MAGYAR MINT IDEGEN NYELV RÉSZISMERETI KÉPZÉS

Kinek ajánljuk?

Főként az idegennyelv mesterszakos hallgatóknak, akik a későbbiekben tervezik a magyar mint idegen nyelv tanári képesítés megszerzését.

 

Miért ajánljuk?

A 2 féléves magyar mint idegen nyelv tanára rövid ciklusú tanárképzési szak nagyon vonzónak tűnik, de a bemeneti követelmények szerint csak magyar, alkalmazott nyelvészet és hungarológia nem tanári szakon szerzett diplomával lehet rá jelentkezni. Ez nem véletlen, mivel mindössze három magyar mint idegen nyelvi (szakmódszertani) tárgyat tartalmaz, a többi tantárgy a tanári képesítéshez szükséges a pedagógiai és a pszichológiai ismereteket foglalja magában. Tapasztalataink szerint az idegennyelv szakosok kiváló magyar mint idegen nyelv tanárok lehetnek, ha meg tudják szerezni azokat az ismereteket, amelyeknek a birtokában képesek lesznek kívülről ránézni anyanyelvükre, erre azonban a 2 féléves képzés önmagában nem elégséges.

50 kreditet kell elismertetniük ahhoz, hogy a 2 féléves magyar mint idegen nyelv tanára rövid ciklusú tanárképzési szakra sikeres felvételi vizsgát tehessenek – ezeknek a krediteknek a megszerzését segíti elő a részismereti képzés. Az indulás mindig az őszi félévben van, de két-három tárgyat a tavaszi félévben lehet csak felvenni. Javasoljuk az ajánlott mintatanterv követését, és egy év múlva várjuk önöket a 2 féléves magyar mint idegen nyelv tanári szakra!

 

További információ:

Dr.habil. Nádor Orsolya

egyetemi docens

szakfelelős

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.