Home

Fiatal Írók Szövetsége - pályázati felhívás

Add ki magadból! Május 20-ig még megteheted!

Döntöttünk!

Akkora volt az érdeklődés a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) alkotói pályázata iránt, hogy meghosszabbítottuk a végső leadási határidőt! A kéziratokat 2012. május 20-ig adhatod postára! Ne feledd! A nyertes pályázó lehetőséget kap arra, hogy a kötete a FISZ-nél megjelenjen!    

Kinek szól?

Nem töltötted be még a harmincötöt? Nemcsak szereted, műveled is az irodalmat? Akkor a Fiatal Írók Szövetségének (FISZ) idei alkotói pályázatát pont neked találták ki!   

Ki pályázhat? Terjedelem? Műfaj?  

          •    a fenti kritériumoknak megfelelő bármely természetes
               személy vagy személyek csoportja
          •    kötetnyi terjedelmű kéziratot várunk - próza esetén
               minimum 160.000, maximum 400.000,
               vers esetén minimum 25.000 leütés.
          •    küldd el bátran a kéziratot, akkor is, ha még nincs
               köteted. Műfaji megkötés nincs!    

Hogyan? Hova?

A pályázati munkákat nyomtatott formában, kizárólag postai úton fogadjuk a FISZ címén: 1397 Budapest, Pf.: 546. A pályázatot önéletrajzzal (benne: postacím, emailcím, telefonszám) és a nevezési díj befizetését igazoló csekk vagy tranzakció jóváhagyás másolatával együtt tudjuk csak elfogadni!   

A pályázatok postára adásának határideje: 2012. május 20.

Nevezési díj: 3000 Ft/pályázat, melyet postai utalványon vagy banki átutalással a FISZ számlaszámára kell átutalni (Budapest Bank 10102086-33859500-00000007). Átutalásnál a közlemény rovatban a lakcímed mellett tüntesd fel: „nevezési díj”.

Eredményhirdetés:

A pályázat végeredményét a FISZ visegrádi alkotótáborában hirdetjük ki! A tábor időpontja: 2012. június 21-23. A legjobb kéziratok szerzői meghívást nyernek az eredményhirdetést követő, komoly szakmai közönség előtt lezajló felolvasóestre, valamint válogatást kapnak a FISZ eddig megjelent könyveiből. Amennyiben megfelelő színvonalú kéziratok érkeznek be, a FISZ a nevezési díjakból befolyt összeget a legjobb helyezést elérő kötetek megjelentetésére kívánja felhasználni.
A  beérkező pályaműveket a FISZ sorozatszerkesztői neves irodalmárokkal közösen bírálják el.

A FISZ fenntartja a jogot arra, hogy – minőségi okokból – egyes díjakat nem oszt ki. A szervezők kéziratot nem őriznek meg, és nem küldenek vissza, kivéve, ha a pályázó felbélyegzett és megcímzett válaszborítékot mellékel. Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal (álnéven pályázni természetesen megengedett), vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.