Jótékonysági koncert a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatásáért

A Károli Gáspár Református Egyetem a Magyar Református Szeretetszolgálattal közösen jótékonysági adománygyűjtő estet szervez 2023. december 14-én 18 órai kezdettel a Károlyi-Csekonics-palota Báltermében. A szervezők a jótékonysági esten felajánlott adományokat az ózdi szegregátumokban élő hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó Válaszút program támogatására ajánlják fel.

A jótékonysági est regisztrációhoz kötött. Megkérjük, hogy érkezéskor legalább 20.000 Forinttal segítse és támogassa a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Károli Gáspár Református Egyetem kezdeményezését. Az adomány összege a kihelyezett bankkártya-terminálon keresztül vagy készpénzben is elhelyezhető a helyszínen.

 

Részvételi szándékát 2023. december 12-ig az alábbi regisztrációs felület kitöltésével jelezze: www.kre.hu/jotekonysagi-est

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány 2018 óta működtet Ózdon egy digitális felzárkóztató programot, melynek lényege, hogy a leszakadó térség fiataljai számára segítő kezet nyújtson. A Válaszút elnevezésű program célja, hogy a hátrányos helyzetű térségekben élő fiatalok (7. osztálytól 12. osztályig) számára az intézményrendszeren kívüli, de azzal szorosan együttműködő innovatív fejlődési lehetőségeket és fejlesztő szolgáltatásokat biztosítson. A fiatalok az évek során digitális eszközöket – laptopokat, tableteket – kaptak használatra, ezzel is elősegítve digitális felzárkózásukat. A programnak köszönhetően olyan különleges tapasztalatokra tehettek szert, mint például a robotika, programozás vagy a 3D nyomtatás technológiája. Tanulmányi nehézségeik esetén önkéntes mentorok – jellemzően egyetemista hallgatók – segítették őket a felzárkózásban. A Válaszút program finanszírozása 2023 végén lejár, így a megkezdett munka folytatásához és a fiatalok további kíséréséhez, támogatásához elengedhetetlen a financiális háttér megteremtése!

Trócsányi László rektor a minőségi oktatást, tehetséggondozást, mentorálást érintő számos intézkedése mellett az egyetem vezetőségével összhangban külön hangsúlyt fektet az egyetem hallgatóinak szemléletformálására, a társadalmi problémák iránti érzékenyítésre. A Magyarországi Református Egyház zászlóshajójaként működő intézmény az elmúlt időszakban is számos kezdeményezést indított, mellyel nemes ügyek mellett kiállva az összefogás erejére hívta fel a figyelmet.

Gyöngyösi IvettAz este meghívott művészei a zene és az irodalom nyelvén szólnak a résztvevőkhöz. A december 14-i jótékonysági est kiemelt fellépője Gyöngyösi Ivett zongoraművész és kamarazenész, számos nemzetközi verseny győztese. Gyöngyösi Ivett hét éves korában kezdett zongorázni, négy évvel később felvételt nyert a Zeneakadémia Kivételes Tehetségű Gyermekek Képzőjébe. Első zongoraversenyét kilenc évesen nyerte, 18 évesen már nemzetközileg elismert zongoraművésszé vált, fiatal kora ellenére számtalan kitüntetés birtokosa és nemzetközi zongoraverseny győztese. Az első Virtuózok című televíziós tehetségkutató nyertese, a Virtuózok karitatív nagyköveteként szívesen zongorázik jótékony céllal jó ügyeket szolgálva.

A jótékonysági esten fellép Márkus Luca színművész, a Vígszínház társulati tagja, Kautzky Armand Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes művész. A rendezvényen a Károli Gáspár Református Egyetem első tehetségkutató versenyének hallgatói is előadásaikkal gazdagítják az eseményt. A jótékonysági est meghívója ide kattintva olvasható.

 

Amennyiben nem tud személyesen részt venni a rendezvényen, de szívesen támogatná a kezdeményezést, adományát a Magyar Református Szeretetszolgálat bankszámlájára is átutalhatja:

10702019-85008898-51100005 Közlemény: Jótékonysági koncert

 

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat ózdi szolgálatát, a fiatalok digitális felzárkóztatását és a helyi, szociális programokat mutatja be az alábbi kisfilm:

 

Ózdi szegregátumokban élő hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó program Ózdi szegregátumokban élő hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó program Ózdi szegregátumokban élő hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó program Ózdi szegregátumokban élő hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó program Ózdi szegregátumokban élő hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó program Ózdi szegregátumokban élő hátrányos helyzetű gyerekek digitális és komplex felzárkóztatásának elősegítését célzó program

Fotók: Magyar Református Szeretetszolgálat

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin