Online tájékoztató a drámapedagógia szakirányú továbbképzésről

2023 őszén is indul a kétéves drámapedagógia szakirányú továbbképzés pedagógusdiplomával rendelkezők számára egyetemünkön. Leendő hallgatóink számára most egy online tájékoztató formájában lehetőséget kínálunk arra, hogy megismerjék a képzés tartalmát és feltegyék kérdéseiket Dr. Bethlenfalvy Ádám szakfelelősnek, valamint a szak néhány oktatójának, hallgatójának.

Módosítás: 2023. június 05.

20 éves a Mentálhigiénés képzés a Károlin

A Pszichológiai Intézet Pszichológiai Továbbképző Központjában immár két évtizede folyik a hallgatók képzése a Mentálhigiénés segítő szakirányú továbbképzési szakon. A képzési programnak Budapesten kívül Illyefalván, Léván, Beregszászon és Szabadkán is vannak évfolyamai.

Módosítás: 2024. január 29.

Nagy elődök nyomában – interjú Csoma Mózessel

A Károli mindig is arról volt híres, hogy nem csupán futószalagon képzi a hallgatókat, hanem közösséget is nyújt, mentori és mentorálti viszonyrendszer alakulhat ki tanár és diák között. A most létrejövő koreai tanszék esetében is ezt tekintem a legfontosabb tényezőnek – mondja Csoma Mózes, a Károli Gáspár Református Egyetem új tanszékének vezetője, aki korábban négy évig volt Magyarország nagykövete a Koreai Köztársaságban és Észak-Koreában.

Módosítás: 2023. június 05.

Újra megrendezték a Kommunikációs Szakestet a BTK-n

Sokéves kimaradás után két hallgatónk, Orosz Ádám és Kecső Richárd kezdeményezésére újra megrendezésre került egyetemünk Kommunikáció- és médiatudomány képzésének korábban évi rendszerességű, hallgatók által szervezett eseménye, a Kommunikációs Szakest.

Módosítás: 2023. június 05.

Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése Lips Adrián grafikus tárlata

2023. június 1-jén (csütörtök, 19:00) a Ferencvárosi Művelődési Központban, Budapesten lesz Lips Adrián grafikus Nincs több szóbeli bántalmazás! – A fényed visszaszerzése című tárlatának megnyitója.

Módosítás: 2023. május 22.

Megalakult a Koreai Tanszék a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem korábbi célkitűzéseként valósult meg a Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetén belül a Koreai Tanszék megalapítása. Az ünnepségre május 15-én került sor a Károlyi-Csekonics-palota Szivartermében. A rendezvényt Szedzsong koreai király születésnapjára időzítették, hiszen az egykori király maga is sokat tett hazájában az oktatásért és a tehetséggondozásért, valamint az ő nevéhez fűződik a koreai írásmód megalkotása is.

Módosítás: 2023. június 05.

Szakály Sándort választotta elnökének a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat

Prof. Dr. habil. Szakály Sándort, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának kutatóprofesszorát választotta elnökének a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat 2023. május 11-én Budapesten megtartott közgyűlésén.

Módosítás: 2023. május 12.

Kísérlet a szimbolikus logika (kontextus-) érzékenyítésére előadás

A KRE BTK Szabadbölcsészet Tanszéke szeretettel vár minden érdeklődőt a Szabadbölcsész disputák című rendezvénysorozatának előadására

Módosítás: 2023. június 05.

A történeti forráskutatás sokszínűsége – hivatalos és magánlevelek

A KRE BTK Történettudományi Intézet, „XVIII. századi Magyarországi Protestáns Művelődés- és Gazdaságtörténeti Kutatócsoport” konferenciája

Módosítás: 2023. május 08.

Ír vándorkiállítás és nagyköveti látogatás egyetemünkön

Május 4-én Őexcellenciája Ronan Gargan, Írország magyarországi nagykövete és Szegedi Joó Marianna kulturális attasé látogatott a Károlyi-Csekonics-palotába, ahol Trócsányi László rektorral és egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának képviselőivel, Nagy Judit nemzetközi dékánhelyettessel és Pődör Dórával,  az Anglisztika Intézet intézetvezető-helyettes egyetemi docensével találkozott. A megbeszélés során az egyetem nemzetközi kapcsolatainak további bővítéséről, elsősorban a különböző írországi egyetemekkel való kooperációs lehetőségekről esett szó.

Módosítás: 2023. június 05.

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin