Home

CEEPUS hallgatói tanulmányi ösztöndíjfelhívás

Tisztelt Hallgatók!


Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket arra a lehetőségre, amelyet a szlovák Nemzeti CEEPUS Iroda ajánlott fel. Lehetőség van a szlovákiai intézményekbe ún. CEEPUS "freemover" pályázatokat benyújtani  már az őszi félévre is. Az ösztöndíj közvetítője, a Tempus Közalapítvány arra kéri a pályázókat, hogy jelentkezéseiket a lehető leghamarabb, de legkésőbb október 21-ig töltsék fel a koordinátorok (tanszékünkön Vassányi Miklós) segítségével a pályázati felületre.A hallgatók 3-4 hónapos tnaulmányi ösztöndíjra pályázhatnak bármely szlovákiai egyetemen, az ösztöndíj havi összege 280 €+társadalombiztosítás, a szükséges nyelvtudás általában angol vagy szlovák / cseh.
 
A freemover pályázatokról a CEEPUS-kézikönyvben, ill. a Tempus Közalapítvány honlapján olvashatnak bővebben (http://www.tpf.hu/document.php?doc_name=CEEPUS/ceepus_kezikonyv_2012_szept.pdf ; www.ceepus.hu)
 
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Szlovákiába irányuló CEEPUS freemover mobilitások esetében a pályázatok elkészítésekor még nem szükséges a Letter of Recommendation, a Letter of Acceptance, ill. a Freemover Teacher Letter dokumentumokat feltölteni. Ezeket akkor kell beszerezni és feltölteni az online rendszerbe, ha a fogadó ország Nemzeti Irodája Freemover jelölt státuszba juttatja a pályázatot.
 
Ennek ellenére természetesen mindenképp javasoljuk, hogy a pályázók előre egyeztessenek a fogadó intézménnyel. Várjuk pályázataikat !