Kína-nappal ünnepli a 25 éves kínainyelv-oktatást egyetemünk

A 2023/2024. tanév második félévének első tanítási napján a kínai újév alkalmából, a sárkány évének kezdetén, február 12-én Kína-napot szervez egyetemünk Kelet-Ázsia Intézete. A sárkány a kínai kultúrában címmel szerveződő programok a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Reviczky utca 4. szám alatti Buda Béla Díszteremben kezdődnek. A rendezvényen a sárkány évének jelentőségéről, a sárkánykirály kultuszáról, a kínai orvoslásban emlegetett sárkányokról és a sárkányhajó-fesztiválról hallhatnak előadásokat a résztvevők az egyetem Kínai Tanszékének oktatóitól és meghívott, elismert szakemberektől.

Módosítás: 2024. február 14.

Nagyköveti Kitüntetést kapott Dr. Wakai Seiji egyetemi docens, a Japanológia Tanszék oktatója

Dr. Wakai Seiji egyetemi docens, a Japanológia Tanszék oktatója magas kitüntetésben részesült a japanológia népszerűsítése, a japán nyelvoktatás szakterületén tudományos szimpóziumok és egyéb rendezvények szervezése, a magyarországi japán nyelvoktatás fejlesztése, könyvek és szótárak kiadása, valamint a diákcsere kapcsolatok előmozdítása érdekében végzett sokéves, fáradhatatlan munkájáért. 

Módosítás: 2023. április 05.

A Magyarországi Református Egyház és egyetemünk közös emlékezése

2023. február 24-én, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Hit és Tudomány címmel vette kezdetét a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójára rendezett ünnepi programsorozat. A nyitóünnepség dátuma a Magyarországi Református Egyház Zsinatának 1993. február 24-i ülésére utal, ahol döntés született az egyetem megalapításáról.

Módosítás: 2023. április 05.

Meghívó könyvbemutatóra - I. Erzsébet: Egy mítosz születése

A Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézete tisztelettel meghívja Stróbl Erzsébet I. Erzsébet Egy mítosz születése című könyvének bemutatójára.

Módosítás: 2023. április 05.

30 éves a Károli Gáspár Református Egyetem

2023. február 24. és október elseje között magyar és idegen nyelvű konferenciákkal, jubileumi kötettel, számos programmal emlékezünk intézményünk fennállásának 30. évfordulójára. A jubileumi emlékév során nemcsak az elmúlt három évtizedre, hanem az ezt megelőző időszakra, a református felsőoktatás gyökereire, az intézményt létrehívó lelkületre és küldetéstudatra is emlékezünk.

Módosítás: 2023. április 05.

Magyar nyelv és irodalom mesterképzési szak

Kreatív szakmát keresel? Szeretnél tartalmas, hatásos szövegeket írni? Kész vagy izgalmas, szakmaközi projektekben részt venni? 

Módosítás: 2023. április 05.

Habilitációs doktori oklevél átadása

Habilitációs doktori oklevelet adott át Prof. Dr. Trócsányi László rektor a Károli Gáspár Református Egyetem Szenátusának február másodikán tartott ülésén Dr. Dévavári Zoltán részére.

Módosítás: 2023. április 05.

FELHÍVÁS az „Innováció és megújulás a kézművesiparban a kora újkortól napjainkig” című műhelykonferenciára

A workshop-konferencia célja az együtt gondolkodás.

Módosítás: 2023. április 05.

Jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít egyetemünk

A Károli Gáspár Református Egyetem adományalapot hoz létre, és egy jótékonysági koncerttel egybekötött adománygyűjtést indít el, mellyel segíteni kívánja a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola hallgatóit, tanárait, mindazon rászoruló családokat, akiknek helyzete, megélhetése válságos, az ukrajnai háború miatt veszélybe került és ellehetetlenült.

Módosítás: 2022. április 04.

Egyedülálló tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Múzeumban károlis hallgatóknak

Szeretettel meghívjuk egyetemünk hallgatóit a Magyar Nemzeti Múzeum „Ars et virtus. Horvátország-Magyarország: 800 év kulturális öröksége” című időszaki kiállítás tárlatvezetéssel egybekötött megtekintésére. A tárlatvezetés különlegessége, hogy a résztvevőket L. Simon László, a múzeum főigazgatója fogja a kiállításon végigkalauzolni.

Módosítás: 2022. február 25.

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin