Készült: 2015-10-21
Módosítás: 2022-09-19

2022/2023. tanévre felvett hallgatók részére

Tisztelt Leendő Hallgatónk!

A tanévnyitó ünnepség 2022. szeptember 05. hétfő 10:00 órakor a Kálvin téri református templomban (Budapest, IX. kerület, Kálvin tér 7.) kerül megrendezésre. Önt, szüleit és hozzátartozóit az évnyitón szeretettel várjuk!
Kérjük, hogy szíveskedjenek legkésőbb 9:45-ig a helyszínre érkezni.

 

Beiratkozási tájékoztató
A fenti tájékoztatóban leírtaktól eltérően, technikai okok miatt a „Beiratkozási lap 2022/23/1”  a Neptun rendszerből nem érhető el, emiatt azt a Tanulmányi Osztály fogja biztosítani a beiratkozás alkalmával a helyszínen.

 

Beiratkozási tájékoztató a szakirányú továbbképzési szakokra felvett hallgatók részére
A 2022/2023. tanév I. félévére felvételt nyert hallgatók személyes jelenléttel történő beiratkozása 2022. augusztus 24 – szeptember 16. közötti időszakban történik. A beiratkozás időpontjáról és helyszínéről később adunk tájékoztatást

Beiratkozási tájékoztató a 2022. évi pótfelvételi eljárásban felvett hallgatók részéreA személyes beiratkozás várhatóan 2022. szeptember 1-2.
A helyszínről, pontos időpontról augusztus utolsó hetében - más fontos információkkal együtt - értesítést küldünk.

 

Beiratkozási időpontok:

 

Tájékoztató pszichológia alapképzésre és mesterképzésre felvett hallgatóknak

 

Károli BTK Gólyatalálkozó - Gólyanapok és Gólyatábor
(kizárólag alapképzés és osztatlan tanárképzés nappali munkarendjére felvételt nyert hallgatók részére)

 

Tehetséggondozás: Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak szakmai előmenetele támogatása céljából alapított, a hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium a 2022/2023-as tanévre felvételt hirdet azon nappalis, alap- és mesterszakos, valamint osztatlan tanár szakos hallgatóknak, akik a 2022/2023-as tanév őszi félévében kezdik majd meg tanulmányaikat valamelyik képzési formában.

A szakkollégiumba felvett hallgatók kiválósági ösztöndíjban részesülnek.

Olyan bejáró (budapesti és Budapest környéki) és bentlakó (vidéki) hallgatók jelentkezését várjuk, akik a normál curriculumon túlmenően bővíteni szeretnék szakmai ismereteiket, és szívesen lesznek egy építő közösség tagjai.

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 10. (szerda)

A jelentkezés az alábbi online felületen: https://btk.kre.hu/benda/index.php/felveteli/urlapdev

Bővebb információ a szakkollégiumról és a jelentkezésről: https://btk.kre.hu/index.php/2015-10-20-12-46-08/2015-10-20-12-47-06/bkbtsz.html#s4

 

Tanulmányi szakfelelősök elérhetősége

A 2022/2023. tanévben felvételt nyert hallgatók Önköltség összege szakonként

A Diákhitel 2. ügyintézésének menetével kapcsolatos információkért, kérjük, kísérje figyelemmel a https://diakhitel.hu/diakhitel2/ oldalt. A NEPTUN rendszerben a kiírt önköltséghez a Diákhitel 2. szerződésszámának rögzítési határideje: 2022. augusztus 18. csütörtök 12:00 óra.
Kérdés esetén vegye fel a kapcsolatot Németh Anna Klárával a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Diákhitel plakát

Diákhitel szórólap

 

Információ a nyelvtanulás lehetőségeiről

Tűzvédelmi megelőző ismeretek hallgatók részére

 

Kollégiumi jelentkezés:
A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban (2022A) felvettek esetén a kollégiumi jelentkezés a 2022/2023. tanév 1. (őszi) félévétől a NEPTUN egységes tanulmányi rendszerben történik 2022. augusztus 1-10. között.
A kérvényt a Neptun-ban (belépés után) az Ügyintézés/Kérvények menüben találják, a pályázatot itt tudják kitölteni, a szükséges csatolmányokat itt tudják feltölteni.

Az I. évre felvettek 2022/2023. tanévi kollégiumi jelentkezéséről szóló bővebb tájékoztató elérhető az alábbi oldalon: http://www.kre.hu/portal/index.php/szolgaltatasaink/kollegiumok.html

 

Bethlen Gábor Kollégium:
Tájékoztatás később!

Óbudai Diákhotel:
http://www.kre.hu/portal/images/doc/odh/Obudai_Diakhotel_Tajekoztato.pdf
http://www.kre.hu/portal/images/doc/Obudai-Diakhotel-GYIK.pdf

 

Állami ösztöndíjas képzésre felvételt nyert hallgatóknak:

Felhívjuk figyelmüket, hogy az állami (rész)ösztöndíj igénybevételének sajátos feltétele, hogy az állami (rész)ösztöndíjjal támogatott képzésre besorolt jelentkező a beiratkozáskor nyilatkozik a képzés feltételeinek vállalásáról.

A magyar állami ösztöndíjjal kapcsolatos információk és dokumentumok elérhetőek az alábbi linken: https://www.oktatas.hu/magyar-allami-osztondij

 

Számlaigénylés

Az aktuális számlaigénylési tájékoztató hamarosan feltöltésre kerül a honlapra a Neptun belépési felületére a Hírekhez és a Letölthető dokumentumokhoz is.
A megküldés határideje: 2022. augusztus 15. hétfő 23:59

Amennyiben a számlaigénylő lap a fent jelzett határidőt követően érkezik be, akkor fennáll annak a veszélye, hogy a számlázás, valamint a számla kiegyenlítésének feldolgozása meghaladhatja a regisztrációs hét kezdetét, mely a hallgató félévre történő bejelentkezését akadályozhatja.

Az elkészült számlák elektronikusan is elérhetőek lesznek a Neptunban a Pénzügyek / Számlák alatt.

Utólagos számlaigénylés:

FIGYELEM! A KORÁBBI IDŐSZAK GYAKORLATÁTÓL ELTÉRŐEN A GYŰJTŐSZÁMLÁS BEFIZETÉSSEL MÁR TELJESÍTETT NEPTUN KIÍRÁSRA VONATKOZÓ MUNKÁLTATÓI SZÁMLAIGÉNYLŐT NEM ÁLL MÓDUNKBAN BEFOGADNI, AZAZ MÁR BEFIZETETT PÉNZÜGYI TÉTELRE (ÖNKÖLTSÉG, KÖLTSÉGTÉRÍTÉS, SZOLGÁLTATÁSI DÍJTÉTELEK) UTÓLAG NEM IGÉNYELHETŐ SZÁMLA.

 

Fogyatékossággal élők számára tájékoztató:
Az egyetemi tanulmányok során a fogyatékosság igazolásáról, a fogyatékosság miatt igénybe vehető kedvezményekről az alábbi, hallgatóinknak készült összefoglalóból tájékozódhat. Célunk, hogy támogassuk fogyatékossággal élő hallgatóinkat egyetemi életükben, tanulmányaikban.
http://www.kre.hu/portal/index.php/hallgatoknak/fogyatekossaggal-elok.html

 

Tanulmányi határidők 2022/2023

Tanulmányi határidők 2022/2023 - őszi félév

Tanulmányi határidők 2022-2023 - tavaszi félév

 

 Szemeszternaptár

Szemeszternaptár 2022/2023 - őszi félév

Szemeszternaptár 2022/2023 - tavaszi félév

A 2022/2023. tanév rendje

A 2022/2023. tanév rendje

 
A 2022/2023-as tanév rendje 
 


Diákigazolvány igénylésének menete


Üdvözlettel:
Tanulmányi Osztály