képességgel rendelkeznek, felkészültek a Nemzeti alaptantervben a fejlesztési területek, nevelési célok alapján meghatározott köznevelési feladatokra és az oktatói-nevelői munka értékeinek, a közműveltségi tartalmak közvetítésére, a tudásépítésre, a kulcskompetenciák fejlesztésére és érvényesítésére. Felkészültek továbbá a szakterületi tudásuk pedagógiai alkalmazására, a tanulók megismerésére, személyiségük fejlesztésére, tanórai és tanórán kívüli munkájuk differenciált irányítására, hatékony pedagógiai módszerek, eljárások alkalmazására; rendelkeznek a családi, pályaválasztási, gyermek- és ifjúságvédelmi, szociális és nevelési tanácsadási feladatok és azok intézményeivel való együttműködéshez szükséges alapismeretekkel. Érett, autonóm, kialakult értékrendjükben az általános emberi, a nemzeti és az európai értékeket felvállaló, közvetíteni tudó, együttműködésre és önfejlesztésre képes, kreatív személyiségek.

 

Pedagógiai szakcsoport vezetője
Dr. habil Bodonyi Edit
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon:+36 (1) 872-1710

 

Ügyintéző:
Szoukupné Szoukupné Szegvári Edina
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon:+36 (1) 872-1710

 


 

A pedagógiai szakcsoport oktatói
Dr. habil Bodonyi Edit, egyetemi docens
Dr. Pazonyi Judit, egyetemi docens
Dr. Simonfi Zsuzsanna, egyetemi adjunktus
Majzikné Dr. Lichtenberger Krisztina, egyetemi adjunktus

 

Elérhetőség
Károli Gáspár Református Egyetem
Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
1146 Budapest, Dózsa György út 25-27.
1. emelet  113./a szoba

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

 

Youtube