Készült: 2017-06-23
Módosítás: 2019-05-31

Diplomaosztóval kapcsolatos tájékoztatás

 

 

A 2019. évi oklevél átadó ünnepség időpontja, helyszíne
A 2019. évi oklevél átadó ünnepségre való jelentkezés módja
Talár átvétel - leadás, költségével kapcsolatos információk
A 2019 évi oklevél átadó ünnepség meghívójának átvételével kapcsolatos információk
Oklevélátadó könyv aláírása a Tanulmányi Osztályon
A 2019. évi oklevél átadó ünnepségen hivatalos fotós készít képeket, ezzel kapcsolatos információk

 

 

A 2019. évi oklevél átadó ünnepség időpontja, helyszíne:

 

Alapképzésen végzett hallgatók oklevélátadó ünnepélyére az Erkel Színházban (1087 (VIII. kerület) Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) kerül sor 2019. július 5-én, pénteken 10.00 órakor. A rendezvény megfelelő előkészítése  érdekében hallgatóknak már 8.30 órára a helyszínen kell lenniük.

????

Osztatlan tanárképzésben, mesterképzésben és szakirányú továbbképzésben végzett hallgatók oklevélátadó ünnepélyére az Erkel Színházban (1087 (VIII. kerület) Budapest, II. János Pál pápa tér 30.) kerül sor 2019. július 5-én, pénteken 14.00 órakor. A rendezvény megfelelő előkészítése  érdekében hallgatóknak már 12.30 órára a helyszínen kell lenniük.

 

                ------------------------------------------------------------------------------------------

 

A 2019. évi oklevél átadó ünnepségre való jelentkezés módja:

 

Aki ünnepélyes keretek között, személyesen kívánja oklevelét átvenni, az úgy tud jelentkezni az oklevélátadó ünnepségre, hogy a rendezvényhez tartozó összes költséget Neptun felületén rendezi, azaz a kiírt aktív tételeket befizeti, a Neptun – Pénzügyek felületén teljesítetté teszi. Külön regisztrációra nincs szükség. A hallgató jelentkezése akkor érvényes, ha mindhárom, az ünnepséghez kapcsolódó költséget határidőre megfizeti.

 

Az ünnepséghez kapcsolódó költségek, amelyek a Neptun – Pénzügyek – Befizetés alatt lesz látható:

  • oklevélátadó ünnepség költségeihez való hozzájárulás díja: 6 375 Ft
  • talárkölcsönzési díj: 5 000 Ft
  • talár letéti díj: 10 000 Ft

 

Az ünnepséghez tartózó költségek 2019. május 31-ig kiírásra kerülnek a Neptunban. A tételeket a Kar írja ki, nem Önnek kell.

 

Az oklevélátadó ünnepségre nem jelentkező vagy a részvételt az ünnepség előtt lemondó (az ünnepséghez kapcsolódó költségeket meg nem fizető) hallgató részére a kiírt díjakat a Kar Tanulmányi Osztálya törli az oklevél átadó ünnepség után

 

A határidőben történő oklevél kiadás érdekében a keményfedeles nyelvvizsga bizonyítványok bemutatási határideje 2019. június 28.  Aki határidő után mutatja be bizonyítványát, az nem vehet részt az oklevélátadó ünnepségen. Az igazolás nem helyettesíti a nyelvvizsga bizonyítványt!

A bemutatás helyszíne és időpontja: Tanulmányi Osztály ügyfélszolgálata, ügyfélfogadási időben. (Segédlet: https://btk.kre.hu/index.php/2015-10-20-12-12-54/tanulmanyi-osztaly/tanulmanyi-osztaly-ugyfelszolgalatanak-nyitvatartasa.html )

 

Amennyiben az oklevél kiállításához szükséges nyelvvizsgája már rögzítve van a Neptun rendszerben, úgy nem szükséges még egyszer bemutatnia. Saját adatok › Képzettségek › Nyelv menüpontban tudja ezt a Neptun felületén ellenőrizni.

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Talár átvétel - leadás, költségével kapcsolatos információk:

 

A rendezvényen minden hallgató kizárólag talárban veheti át diplomáját. A talár átvételéhez szükséges a talárkölcsönzési és letéti díj, illetve az oklevélátadó ünnepség költségeihez való hozzájárulás díjának befizetése és a kiírás teljesítése. (segédlet: Pénz átutalása; Kiírt tétel teljesítése: Pénzügyek –új)

Befizetés módja: Gyűjtőszámlás befizetéssel, a KRE Neptun gyűjtőszámla bankszámlára történő utalással, és a kiírt tétel teljesítésével. A fenti három összeg átutalása történhet összevontan! Közlemény: NK-„az Ön Neptun kódja” és teljes neve.

Befizetés határideje:  A talárkiosztás tervezett dátumát megelőző 3 munkanap 12 óráig

(vagyis június 27, csütörtök 12.00 óra).

 

Kiírás teljesítése a Neptunban: A talárkiosztás tervezett dátumát megelőző munkanap.

(vagyis július 1. hétfő)

 

Végzett hallgató, aki a jelzett határidőig befizette az ünnepséggel kapcsolatos mindhárom díjat az alábbi időpontban és helyen veheti át talárját:

 

Időpont: 2019. július 2-án és 3-án (kedden és szerdán) 9.30-15.30 között

Helyszín: KRE BTK Balassi terme (1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. emelet 229-es terem)

 

A talárt az oklevélátadó ünnepség napján, az ünnepséget követően kell leadnia a helyszínen, az Erkel Színház ruhatárában. Annak a hallgatónak, aki a talárt az ünnepség napján nem adja le, legfeljebb 12 nap áll rendelkezésére, hogy a talárt személyesen visszajuttassa az egyetem karára (1088 Budapest, Reviczky u. 4. Földszint 4.). Amennyiben a hallgató a talárt nem adja le, az vásárlási szándéknak minősül. A talár eladási ára azonos a letét értékével, azaz 10 000 Ft. 

 

A talár letéti díja az ünnepség után maximum 16 napon belül kerül visszautalásra a hallgató Neptun számlájára a Gazdasági Igazgatóság/Hivatal által, amit ezt követően vissza tud utalni saját bankszámlájára.(segédlet: Pénz visszautalása)

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

A 2019 évi oklevél átadó ünnepség meghívójának átvételével kapcsolatos információk:

 

Végzett hallgató, aki a jelzett határidőig befizette az ünnepséggel kapcsolatos mindhárom díjat az alábbi időpontban és helyen veheti át a meghívókat:

 

Időpont: 2019. július 2-án és 3-án (kedden és szerdán) 9.30-15.30 között

Helyszín: KRE BTK Balassi terme (1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. emelet 229-es terem)

 

Az ünnepségen részt vevő hallgató hozzátartozói részére maximum 4 meghívót igényelhet, melyet a talárral együtt vehet át. Kérem a meghívó átvételekor legyen szíves jelezni, illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre is elküldeni, ha hozzátartozója mozgáskorlátozott.

 

A meghívók mellé minden végzős hallgató és vendég karszalagot kap. Felhívom figyelmét, hogy az ünnepség helyszínére csak karszalaggal lehet belépni!

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

Oklevélátadó könyv aláírása a Tanulmányi Osztályon:

 

A talár és a meghívók átvételét követően kérem, fáradjon át a Tanulmányi Osztályra (I. emelet) az oklevélátadó könyv aláírása és a diploma supplement átvétele céljából. Ennek hiányában oklevelét nem tudjuk átadni Önnek az ünnepségen!

 

Időpont: 2019. július 2-án és 3-án (kedden és szerdán) 9.30-16:00 között

Helyszín: KRE BTK Tanulmányi Osztály, I. emeleti irodák (118., 119., 121;) előtti folyosón (1088 Budapest, Reviczky u. 4.)

 

------------------------------------------------------------------------------------------

 

A 2019. évi oklevél átadó ünnepségen hivatalos fotós készít képeket, ezzel kapcsolatos információk:

 

Tájékoztatom, hogy az oklevélátadó ünnepségen hivatalos fotós készít képeket. Az elkészült képek CD-re kerülnek. A lemezen az eredeti, nagy felbontású képek szerepelnek, amelyekből utólag papírképet is lehet készíteni. A CD-t megrendelni a helyszínen az ünnepség előtt és után Lambert Attila fényképésztől lehet, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.  Az emailbe kérjük, írja bele a megrendelő (végzős hallgató) nevét, az oklevélátadó ünnepség időpontját (nap, óra) és hogy hány db CD-t szeretne rendelni. A CD ára 1000 Ft/db, mely az ünnepség helyszínén fizetendő a fotós részére. A CD-ket augusztus 5. és augusztus 31. között lehet átvenni a BTK Reviczky utcai épületében.

 

 

 

 

Kérjük, hogy a rendezvényen minden résztvevő a helyhez és az alkalomhoz illő öltözetben jelenjen meg.