Készült: 2016-02-10
Módosítás: 2016-02-10

Ceepus

Karunkon már két tanszék is betagozódott a Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogramba (Central European Exchange Program for University Studies): a Szabadbölcsészet Tanszék és a Néderlandisztika Tanszék.

A csereprogram keretében a KRE Szabadbölcsészet Tanszéke aStudy of Religions elnevezésű hálózat tagja, amelynek koordinátora a Szegedi Tudományegyetem Vallástudományi Tanszéke. A hálózatban évente általában egy hallgató küldhető ki részképzésre Krakkóba vagy Bécsbe, és egy hallgató érkezhet a tanszékre. Az oktatói kiküldetések általában egy hétre szólnak, amely szintén cserealapon működik, tehát a tanszék és Karunk egy külföldi oktatót fogadhat. A CEEPUS-képzések nyelve általában az angol (kivéve Ausztriát). A 2011 óta működő program tanszéki felelőse Vassányi Miklós.

A KRE Néderlandisztika Tanszéke a kétezres évek elején csatlakozott a Bécsi Egyetem Néderlandisztika Tanszéke által koordinált „Language and Literature in a Central European Context” elnevezésű Ceepus-hálózathoz. A program keretében a következő régióbeli holland tanszékekre lehet eljutni: Prága, Olomouc, Brno, Poznan, Wroclaw, Bukarest, Belgrád, Bécs. Diákok esetében a támogatás időtartama egy félév (4–5 hónap). Oktatók esetében 1 hónap.
 
A Néderlandisztika Tanszék évente átlagosan 2–3 diákot küld, és egyet fogad. Hallgatóink körében különösen a bécsi egyetem néderlandisztikai intézete, illetve a lengyel és a cseh egyetemek holland tanszékei népszerűek.
 
2010-ben a tanszék a Ceepus-hálózat keretében részt vett a DCC internetes tananyagfejlesztő projektben.
Bővebb információk itt találhatók!

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

 

Youtube