MAGYAR MINT IDEGEN NYELV RÉSZISMERETI KÉPZÉS

Kinek ajánljuk?

Főként az idegennyelv mesterszakos hallgatóknak, akik azon gondolkoznak, hogy a későbbiekben megszerzik a magyar mint idegen nyelv tanári képesítést.

Miért ajánljuk?

A 2 féléves szak nagyon vonzónak tűnik, de a bemeneti követelmények szerint csak magyar, alkalmazott nyelvészet és hungarológia nem tanári szakon szerzett diplomával lehet rá jelentkezni. Ez nem véletlen, mivel mindössze három magyar mint idegen nyelvi (szakmódszertani) tárgyat tartalmaz, a többi tantárgy a tanári képesítéshez szükséges a pedagógiai és a pszichológiai ismereteket tartalmazza. Tapasztalataink szerint az idegennyelv szakosok kiváló magyar mint idegen nyelv tanárok lehetnek, ha meg tudják szerezni azokat az ismereteket, amelyeknek a birtokában képesek lesznek kívülről ránézni anyanyelvükre.

50 kreditet kell elismertetniük ahhoz, hogy sikeres felvételi vizsgát tehessenek – ebből 30 kreditet kínál fel a részismereti képzés. Az indulás mindig az őszi félévben lesz, de két-három tárgyat a tavaszi félévben lehet csak felvenni. Javasoljuk az ajánlott mintatanterv követését, és egy év múlva várjuk önöket a 2 féléves magyar mint idegen nyelv tanári szakra!

További információ:

Dr.habil. Nádor Orsolya
egyetemi docens
szakfelelős
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.