Pótfelvételi a Károlin!

A 2023. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen több mint 3200-an kezdhetik meg a tanévet egyetemünkön világi képzésben 2023 szeptemberében, ám akik eddig nem jutottak be valamely felsőoktatási intézménybe, azoknak most újabb esély nyílik a 2023. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás (2023P) keretein belül.

Módosítás: 2023. július 28.

A lelkipásztori hivatás lesz a témája idén a Reformátusok Szárszói Konferenciájának

2023 a Magyarországi Református Egyházban és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházban is a lelkipásztori hivatás éve. A Reformátusok Szárszói Konferenciája történelmi hagyományainak megfelelően egyházunk és nemzetünk életében is kiemelt fontosságú témákat vitat meg – idén a lelkipásztori szolgálat fókuszba helyezése mellett az egyházi szolgálat tágabb társadalmi dimenzióba helyezésével egészíti ki a megvitatandó témákat. A rendezvény Lelkészek Isten és a nemzet szolgálatában? címmel augusztus 10. és 13. között várja az érdeklődőket. A konferenciára július 31-ig az alábbi oldalon ide kattintva a regisztrációt követően lehet jelentkezni.

Módosítás: 2023. július 31.

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj rangsorai

2023/2024
 
A KRE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának NFÖ Bizottsága a KRE SZMSZ II.2. HTJSZ  23. § alapján értékelte a 2023/2024. akadémiai évre meghirdetett Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj felhívására beérkezett hallgatói pályázatokat, és az alapképzésben, a mesterképzésben valamint az egységes osztatlan képzésben az alábbi kari rangsorokat állapította meg:
Módosítás: 2023. július 14.

Doktoravató és diplomaosztó ünnepség az Erkel Színházban

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023. július 7-én tartotta doktoravató és oklevélátadó ünnepélyeit az Erkel Színházban.

Módosítás: 2023. július 31.

Károlis hallgatók féláron válthatnak jegyet a Csillagpontra

Találj rá(m) címmel kerül megrendezésre idén a Csillagpont református ifjúsági fesztivál Zánkán, ahol az elmúlt évekhez hasonlóan egyetemünk is részt vesz. A július 2429. között zajló rendezvényen intézményünk standja a Lehetőségek Piacán várja az érdeklődőket, ahol az egyetem képzéskínálatával ismerkedhetnek meg az arra járók, illetve egy károlis kvízjáték keretében apróbb ajándékokat is kaphatnak a helyesen válaszolók. A standon a korábban is nagy sikert aratott „Amit ma megtehetsz” tábláról különböző vállalásokat választhatnak, melyekkel önmaguk, közösségük vagy a világ felé szolgálhatnak. A Károli standján ezenkívül egy-egy bátorító, útravaló napi igét is lehet majd húzni.

Módosítás: 2023. július 31.

Pótfelvételi a Károlin!

A 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás eredményeképpen több mint 2300-an kezdhetik meg a tanévet egyetemünkön világi képzésben 2022 szeptemberében, ám akik eddig nem jutottak be, azoknak most újabb esély nyílik a 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás (2022P) keretein belül.

Módosítás: 2022. augusztus 02.

Felvételt hirdet a Benda Kálmán Szakkollégium

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatóinak szakmai előmenetelének támogatása céljából alapított, a hallgatók körében nagy népszerűségnek örvendő Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium felvételt hirdet a 2022/2023. tanévre.

Módosítás: 2022. július 26.

Elhunyt dr. Posgay Ildikó

Dr. Posgay Ildikó,  a Károli Gáspár Református Egyetem nyugalmazott egyetemi docense, a Nyelvtudományi Intézet (jelenleg Nyelvtudományi Kutatóközpont) nyugalmazott tudományos főmunkatársa, osztályvezetője 2022. július 6-án, életének 76. évében elhunyt. Búcsúztatására 2022. július 22-én 11 órakor kerül sor a Budaörsi Újtemetőben. 

Módosítás: 2022. augusztus 02.

Doktoravató és diplomaosztó ünnepség az Erkel Színházban

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2022. július 8-án tartotta doktoravató és oklevélátadó ünnepélyeit az Erkel Színházban.

Módosítás: 2022. augusztus 02.

Beszámoló a Benda Kálmán Szakkollégium ormánsági Nyári Egyeteméről

Prof. Dr. Sepsi Enikő, a Benda Kálmán Szakkollégium igazgatójának és Dr. Hóvári János, a Történettudományi Műhely vezetőjének gondolatai az Ormánsági és Sellyei Nyári Egyetemről:

Módosítás: 2022. augusztus 02.

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin