Oktatásinformatika a felsőoktatásban
— Kooperáció és párbeszéd a jó gyakorlatok megteremtésében

2020. november 20.

Konferenciafelhívás

 

A Károli Gáspár Református Egyetem IKT Kutatóközpontja 2020. november 20-án  Oktatásinformatika a felsőoktatásban – Kooperáció és párbeszéd a jó gyakorlatok megteremtésében címen konferenciát szervez, melynek fő témája a hazai felsőoktatás oktatásinformatikai lefedettsége, illetve a 2020-ban kialakult COVID-19-járvány miatt elrendelt digitális oktatás folyamán összegyűlt tapasztalatok több szempontú összegzése.

A konferencia egy évente megrendezésre kerülő konferenciasorozat első állomása, mely – ez alkalommal – a kooperáció lehetőségeit járja körbe.

A konferencia 2020. november 20-án,  online formában kerül megrendezésre.

 

Az egynapos konferencia három előadás, illetve egy kerekasztal-beszélgetés során olyan témákat érint, mint a felsőoktatás reagálása az online oktatásra, átfogó kép a magyarországi felsőoktatás technikai és módszertani felkészültségről, a digitális pedagógia fejlesztésének problémáiról, illetve jógyakorlatairól, valamint a kormányzati szervezetek szerepvállalása, tervei. 


A konferencia előadásaira dr. habil. Turcsányi-Szabó Mártát, dr. habil. Ollé Jánost, illetve Perényi Petrát kértük fel, míg a kerekasztal-beszélgetés résztvevői különböző felsőoktatási intézmények oktatásinformatikai támogatást nyújtó szervezeti egységeiből kerülnek ki: dr. Bodnár Éva (BCE), dr. Dorner Helga (ELTE / CEU), dr. Dósa Katalin (BGE), dr. habil. Dringó-Horváth Ida (KRE), Lénárt Krisztina (ELTE), illetve Lengyelné dr. Molnár Tünde (EKE). A beszélgetés folyamán a közönség számára időt és lehetőséget biztosítunk kérdések feltevésére, illetve hozzászólások tételére.

 

A konferencián bemutatásra kerül „Az oktatásinformatika módszertana a felsőoktatásban” című kézikönyv, mely a felsőoktatásban oktatók tudatos digitális eszközhasználatát kívánja segíteni – szakértői interjúkkal, gyakorlati útmutatókkal, alkalmazásleírásokkal és jógyakorlatokkal.


Tekintettel a COVID-19-járványra, a konferenciára nem lehetséges előadóként jelentkezni, az előadókat és kerekasztal-résztvevőket a konferencia szervezőbizottsága kérte fel.


A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött, kérjük, részvételi szándékát jelezze a konferencia  regisztrációs felületén, a konferencialinket az itt megadott e-mail-címre küldjük.

Mindenkit szeretettel várunk:


Dringó-Horvát Ida

a szervezőbizottság elnöke


Kapcsolattartó: M. Pintér Tibor: m.pinter.tibor@kre.hu