Az arab tavasz után öt évvel

A Tunéziai Nagykövetség és a Károli Gáspár Református Egyetem szervezésében Az arab tavasz után öt évvel: Tunéziában a remény továbbra is él címmel előadást tartott Habib Kazdaghli úr, a tunéziai La Manouba Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánja október 6-án, pénteken a KRE BTK Buda Béla termében. A konferencia nyelve francia volt, magyar tolmácsolással. A konferencia moderátora: Kecskés D. Gusztáv volt, az MTA Történelemtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa.

Habib Kazdaghli dékán úr a tunéziai identitás fejlődésének folyamatát mutatta be az öt éve tartó demokratikus átalakulás által okozott változások tükrében. Előadásának köszönhetően a résztvevők jobban megérthették az „arab tavasz” során történt tunéziai eseményeket, valamint azok sajátosságait.

Szó volt a nemrégiben végbement változásokról, a nemzeti egységpárt megalakulásáról, mely a forradalom óta tett erőfeszítések eredménye és, amelynek célja a lehető legtöbb politikai és társadalmi erő mozgósítása a demokratikus átalakulás érdekében. Az előadás címe is azt a gondolatot tükrözi, hogy a nehézségek ellenére Tunézia, múltja, elitje, történelme révén ma is olyan értékekkel bír, melyek reményre adnak okot a demokráciára való áttérés sikerességét illetően.

A rendezvény fontosságát jelzi, hogy az előadáson tiszteletét tette a marokkói, tunéziai és algériai nagykövet is!

Habib Kazdaghli a tunéziai Hammametből származik, 1955-ben született. Jelenkori történelmet oktat Tunéziában a La Manouba Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. Fő kutatási területei: Tunézia és a Maghreb országok jelenkori történelme, a Tunéziában élő kisebbségek és népközösségek története, a turizmus alakulása Tunéziában a gyarmatosítás korában. 2011 óta a tunéziai La Manouba Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja.

Ebben a kategóriában nincsenek cikkek. Ha megjelennek ezen az oldalon az alkategóriák, akkor azok tartalmazhatnak cikkeket.

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin