Oktatásinformatika a felsőoktatásban II.
- A digitális oktatás átmentett értékei

2021. október 22.

A Károli Gáspár Református Egyetem IKT Kutatóközpontja és a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Oktatásinformatikai Továbbképző Központja Oktatásinformatika a felsőoktatásban címmel 2020-ban indította el évente megrendezésre kerülő konferenciasorozatát, amely célja a digitális technológiák alkalmazásának elősegítése, támogatása az oktatói és kutatói munka során a felsőoktatásban.

Az első alkalom 2020 novemberében Oktatásinformatika a felsőoktatásban – Kooperáció és párbeszéd a jó gyakorlatok megteremtésében címen a hazai felsőoktatás oktatásinformatikai lefedettségét járta körbe, a kooperáció lehetőségeit keresve.

(Szakmai beszámoló: M. Pintér et al. (2021): Oktatásinformatikai helyzetkép a magyarországi felsőoktatásban, Új Pedagógiai Szemle, 71/(3-4) (PDF)

Az idei, 2021. október 22-én tartandó, Oktatásinformatika a felsőoktatásban II. – A digitális oktatás átmentett értékei konferencia középpontjában a magyarországi felsőoktatásban a koronavírus-járvány folyamán kialakult – feltehetően – maradandó szervezeti, szabályozási és infrastrukturális változásokkal foglalkozunk.


A konferencia teljes terjedelmében visszanézhető az IKT Kutatóközpont YouTube-csatornáján:

Oktatásinformatika a felsőoktatásban II. - plenáris,

Oktatásinformatika a felsőoktatásban II. - kerekasztal-beszélgetés.