Óriási siker volt a KREaktív tehetségkereső verseny döntője

Október 24-én zajlott Trócsányi László rektor kezdeményezésére a Károli Közösségi Napok keretében a Károli Gáspár Református Egyetem első KREaktív tehetségkereső versenyének döntője.

Az eseményt megelőzően 69 produkció mérettette meg magát az elődöntőn, ebből 39 produkciónak volt lehetősége élőben is bemutatkozni az Ódry Színpadon. Az Állam- és Jogtudományi Karról 2, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karról 25, a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Karról 4, a Hittudományi Karról 2, a Pedagógiai Karról pedig 6 produkció jutott a döntőbe.

Az eseményt Bán Teodóra közkapcsolati és kommunikációs főigazgató, a rendezvény egyik műsorvezetője nyitotta meg, ezt követően Káposztás Gábor egyetemi lelkész igei köszöntőjét és énekszolgálatát hallgathatták meg a résztvevők. Szalai Benedek EHÖK-elnök beszédében kifejtette, hogy egy régi álom valósult meg a tehetségkereső versennyel, hiszen a tudományos mellett a kulturális élet is helyet kapott a Károli hallgatóinak életében.

A döntő két felvonásban zajlott, először 21, majd 18 produkció bemutatására került sor: a vers- és prózamondás, ének, könnyűzene, komolyzene és tánc kategóriákban induló hallgatók a közel kétszáz fős közönség és a 11 fős zsűri előtt mutathatták meg tehetségüket. A zsűri tagjai: Balla Gergő (zenész, Platon Karataev), Jancsó Gábor (zenész, Blahaluisiana), Kardffy Aisha (énekművész), Kéméndi Tamás (harmonikaművész), Netye Annamária (táncos, a Károli Gáspár Református Egyetem munkatársa), Ódor Kristóf (színész), Schwartz Zoltán (hegedűművész), Szalai Benedek (EHÖK elnök), Veres Mónika – Nika (énekművész), Vitáris Iván (zenész, Ivan & The Parazol) és a zsűri elnöke, Wunderlich József (színész) minden produkciót tíz pontos rendszerben értékelt, valamint szóban is építő kritikával, biztató szavakkal és értékes szakmai véleménnyel illetett.

Az esemény közönsége lelkesen buzdította a versenyzőket, a legkreatívabb szurkolókat károlis ajándékcsomaggal jutalmazták a szervezők. A jelenlevők között ezenfelül további ajándékokat sorsolt ki a tombola során a rendezvény másik műsorvezetője, Antal Krisztián joghallgató és Szalai Benedek, így a lelkes közönség sem távozott üres kézzel.

A produkciók bemutatkozása után a zsűri elvonult, hogy megvitassa, kik szerepeltek legjobban a számos tehetséges hallgató közül. Az eredményhirdetés előtt az eseményt a Wunderlich József zsűrielnök által vezetett közös ének zárta, ahol együtt énekelte minden jelenlevő a Mi vagyunk a grund című dalt.

Öt kategóriában három helyezést, valamint két különdíjat osztott ki a zsűri. Az eredmények alább olvashatóak.

Vers- és prózamondás:

  1. Forró Lajos (BTK): Hello, xy – saját szerzemény
  2. Varju Emese (PK): Karinthy Frigyes: Lecke
  3. Mónus Melinda (HTK): Szabó T. Anna: A mai nap (részlet)


Ének:

  1. Majercsik Lili (BTK): Tina Turner – Proud Mary
  2. Balogh Rebeka Valéria „Re Va Dame” (BTK): You don't know me – saját szerzemény
  3. Sőreg Zsófia (BTK): The Sound of Music - Prelude


Hangszeres zene – könnyűzene:

  1. Molnár Balázs – Kétszemközt zenekar (GESZK): Kifordít – saját szerzemény
  2. Bognár Gergely – dr. Kotász zenekar (BTK): Szerenád (Kosztolányi versfeldolgozás)
  3. Bacskaiová Viktória – Őszintelegyek duó (PK): Népdalfeldolgozás


Hangszeres zene – komolyzene:

  1. Pucsok Tünde (HTK): Brahms: F-moll szonáta tétele
  2. Aibar Tangatov (BTK): A sztyeppe illata
  3. Wochna Rita (PK): Fryderyk Chopin: Fantaisie impromptu in C-sharp minor, op.66


Tánc:

  1. Tóth-Horváth Zsófia (GESZK): Légtorna
  2. Tuska Noémi Jázmin (BTK): Hiphop stílusú tánc
  3. Denkovics Ibolya (BTK) és a BeOne Dance Crew: IVE - I AM


A zsűri különdíjban részesítette Paizs Vanda (BTK) szavalatát, valamint Zatykó Zsófia (BTK) és a Bodobács kamarakórus előadását.

Gratulálunk minden nyertesnek és résztvevőnek! 

A teljes képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

 

 

kreaktiv kreaktiv kreaktiv kreaktiv kreaktiv kreaktiv kreaktiv kreaktiv kreaktiv

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin