Károlis Poket-zsebkönyv jelenik meg októberben

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézet RefCOO – a Református Művelődésért Kutatóműhely A bebábozódás után címmel verspályázatot hirdetett 2020-ban a járványidőszak és a visszatérés dilemmái témában.

Módosítás: 2021. október 20.

Az aradi vértanúk utolsó szavai

Az aradi vértanúk emléknapján Prof. Dr. Hermann Róbertnek, a Történelemtudományi Doktori Iskola vezetőjének az aradi vértanúk utolsó szavait bemutató írását olvashatják.

Módosítás: 2021. október 20.

Konferencia Vajay Szabolcs születésének 100. évfordulójára

Vajay Szabolcs születésének 100. évfordulója alkalmából 2021. október 7-8-án Budapesten és Fehérvárcsurgón emlékkonferencián vehetnek részt az érdeklődők.

Módosítás: 2021. október 20.

Vizuális kultúra és vizuális nevelés pedagógus továbbképzési program (60 órás)

indul a Károli Gáspár Református Egyetemen 2022 januárjában.

Módosítás: 2021. október 20.

Meghívó a Magyar irodalmi művek 1956–2016 című lexikon bemutatójára

A Károli Gáspár Református Egyetem és az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) tisztelettel meghívja Önt a Magyar irodalmi művek 1956–2016 című lexikon bemutatójára.

Módosítás: 2021. október 20.

Meghívó: Alkalmazott Névkutatás 2021: Tíz év távlatából (2021)

Az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézete, a Károli Gáspár Református Egyetem Magyar Nyelvtudományi Tanszéke, valamint a Magyar Nyelvtudományi Társaság 

2021. október 18-án, hétfőn Alkalmazott Névkutatás 2021: Tíz év távlatából címmel szimpóziumot rendez, melynek helyszíne:

Módosítás: 2021. október 20.

Robert Wilson hazánkba érkező előadása kapcsán adott interjút Prof. Dr. Sepsi Enikő

Robert Wilson színháza nem a pszichológiai viszonyok elemzésén, hanem a formai tökély megteremtésével, a mítosz szintjén jut el az emberi sors és a lélek mélységeibe. A világ legnagyobb színházi rendezője és vizuális összművészeti alkotója, Robert Wilson Vidnyánszky Attila és a Nemzeti Színház fesztiváljára, a Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra érkezik az Oidipusz című előadással. Összművészeti alkotásait a világ minden részére meghívják, műveit a világ összes színháztudományi vagy színházi iskolájában tanítják. Sepsi Enikő professzor, Robert Wilson-kutató az Origónak adott interjúban arról beszélt, miben áll a páratlan pálya és színházi látásmód, amely Robert Wilsont a kortársak legnagyobbjává tette.

Módosítás: 2021. október 20.

Kutatók Éjszakája a Károlin

2021. szeptember 24-25-én kerül megrendezésre az ország legnagyobb és legkedveltebb tudomány-népszerűsítő eseménysorozata, a Kutatók Éjszakája. Idén is sok száz izgalmas program közül válogathatnak a tudomány szerelmesei kortól és érdeklődési körtől függetlenül. Az eseményhez több érdekes előadással Egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara is csatlakozott.

Módosítás: 2021. október 20.

Bringás reggelivel vár a Károli

A Károli Gáspár Református Egyetem Egyház és Társadalom Kutatóintézetének Teremtésvédelmi Műhelye a tavalyi évhez hasonlóan ismét csatlakozott a Magyar Kerékpárosklub Inkább bringázz! 2021elnevezésű kampányához.

Módosítás: 2021. október 20.

A Károli Könyvműhely születése

A Károli Gáspár Református Egyetem és a L’Harmattan Kiadó közös sorozata, a Károli Könyvek méltán nagy népszerűségnek és ismertségnek örvend: immár 10 éve jelennek meg újabb és újabb kötetek minden évben különböző témákban és műfajokban. Az alábbi interjúban Prof. Dr. Sepsi Enikővel, a Könyvműhely létrehozójával, a Károli Könyvek sorozatszerkesztőjével beszélgetett Szabó Júlia.

Módosítás: 2021. október 20.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin