Pótfelvételi a Károlin!

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen több mint 3200-an kezdhetik meg a tanévet egyetemünkön világi képzésben 2023 szeptemberében, ám akik eddig nem jutottak be valamely felsőoktatási intézménybe, azoknak most újabb esély nyílik a 2023. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás (2023P) keretein belül.

Módosítás: 2023. július 28.

A lelkipásztori hivatás lesz a témája idén a Reformátusok Szárszói Konferenciájának

2023 a Magyarországi Református Egyházban és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházban is a lelkipásztori hivatás éve. A Reformátusok Szárszói Konferenciája történelmi hagyományainak megfelelően egyházunk és nemzetünk életében is kiemelt fontosságú témákat vitat meg – idén a lelkipásztori szolgálat fókuszba helyezése mellett az egyházi szolgálat tágabb társadalmi dimenzióba helyezésével egészíti ki a megvitatandó témákat. A rendezvény Lelkészek Isten és a nemzet szolgálatában? címmel augusztus 10. és 13. között várja az érdeklődőket. A konferenciára július 31-ig az alábbi oldalon ide kattintva a regisztrációt követően lehet jelentkezni.

Módosítás: 2023. július 31.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj rangsorai

2023/2024
 
A KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának NFÖ Bizottsága a KRE SZMSZ II.2. HTJSZ  23. § alapján értékelte a 2023/2024. akadémiai évre meghirdetett Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj felhívására beérkezett hallgatói pályázatokat, és az alapképzésben, a mesterképzésben valamint az egységes osztatlan képzésben az alábbi kari rangsorokat állapította meg:
Módosítás: 2023. július 14.

Call for Papers

Dear Colleagues,
it is a pleasure to invite you to the Vth International Colloquium on St. Maximus the Confessor organized by The Faculty of Liberal Arts of the Károli Gáspár University of the Protestant Church in Hungary (Budapest) in collaboration with the Institute for Philosophy and Social Theory of the University in Belgrade. The conference will take place at the Károli University in Budapest on 3-4 February 2024.

Módosítás: 2023. július 28.

Doktoravató és diplomaosztó ünnepség az Erkel Színházban

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023. július 7-én tartotta doktoravató és oklevélátadó ünnepélyeit az Erkel Színházban.

Módosítás: 2023. július 31.

Károlis hallgatók féláron válthatnak jegyet a Csillagpontra

Találj rá(m) címmel kerül megrendezésre idén a Csillagpont református ifjúsági fesztivál Zánkán, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan egyetemünk is részt vesz. A július 2429. között zajló rendezvényen intézményünk standja a Lehetőségek Piacán várja az érdeklődőket, ahol az egyetem képzéskínálatával ismerkedhetnek meg az arra járók, illetve egy károlis kvízjáték keretében apróbb ajándékokat is kaphatnak a helyesen válaszolók. A standon a korábban is nagy sikert aratott „Amit ma megtehetsz” tábláról különböző vállalásokat választhatnak, melyekkel önmaguk, közösségük vagy a világ felé szolgálhatnak. A Károli standján ezenkívül egy-egy bátorító, útravaló napi igét is lehet majd húzni.

Módosítás: 2023. július 31.

Pótfelvételi a Károlin!

A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen több mint 2300-an kezdhetik meg a tanévet egyetemünkön világi képzésben 2022 szeptemberében, ám akik eddig nem jutottak be, azoknak most újabb esély nyílik a 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás (2022P) keretein belül.

Módosítás: 2022. augusztus 02.

Felvételt hirdet a Benda Kálmán Szakkollégium

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak szakmai előmenetelének támogatása céljából alapított, a hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium felvételt hirdet a 2022/2023. tanévre.

Módosítás: 2022. július 26.

Elhunyt dr. Posgay Ildikó

Dr. Posgay Ildikó,  a Károli Gáspár Református Egyetem nyugalmazott egyetemi docense, a Nyelvtudományi Intézet (jelenleg Nyelvtudományi Kutatóközpont) nyugalmazott tudományos főmunkatársa, osztályvezetője 2022. július 6-án, életének 76. évében elhunyt. Búcsúztatására 2022. július 22-én 11 órakor kerül sor a Budaörsi Újtemetőben. 

Módosítás: 2022. augusztus 02.

Doktoravató és diplomaosztó ünnepség az Erkel Színházban

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2022. július 8-án tartotta doktoravató és oklevélátadó ünnepélyeit az Erkel Színházban.

Módosítás: 2022. augusztus 02.

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin