Készült: 2016-02-16
Módosítás: 2017-08-04

 

Szakképzettség:
felsőfokú televíziós műsorkészítő-asszisztens

Kommunikáció és médiatudomány BA szakon történő továbbtanulás esetén 90 kredit (3 félév) számítható be a televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzési szakon folytatott tanulmányokból.

Képzési idő: 4 félév, ebből a 4. félév szakmai gyakorlat

Képzés helye: Budapest

Képzési forma és finanszírozás
A szakon nappali képzésen elérhetőek állami ösztöndíjas helyek.
A képzés költségtérítéses formában is meghirdetésre kerül. Az önköltség díja félévente nappali képzésen 198 000 Ft.
Azok a hallgatók, akik önköltséges képzésre nyertek felvételt és 1. helyen a Károlit jelölték meg, Károli Ösztöndíjra pályázhatnak.

A felsőoktatási szakképzés célja
A felsőfokú televíziós műsorkészítő-asszisztensek műsorvezetői, riporteri, publicisztikai, rendezői, operatőri ismereteik és fejlett kommunikációs képességeik segítségével támogatják a műsorkészítésért és -gyártásért felelős szakemberek munkáját.
A televíziós műsorkészítés valamennyi részegységében asszisztensi feladatkörök ellátására képesek, elméleti és gyakorlati alapismeretekkel rendelkeznek a tradicionális, valamint a kortárs képalakítás és képalkotás terén, és képesek a vizuális nyelvben rejlő kifejezési lehetőségek felhasználására.

Oklevél megszerzéséhez szükséges nyelvtudás
A felsőoktatási szakképzésben a szakképzettség megszerzéséhez legalább alapfokú (B1) komplex típusú államilag elismert szaknyelvi vizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges.

További információ
KRE BTK Tanulmányi Osztály 1088 Budapest, Reviczky u. 4.
Telefon: +36 1 483 2898
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Következő események


Összes esemény

Közösségi Média

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás