Kína-nappal ünnepli a 25 éves kínainyelv-oktatást egyetemünk

A 2023/2024. tanév második félévének első tanítási napján a kínai újév alkalmából, a sárkány évének kezdetén, február 12-én Kína-napot szervez egyetemünk Kelet-Ázsia Intézete. A sárkány a kínai kultúrában címmel szerveződő programok a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Reviczky utca 4. szám alatti Buda Béla Díszteremben kezdődnek. A rendezvényen a sárkány évének jelentőségéről, a sárkánykirály kultuszáról, a kínai orvoslásban emlegetett sárkányokról és a sárkányhajó-fesztiválról hallhatnak előadásokat a résztvevők az egyetem Kínai Tanszékének oktatóitól és meghívott, elismert szakemberektől.

Nagyköveti Kitüntetést kapott Dr. Wakai Seiji egyetemi docens, a Japanológia Tanszék oktatója

Dr. Wakai Seiji egyetemi docens, a Japanológia Tanszék oktatója magas kitüntetésben részesült a japanológia népszerűsítése, a japán nyelvoktatás szakterületén tudományos szimpóziumok és egyéb rendezvények szervezése, a magyarországi japán nyelvoktatás fejlesztése, könyvek és szótárak kiadása, valamint a diákcsere kapcsolatok előmozdítása érdekében végzett sokéves, fáradhatatlan munkájáért. 

A Magyarországi Református Egyház és egyetemünk közös emlékezése

2023. február 24-én, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Hit és Tudomány címmel vette kezdetét a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára rendezett ünnepi programsorozat. A nyitóünnepség dátuma a Magyarországi Református Egyház Zsinatának 1993. február 24-i ülésére utal, ahol döntés született az egyetem megalapításáról.

Meghívó könyvbemutatóra - I. Erzsébet: Egy mítosz születése

A Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézete tisztelettel meghívja Stróbl Erzsébet I. Erzsébet Egy mítosz születése című könyvének bemutatójára.

30 éves a Károli Gáspár Református Egyetem

2023. február 24. és október elseje között magyar és idegen nyelvű konferenciákkal, jubileumi kötettel, számos programmal emlékezünk intézményünk fennállásának 30. évfordulójára. A jubileumi emlékév során nemcsak az elmúlt három évtizedre, hanem az ezt megelőző időszakra, a református felsőoktatás gyökereire, az intézményt létrehívó lelkületre és küldetéstudatra is emlékezünk.

Magyar nyelv és irodalom mesterképzési szak

Kreatív szakmát keresel? Szeretnél tartalmas, hatásos szövegeket írni? Kész vagy izgalmas, szakmaközi projektekben részt venni? 

Habilitációs doktori oklevél átadása

Habilitációs doktori oklevelet adott át Prof. Dr. Trócsányi László rektor a Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusának február másodikán tartott ülésén Dr. Dévavári Zoltán részére.

FELHÍVÁS az „Innováció és megújulás a kézművesiparban a kora újkortól napjainkig” című műhelykonferenciára

A workshop-konferencia célja az együtt gondolkodás.

Jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít egyetemünk

A Károli Gáspár Református Egyetem adományalapot hoz létre, és egy jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít el, mellyel segíteni kívánja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatóit, tanárait, mindazon rászoruló családokat, akiknek helyzete, megélhetése válságos, az ukrajnai háború miatt veszélybe került és ellehetetlenült.

Egyedülálló tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban károlis hallgatóknak

Szeretettel meghívjuk egyetemünk hallgatóit a Magyar Nemzeti Múzeum „Ars et virtus. Horvátország-Magyarország: 800 év kulturális öröksége” című időszaki kiállítás tárlatvezetéssel egybekötött megtekintésére. A tárlatvezetés különlegessége, hogy a résztvevőket L. Simon László, a múzeum főigazgatója fogja a kiállításon végigkalauzolni.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin