A Károli Gáspár Református Egyetem vezetőségének közleménye

A Károli Gáspár Református Egyetem kiemelten fontosnak tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, és ez minden jelenlegi vagy volt hallgatójának kiemelten védett alapvető joga. Az Alapító Okiratában foglalt értékek védelmével ugyanakkor nem tartja összeegyeztethetőnek, hogy politikai kérdésben állást foglaljon. Az Egyetem jelenlegi és volt hallgatói egy kis csoportjának a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak és oktatóinak tiltakozásával összefüggésben tett szolidaritási nyilatkozata ezért nem tekinthető a Károli Gáspár Református Egyetem hivatalos állásfoglalásának.

Diákigazolvány-matrica felvétele a 2020/2021. tanév I. félévében

Tisztelt Hallgató!

Felhívom szíves figyelmét, hogy a 2020/2021. tanév I. félévre kiállított diákigazolvány-matricák felvétele2020. szeptember 28-tól(hétfő) lehetséges a Tanulmányi Osztály ügyfélszolgálati irodáiban ügyfélfogadási időben.

Ünnepélyes tanévnyitót tartott a Károli

2020. szeptember 7-én, hétfőn rendkívüli körülmények között tartották meg a Károli Gáspár Református Egyetem tanévnyitó ünnepségét a Pozsonyi Úti Református Egyházközség Hálaadás Templomában. A hagyományos zászlós bevonulás után Főtiszteletű Dr. Bogárdi Szabó István püspök úr tartott istentiszteletet, majd a vendégek és az elsőéves hallgatók köszöntése után Dr. Czine Ágnes rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes asszony mondott ünnepi beszédet, egyben megnyitotta a 2020/2021-es tanévet.

2021. február 1-jén indul az MKÖ 2021-es évfolyama!

Az MKÖ 2021-es évfolyamára a pályázati időszak 2020. szeptember 15-től 2020. október 15-ig tart.

Énekek éneke az irodalomban (13-17.századig) Online konferencia

Letölthető program

Új épülettel gazdagodott Egyetemünk

Átadásra került a Károlyi-Csekonics palota

Tanulmányi Osztály ügyfélszolgálatának ügyfélfogadás rendje a 2020/21/1 félévben

Tisztelt Hallgató!

Tájékoztatom, hogy a Tanulmányi Osztály a 2020/2021. tanév I. félévében is tart ügyfélfogadást a Pszichológiai Intézetben.

Új jövőkép - MNB tanulmányi verseny

A BTK valamennyi érdeklődő hallgatójának szíves figyelmébe ajánljuk a Magyar Nemzeti Bank és az MNB Oktatási Klub közös tanulmányi versenyét.

Kutatók Éjszkája a Károlin!

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére.

Gyászhír - Elhunyt Dr. Martsa Sándor

Megrendülten adjuk hírül, hogy a KRE Angol Nyelvészeti Tanszékének volt tanszékvezetője (2000-2007), a Pécsi Tudományegyetem Anglisztika Intézetének nyugalmazott habilitált docense, Dr. Martsa Sándor nyelvész, címzetes egyetemi tanár, életének 70. évében, hosszú betegség után elhunyt.

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

 

Youtube