Kötelezők emelt szinten Dantétól Lázár Ervinig kötetbemutató

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán a Magyar Nyelv-, Irodalom- és Kultúratudományi Intézet és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Kötelezők emelt szinten címmel konferencia-előadásokkal egybekötött kötetbemutatót tart 2023. október 7-én szombaton 10 órától a KRE BTK dísztermében (1088 Budapest, Reviczky u. 4. I/100.).
Módosítás: 2023. október 02.

Kutatók Éjszakája a KRE BTK-n

2023. szeptember 29-30. között kerül megrendezésre az ország legnagyobb és legkedveltebb tudomány-népszerűsítő eseménysorozata, a Kutatók Éjszakája. Idén is sok száz izgalmas program közül válogathatnak a tudomány szerelmesei kortól és érdeklődési körtől függetlenül. Az eseményhez több érdekes előadással Egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara is csatlakozott.

Módosítás: 2023. október 02.

Holland díszvendégség a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Egyetemünk Néderlandisztika Tanszékének programja a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon:

Módosítás: 2023. október 02.

Elindult a jelentkezés a KREaktív tehetségkereső versenyre!

Idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezi meg tehetségkutató versenyét a Károli. Várjuk mindazon hallgatók jelentkezését, akik valamelyik előadóművészeti területen szakmai zsűri előtt mutatnák meg tehetségüket, tudásukat.

Módosítás: 2023. október 02.

Média szakosaink sikere a sztánai Nemzetközi Népismereti Filmszemlén

A 2023. augusztus 25-27-én a kalotaszegi Sztánán a Néprajzi Múzeum szervezésében megrendezett Nemzetközi Népismereti Filmszemle felnőtt és ifjúsági kategóriában hirdetett díjazottakat. Ebben az évben a klasszikus néprajzi témák helyett társadalmi problémákkal, napjaink élethelyzeteivel foglalkozó filmek voltak többségben a sztánai filmfesztiválon.

Módosítás: 2023. október 02.

Meghívó - "Az oktatás jövője a tudásalapú társadalomban" című előadásra

The President of the Hungarian Academy of Sciences cordially invites you to the next event of the public lectures series entitled “The future of education in a knowledgerich society” organized by the Presidential Committee on Public Education of the MTA.

Módosítás: 2023. október 02.

X. Nemzetközi Szupervíziós Nyári Egyetem a KRE–BTK-n

2023. augusztus 14-18. között nagy sikerű Nemzetközi Szupervíziós Nyári Egyetemet tartottunk Budapesten a KRE BTK Reviczky utcai épületében.

Módosítás: 2023. október 02.

Dániában rendezték az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat idei nagygyűlését

Fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte az Európai Keresztyén Környezetvédelmi Hálózat. A szervezet augusztus 31. és szeptember 3. között a dániai Roskildében tartotta nagygyűlését, amelyen mintegy huszonöt ország egyházai képviseltették magukat. Az ECEN különböző európai országok egyházainak és keresztyén hívőinek hálózataként a környezeti kérdésekkel kapcsolatos szolgálatot segíti, melyet 1998-ban alapítottak. A gyűlés több mint 80 fő részvételével zajlott: többek között jelen volt Kodácsy Tamás református lelkész is, aki a teológiai munkacsoportot vezette. A nagygyűlés Kodácsy Tamást, a KRE BTK Teremtésvédelmi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársát a következő ciklusra megválasztotta öttagú elnökségébe.

Módosítás: 2023. október 02.

Ünnepélyes tanévnyitóval vette kezdetét a 2023/2024. tanév egyetemünkön

Tanévnyitó istentisztelettel nyitotta meg a Károli a 2023/2024. tanévet szeptember 4-én. Azidén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő intézmény a Kálvin téri református templomban tartott rendezvényén köszöntötte a Károli Közösséget, köztük az egyetem elsőéves hallgatóit. A közel kilencszáz fő befogadására alkalmas templom teljesen megtelt. Az intézmény új hallgatói a hagyományoknak megfelelően a tanévnyitó rendezvényen mondták el ünnepi fogadalomtételüket, majd az egyetem vezetősége egyetemi polgárrá fogadta őket.

Módosítás: 2023. október 02.

Hagyományos koreai zene és tánc: a Jindo Nemzeti Gugak Központ előadása és koncertje

2023. szeptember 13-án 18:00 órai kezdettel a Reviczky u. 6. P.05-ös termében kerül sor a Jindo Nemzeti Gugak Központ előadására és koncertjére.

Módosítás: 2023. október 02.

 

✉ VISSZAJELZÉS

 

 

Írd meg véleményed, kérdésed, ötleted
a Karrieriroda tevékenységével kapcsolatban: 

karrieriroda.btk@kre.hu

 

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin