A Károli nemzetközi irodája ismét buddykat keres!

A KRE Buddy program önkéntes, nemzetközi hallgatótársakat segítő mentorprogram, amelyre az egyetem nappali tagozatos hallgatói jelentkezhetnek. Az önkéntes munka 35 nemzetközi hallgató segítéséből áll, akiknek a megérkezés és a beilleszkedés segítésén túl, a tanulmányi adminisztratív ügyek kibogozásán át, a programok szervezéséig sok mindennel támogathatod Magyarországon és a Károlin tartózkodását. A buddyknak kötelező a részvétel a GoBuddyk által szervezett egyes programokon és a BuddyCare havi egyszeri találkozóin.

Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése – Lips Adrián grafikus tárlatának finisszázsa

2023. július 1-jén (szombat, 10:00) a Ferencvárosi Művelődési Központban, Budapesten lesz Lips Adrián grafikus Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése című tárlatának finisszázsa.

Doktoravató és diplomaosztó ünnepség

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023. július 7-én, pénteken tartja doktoravató és oklevélátadó ünnepélyeit az Erkel Színházban.

A KRE BTK továbbra is az egyik legnépszerűbb egyetemi kar

Az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján a KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar töretlen népszerűségnek örvend a felvételizők körében, hiszen az ország összes egyetemi karát tekintve, az összes jelentkező létszáma alapján készített rangsorban az 5. helyen áll: összesen 6562 jelentkező adta be jelentkezését karunkra, közülük 2378 fő első helyen.

Hallgatóink kiváló eredménye az Első Országos Tanítási Versenyen

A Miskolci Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Tanárképző Intézete Első Országos Tanítási Versenyt hirdetett a IV. és V. éves gyógypedagógus és tanárszakos hallgatók számára. A versenyre egy 15 perces, tetszőleges technikával és tartalommal kivitelezett tanítási óra felvételének elkészítésével lehetett jelentkezni az alábbi kategóriákban:

Egyetemünkre látogatott Xie Fei kínai filmrendező

Május 23-án egyetemünkre látogatott Xie Fei, a nemzetközileg is elismert, a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon Arany és Ezüst Medve-díjjal jutalmazott kínai filmrendező, aki egyben a Pekingi Filmakadémia professzora. A látogatás a Károli 30 emlékév és az idén először megrendezésre került Imázsia Kínai Filmnapok keretében valósult meg.

Károlis szerzők könyvei a 94. Ünnepi Könyvhéten

Sok szeretettel vár minden könyvbarátot június 8–11. között a 94. Ünnepi Könyvhét keretében a L'Harmattan Kiadó, a Károli Könyvműhely és Könyvpont Kiadó közös, 11-es számú pavilonja a Vigadó téren (Duna-korzó)!

Kerekasztal-beszélgetés Visky András Kitelepítés című könyvéről

A Magyarországi Református Egyház szeretettel hívja és várja az érdeklődőket Visky András József Attila-díjas író, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet egyetemi docensének Kitelepítés című könyvéről szóló kerekasztal-beszélgetésre.

Trianoni utóhatások(k), következmények - könyvbemutató

Időpont: 2023. június 7. (szerda) 17 óra Helyszín: Károlyi-Csekonics-palota, Szivarszoba

Artisjus Irodalmi Díjat kapott Visky András és Bene Sándor

Kihirdették az idei Artisjus Irodalmi Díjakat, melynek keretében két oktatónkat is díjazták.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin