Repozitórium:

 

A Károli Gáspár Egyetem KREPOZIT néven elindította az egyetemi repozitóriumot (krepozit.kre.hu). A repozitórium a jelenleg elérhető legújabb szoftveren (DSapce 7.x) működik.

 

A repozitóriumon tárolhatjuk (illetve különféle jogosultságok mellett elérhetővé tehetjük) az egyetemen beadott portfóliókat, szakdolgozatokat, disszertációkat és habilitációs dolgozatokat - ezzel egyszerűbbé téve azok rendszerezését, valamint elérését (kiváltva ezzel a papíralapú dolgozatok tárolásának feladatát).

 

A repozitórium lehetőséget nyújt az egyetem által megjelentetni kívánt folyóiratok, valamint kötetek online elérhetővé tételére. Az online tartalmak egyedi azonosítót kapnak (DOI, URI), így azok láthatósága is szélesebb körű lehet, illetve az MTMT-vel történő összekötés miatt a metaadatok (és tartalmak) migrálása is egyszerűbb.

 

A repozitórium emellett segít a tárolt tartalmak webrobotok általi szélesebb körű indexálásában, láttatásában.

 

A repozitóriumba feltöltött publikációkat számos kereső és aggregátor indexálja, többek között a Google, az OAI kereső, a Core és a Base, valamint az egyetemi katalógusban is megjelennek releváns találatként. 

Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin