Action Suited to the Word (Szóhoz illesztett cselekvés) Konferencia Géher István és Kállay Géza emlékére

Géher István (1940–2012) és Kállay Géza (1959–2017) az ELTE Angol- Amerikai Intézetének kiváló professzorai és kutatói voltak. Mindketten tanítottak a Károli Gáspár Református Egyetemen is. Kollégáikra, diákjaikra és olvasóikra egyaránt gazdag gondolati örökséget hagytak.

Az ELTE Angol-Amerikai Intézete és a Károli Gáspár Református Egyetem Anglisztika Intézete a két professzor műveiről és azok hatásáról közös konferenciát szervez 2022. szeptember 30-án és október 1-én, abban a reményben, hogy a hagyományteremtő eseményt a jövőben ötévenként meg lehet ismételni.

Az előadókat arra kérik a szervezők, hogy 20 perces prezentációikban lehetőség szerint a következő szempontokat vegyék figyelembe:

  • Milyen módon hatottak Géher vagy Kállay művei az előadók munkájára a saját kutatási területükön belül?
  • Milyen módon lehet a konferencia címét (a Shakespeare Hamletjéből vett idézet parafrázisát) Géher, Kállay vagy az előadók saját munkásságára vetíteni?
  • Géher és Kállay munkásságával kapcsolatosan kerekasztal beszélgetésekre is lehet jelentkezni a következő négy főbb témakörben: 1. Shakespeare-kutatás 2. Filozófia 3. Költészet 4. Színháztudomány.
  • A személyes emlékek szintén fontosak és elkerülhetetlenek, de ha lehet, ne ezek álljanak a prezentációk középpontjában.

 

A konferencia nyelve angol, két magyar nyelvű szekcióval.

A szervezők 250 szavas absztraktokat, illetve  rövid (100 szavas) bemutatkozó életrajzokat várnak a jelentkezőktől a következő e-mail címen:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jelentkezési határidő: 2022. április 30.

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin