Fordítói szakirányú továbbképzés

A Károli Egyetem Bölcsészettudományi Karán évek óta működik a bölcsészettudományi, egyházi, jogi, gazdasági, műszaki, európai uniós és társadalomtudományi szakfordítói és műfordítói szakirányú továbbképzés (választható idegen nyelvek: angol, német, francia, holland, japán, kínai). Két nyelv is párosítható. A képzés 3 féléves, az órák hagyományosan két-háromhetenként, mindig péntek déltől szombat estig vannak. A képzés fizetős, de a holland tanszék anyagi lehetőségeihez mérten igyekszik hozzájárulni a költségekhez.

A képzés elvégzésével megszerezhető képesítés: Szakfordító és műfordító [idegen nyelv megnevezése] nyelvből és magyar nyelvből.

Több információért látogasson el az egyetem honlapjára.

 

Diákjaink véleménye a képzésről

“Ha a fordítás a szenvedélyed, ha még nem vagy biztos benne, hogy a fordítói pályát szeretnéd választani, vagy ha úgy gondolod, nyelvszakosként nem árt több lábon állni, akkor számodra is megfelelő lehet ez a képzés! Nekem elsősorban abban segített, hogy tudatosította bennem, hogy mi mindenre kell jobban figyelni. Utólag is köszönöm!” // Indien vertalen je passie is, indien je nog niet zeker weet of je een loopbaan als vertaler wilt kiezen of als je je taal-gerelateerde activiteiten ook nog wil diversifiëren, dan ben je op deze opleiding op de juiste plek! Wat mij betreft heb ik tijdens deze opleiding veel gehad aan de vakkundige adviezen van de docenten wat betreft de fijne kneepjes van het vertalen. Ik weet nu veel beter waar ik op moet letten als ik als vertaler aan de slag ga. (Csikszentmihályi Melissa)

” Intenzív és tartalmas órák, felkészült és lelkiismeretes tanárok – elsőként ez jut eszembe a fordítóképzés három szemeszteréről. Mindemellett nagyon sokat fejlődtünk mind a hollandról magyarra, mind a magyarról hollandra fordítás terén. Különböző szakterületekbe kaptunk betekintést és didaktikailag jól felépített órákon látható volt az eredmény. Fontos megemlíteni, hogy a fordítói gyakorlatban hasznosítható ötleteket és tippeket is kaptunk, ami megkönnyíti az elméletben tanultak alkalmazását. Ha valaki a holland tudását szeretné elmélyíteni, akkor is szívesen ajánlom a Károli Egyetem szakfordító képzését!” (Földesi Vera)

2022 © KRE BTK Néderlandisztika