A reformáció ma is aktuális

A reformáció évfordulója ünnepnap. 1517. október 31-én kezdődött, és 506 éve tart. Ebben a távlatban pedig ott rejlik a lehetőség, hogy elgondolkodjunk azon, ennyi idő múltán hogyan kapcsolódunk a reformációhoz. Mi él bennünk ma elevenen, ha erre az ünnepre gondolunk?
Október a reformáció hónapja. Ebben a hónapban különböző programokon megemlékezéseket tartunk, ahol gyakran felelevenítjük a reformátorok életét, tetteit, hitüket. Ápoljuk a ránk hagyott félévezrednyi örökséget, és őrizzük annak tiszta tanítását. Tesszük azért, hogy méltó utódaiként a reformátoroknak mi is helyt tudjunk állni saját korunkban. Az ünnepélyes emlékezésekben és a programok sűrűjében egy dologról mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Arról, hogy a reformáció nemcsak a múlté, hanem ma is aktuális, ma is a miénk lehet. Hogyan? Úgy, hogy a reformátoraink nem a tökéleteset alkották meg, hanem csak hozzáláttak a reformáció nagy és talán soha véget nem érő munkájához.

Módosítás: 2023. december 06.

Lázár János miniszter lesz a novemberi Károli Szabadegyetem vendége

November 7-én 18 órakor a Károli Szabadegyetem meghívott vendégével, Lázár János építési és közlekedési miniszterrel beszélget Trócsányi László rektor. Az este folyamán életútinterjú keretében ismerhetik meg az érdeklődők Lázár János szakmai- és karrierútját, életének fontosabb állomásait.

Módosítás: 2023. december 06.

Óriási siker volt a KREaktív tehetségkereső verseny döntője

Október 24-én zajlott Trócsányi László rektor kezdeményezésére a Károli Közösségi Napok keretében a Károli Gáspár Református Egyetem első KREaktív tehetségkereső versenyének döntője.

Módosítás: 2023. december 06.

KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR LELKI SEGÍTŐ SZOLGÁLAT VIII. HÁLÓZATÉPÍTŐ KONFERENCIA

Immár nyolcadik alkalommal rendezzük meg hálózatépítő konferenciánkat.

Módosítás: 2024. január 29.

Az egyetemi hitéletről beszélt Balla Péter rektorhelyettes

Egyre több hallgató és oktató tart igényt a lelkészi és lelkigondozói jelenlétre, a közös magvetés pedig már most a gyümölcstermés ígéretével kecsegtet. Balla Péterrel a Károli Gáspár Református Egyetem hitéleti megújításáról beszélgettünk.

Módosítás: 2023. október 25.

MEGHÍVÓ Kerekasztal beszélgetésre

Szeretettel meghívja Önt a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadbölcsészet Tanszéke kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött könyvbemutatóra

Módosítás: 2023. december 06.

Lovász Irén az M5 Kontúr című műsorának vendége

Lovász Irén, Kossuth-díjas népdalénekes, a KRE BTK Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi docense lesz Sipos Szilvia vendége az M5 Kontúr című műsorában.

Módosítás: 2023. december 06.

Nemzetközi konferenciával zárult egyetemünk jubileumi rendezvénysorozata

Október 12-én nemzetközi konferenciával zárta alapításának 30. évfordulóját ünneplő programsorozatát egyetemünk. A Parlament főrendiházi üléstermében tartott rendezvény telt ház mellett zajlott, az esemény helyszíne szimbolikusan utalt a Parlament által 1993. október elsején elfogadott törvényhatározatra, mely az egyetem alapítását kodifikálta.

Módosítás: 2023. december 06.

"London and Its History: Creative Competition" - tanulmányi verseny

Az Anglisztika Intézet London and Its History: Creative Competition címmel tanulmányi versenyt hirdet, amelyre egyházi fenntartású középiskolák diákjait várjuk.

Módosítás: 2023. december 06.

Hóvári János temetése

Mély fájdalommal értesültünk Dr. Hóvári János, egyetemünk Koraújkori Történeti, Gazdaság- és Művelődéstörténeti Tanszék oktatójának, a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium történész műhelyvezetőjének augusztus 6-i elhunytáról. Temetésének időpontja és helyszíne: 2023. október 9., 11:00 óra - Farkasréti temető, Makovecz-ravatalozó.

Módosítás: 2023. október 04.

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin