Benda Kálmán Bölcsészet- és
Társadalomtudományi Szakkollégium
Benda-hírek
Magyary Zoltánra emlékeztek Héregen
Harmadik alkalommal került megrendezésre Héregen a Magyary emlékkonferencia, amelynek keretén belül a résztvevők színvonalas előadásokkal emlékeztek a neves közigazgatás-tudósra és tanárra.

 

2024. március 26-án harmadik alkalommal került sor Héregen a Magyary emlékkonferenciára a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság szervezésében. A résztvevők az esemény kezdetén koszorúzással emlékeztek meg Magyary Zoltánról és feleségéről Techert Margitról, akik életük utolsó, megpróbáltatásokkal teli napjait töltötték a Komárom-Esztergom vármegyei faluban, mielőtt a település szélén elhelyezkedő erdészház közelében öngyilkosságot követtek el 1945. március 24-én.

A rendezvényre a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium is meghívást kapott. A Szakkollégium nevében Berta Kristóf doktorandusz, kollégiumi nevelőtanár helyezett el koszorút a Magyary-kopjafánál.

A koszorúzást követően a meghívott előadók színvonalas előadásaikban elevenítették fel a tragikus sorsú közigazgatás-tudós, egyetemi tanár életét és munkásságát, Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter pedig a magyar fejlesztéspolitika előtt álló új feladatokat ismertette a hallgatósággal.

Berta Kristóf, a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium részéről Benda Kálmán és Magyary Zoltán szakmai együttműködését mutatta be, kiemelve kettejük tudományos pályájának közös pontjait a Táj- és Népkutató Központban és a Tatai Népfőiskolán végzett munka során.

A szervezők közölték, hogy 2024 júniusában hasonlóan színvonalas tudományos program keretében szeretnének megemlékezni névadójuk, Magyary Zoltán születésnapjáról.

 








Oldalainkon a felhasználói élmény fokozása céljából HTTP-sütiket használunk.Rendben