Készült: 2014-12-02
Módosítás: 2021-07-20

KEL – Lelki bázis károlisoknak

Elérhetőségeink:A Károli Egyetemi Lelkészség célja, hogy támogassa a hallgatókat, hogy az egyetemi évek ne csupán a tudásgyarapítás, hanem a lelki növekedés jelentős időszaka is legyen. Azt gondoljuk, hogy a károlis éveket nem csak túlélni, hanem megélni is érdemes!

Megtalálsz minket, ha nyitott vagy az életed hitbeli megközelítésére, és

szeretnéd jobban megismerni önmagad,

közösségre vágysz,

az élet nagy kérdései foglalkoztatnak

még keresed a hivatásod

vagy

ha úgy érzed, gödörben vagy


Lelkészeink:

HORVÁTH TÜNDE

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Református lelkész és vallástanár. „Szeretem a tartalmas beszélgetéseket és a nagy vízparti sétákat. Szolgálatomban kulcsfogalom az igényes lelkiség megélése.”

Bővebben:

1991-ben születtem Kiskunhalason egy nem vallásos család tagjaként. A hittel és Isten megújító szeretetével először a kiskunhalasi Szilády Áron Gimnáziumban és a helyi református gyülekezetben találkoztam. Az érettségi előtt már tudtam, hogy a lelkészi pálya lesz az én utam. Az ismeretségi köröm nagy megdöbbenésére költöztem fel Budapestre, és kezdtem meg a tanulmányaimat a KRE-HTK-n 2011 szeptemberében. Egyetemistaként is bántott már a lelki otthontalanság, amit a társaimnál és magamban érzékeltem. Házicsoportot és Isten Igéje köré szerveződő alkalmakat szerveztem, hogy együtt foglalkozhassunk a minket aktuálisan is érintő „élet nagy kérdései”-vel.

2019-ben vallástanári diplomát szereztem szintén a KRE-HTK-n, mert egyre kíváncsibbá válok a fiatalabb korosztály élettapasztalataira. Hitem szerint Isten közösségi lénynek teremtett minket, hogy egymás mellé szegődve éljünk, tanuljunk és lássuk meg az élet összetettségében is mindazt, ami gyönyörű.

A kedvenc bibliai igém: „Mert minden értetek van, hogy a kegyelem sokasodjék, és egyre többen adjanak hálát Isten dicsőségére.” 2Kor 4,15

Bedekovics Péter

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

egyetemi lelkész, cserkészvezető, ifjúsági munkás

Egészen érettségiig Tiszaföldváron élt. Középiskola után Debrecenbe került, ahol a teológia mellett belekóstolt a germanisztika-német szakirányba, és az anglisztikába is. Tanulmányai során folyamatosan foglalkozott fiatalokkal, előbb az otthoni gyülekezetben (ifit és cserkészcsapatot is vezetett egyszerre), majd később Debrecenben. Több alkalommal élet halasztás vagy külföldi résztanulmányok lehetőségével. Két évet töltött Angliában, ahol egy a londoni agglomerációhoz tartozó kistelepülésen volt ifjúsági munkás; illetve teológiát és vallástudományt hallgatott a londoni King’s College-ban. 2013-ban a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjával Ausztráliában, Melbourne-ben töltött hat hónapot, ahol a helyi magyar gyülekezet segédlelkészeként szolgált. Az egyetem elvégzése után Csengerben volt exmisszus-gyakornoki éven, majd Skóciában tanult egy évet. Edinburgh-ból Budapestre költözött, ahol előbb a Szilágyi Dezső téren volt a Budai Gyülekezet ifjúsági lelkésze, majd egyházunk ifjúsági munkáját koordinálta a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetőjeként. Másfél éve vezeti az 1RE – Egyetemi Református Missziót, 2020 januárjától a Károli egyetemi lelkészi szolgálatát is ellátja. A Magyar Cserkészszövetségben tizenöt éve aktív vezető, kipróbálta magát sokféle szerepben, tinédzser őrsvezetőként, csapatparancsnokként, két megye cserkészetéért felelős vezetőként, tábori beszerzőként, vezetőképzőben kiképzőként, és lassan egy éve a Cserkészszövetség elnöke. Saját bevallása szerint az elmúlt másfél évtizedben mindig valahogy mindig olyan feladatok találták meg, amik a fiatalokhoz köthetőek. Ezt a tapasztalatát és fiatalokra való nyitottságát szeretné, még nem is olyan öregként a Károli egyetemi lelkészeként kamatoztatni.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin