Felhívás: 21. Kárpát-medencei Kossuth-szónokverseny, házi forduló

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Magyar Nyelvtudományi Tanszéke idén is megrendezi a Kárpát-medencei Kossuth Lajos Szónokversenyt megelőző házi fordulót. A háziverseny célja, hogy a zsűri kiválassza azt a hallgatót, aki továbbjuthat az ELTE TÓK-on 2020. november 6–7-én megrendezendő országos megmérettetésre. Az országos fordulón az első napon egy előre elkészített beszédet, majd másnap egy rögtönzést kell előadnia a versenyzőknek.

Az előre elkészítendő beszéd témája: „Ilyen nagy dolog a Szabadság?” (Márai Sándor)

Kérjük a versenyzőket, hogy a háziversenyre a fenti témában készítsék el maximum 6 perces beszédüket, és határozzák meg a beszéd fajtáját (bemutató, tanácsadó, törvényszéki) és szituációját. Érvelhetnek pró vagy kontra. A beszéd szövegét hozzák magukkal négy példányban kinyomtatva is.

A háziverseny időpontja: 2020. szeptember 22., 14.30.

Az eseményt online formában, Microsoft Teams segítségével rendezzük meg, a belépéshez a verseny előtt kiküldjük a meghívót a jelentkezetteknek.

Az érdeklődőket kérjük, hogy e-mailben jelentkezzenek Sólyom Réka tanárnőnél a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A tanárnő szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre.

Kérjük, hogy a versenyzők előzetesen küldjék el az előre elkészített beszédük szövegét is a tanárnőnek.

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 20. éjfél.

 

Budapest, 2020. szeptember 10.

 

Dr. habil. Bölcskei Andrea
intézetvezető, egyetemi docens
KRE BTK Magyar Nyelv-, Irodalom- és Kultúratudományi Tanszék

 

Dr. Sólyom Réka, zsűritag
egyetemi docens
KRE BTK Magyar Nyelvtudományi Tanszék