Filozófia mesterképzés (MA) a Károlin!

2024. szeptemberében megindulhat a Filozófia mesterképzés a KRE BTK-n. Január 19-től lehet rá jelentkezni a felvi.hu-n.

Módosítás: 2024. február 01.

30 éves a Hermeneutikai Kutatóközpont Jubileumi konferencia – Szentírás és Hermeneutika

A Hermeneutikai Kutatóközpont fennállásának 30. évfordulója alkalmából konferenciát szervez 2024. február 1., csütörtök, 9.00–19.00 között, helyszín:  Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar 1088 Budapest, Reviczky utca 4., I. emelet, Buda Béla terem.

Módosítás: 2024. január 22.

Megújul egyetemünk arculata

A Károli Gáspár Református Egyetem hosszabb időszak után megújítja teljes arculatát.  A 2024. év elején végbemenő arculatváltás a megújult, fiatalos és letisztult új logó bemutatásával vette kezdetét januárban. A modernizált logó első nyilvános megjelenésére a 24. Educatio Oktatási Szakkiállításon került sor.

Módosítás: 2024. január 18.

Szakály Sándor „Magyarságért” Wass Albert díjat kapott

A Rákosszentmihályért kulturális Egyesület vezetősége, valamint a Hittel a Nemzetért Alapítvány Kuratóriumának döntése értelmében, 2023-ban a „Magyarságért” Wass Albert díjat Prof. Dr. Szakály Sándornak adományozta.

Módosítás: 2024. január 18.

Két új képzés indul a BTK-n

Két új szakkal bővül a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar képzési portfóliója, 2024 szeptemberében indul a keleti nyelvek és kultúrák – koreai szakirány alapképzési szak, valamint a filozófia mesterképzési szak.  A képzések nappali munkarendben kerülnek meghirdetésre állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában. (Bővebb információ az alábbi szórólapokon.)

Módosítás: 2024. január 18.

Minőség és közösség - A Károli a 24. Educatio Kiállításon

Január 13-án zárult a 24. Educatio Kiállítás, ahol egyetemünk a legnépszerűbb felsőoktatási intézmények egyikeként vett részt a rendezvényen. A kiállítási színpad mellett elhelyezkedő Károli standon az elmúlt évekhez hasonlóan az intézmény hallgatói és munkatársai válaszoltak az érdeklődők kérdéseire a képzésekkel, egyetemi élettel kapcsolatban. A megújult arculattal megjelenő egyetemi standnál az intézményi sportéletről, valamit a tehetséggondozás fórumairól is első kézből értesülhettek az ide látogatók.

Módosítás: 2024. január 15.

Pro Comitatu Somogy Díjban részesült Prof. Dr. Szakály Sándor

A Somogy Vármegyei Közgyűlés a vármegye legrangosabb elismerését, Pro Comitatu Somogy Díjat adományozott a törökkoppányi gyökereire oly büszke Prof. Dr. Szakály Sándornak, egyetemünk történész- kutatóprofesszorának, kinek fő kutatási területe a magyar sporttörténeten túl Magyarország szerepe a második világháborúban, az 1919-1945 közötti magyar királyi csendőrség, a magyar katonai felsővezetés, valamint a magyar katonai nevelés és tisztképzés 1868-1945 között.

Módosítás: 2024. január 09.

A Károli is részt vesz az Educatio Kiállításon

A Károli Gáspár Református Egyetem is részt vesz a 24. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2024. január 11-13. között. Intézményünk standja (HF05) a színpad mellett várja a kiállításra látogatókat mindhárom nap 10–17 óra között.

Módosítás: 2024. január 05.

Elhunyt Prof. dr. Zonda Tamás az egyetem címzetes egyetemi tanára

Szomorú szívvel, de a feltámadás reménységébe vetett hittel tudatjuk, hogy Prof. dr. Zonda Tamás címzetes egyetemi tanárunk 2023. január 22-én megtért Teremtőjéhez.

Módosítás: 2023. február 17.

Munkaerőpiaci gyakorlat és tapasztalatok – terminológia, fordítás, szakszövegírás" workshop

2023. február 9-én 14.00 órától Munkaerőpiaci gyakorlat és tapasztalatok – terminológia, fordítás, szakszövegírás címmel workshopot tartunk a szakszövegírás, terminológia, tartalommenedzsment tematikájú új mesterképzésünk bemutatására.

Módosítás: 2023. február 17.

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin