Készült: 2016-02-11
Módosítás: 2024-02-16

 

Szakirányú továbbképzés neve:
Kodály-kultúra Magyarországon és külföldön szakirányú továbbképzési szak

Szakirányú továbbképzésben megszerezhető szakképzettség neve: Kodály-kultúra szakreferens

Munkarend: Levelező

Finanszírozási forma: Önköltséges

Képzés helye: Budapest

Képzési idő: 4 félév

Képzési terület: Pedagógusképzés képzési terület

A képzés célja, hogy a pedagógusi, illetve a kulturális és művészeti élet területén végzett tevékenységhez szükséges elméleti ismeretek megerősítése mellett elsajátíttassa a hallgatókkal a Kodály Zoltán nevével összeforrt művelődéspolitikai koncepció gyakorlatban történő alkalmazását. Az alsófokú ének-zene oktatásban hivatásukat végző pedagógusok számára lehetőséget kínál, hogy akár a legkorszerűbb eszközöket bevonva, színes, változatos és élményt nyújtó énekórákat építsenek fel, kiaknázva a zenei nevelés lélekformáló és nevelő hatását. Ezekre alapozva a képzésben résztvevők, az európai társművészeti ismereteket is integrálva, egy szélesebb spektrumú, zenei és pedagógiai ismeretanyagra tehetnek szert, amely oktatási-nevelési és személyiségfejlesztési feladatok magas fokú kiaknázásához adhat útmutatást a közoktatásban, a kulturális területen, valamint az alapfokú művészeti oktatásban. A képzés a kulturális és a művészeti élet területén dolgozó szakemberek számára olyan készségeket és ismereteket nyújt, amelyek segítségével magas szinten képviselhetik a Kodály-kultúra terjesztését úgy Magyarországon, mint külföldön.


A képzés angol és magyar nyelven kerül meghirdetésre.


Az önköltség mértéke:

magyar nyelvű képzés: 100 000 Ft/félév (levelező)
angol nyelvű képzés: 200 000 Ft/félév (levelező)
A képzés csak önköltséges finanszírozási formában indul.

Szakfelelős: Dr. Lovász Irén – egyetemi docens
Kapcsolattartó: Temesvári Tímea, Papp Zsuzsanna
cím: 1081 Budapest, Reviczky utca 4.
telefon: (+361) 483-2882
email:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A képzés hálótanterve: itt érhető el


Jelentkezési határidő: 2024. július 5. pótjelentkezés: 2024. augusztus 22.Jelentkezés módja: elektronikus jelentkezési lapon, amely az alábbi linkről érhető el: https://btk.kre.hu/btkfelveteliCsatolandó dokumentumok: oklevélmásolat, valamint szakmai önéletrajz, motivációs levél.

Várható kezdési időpont: 2024. szeptemberében


Részvétel feltétele:

Legalább alapképzésben szerzett pedagógus végzettség és/vagy legalább alapképzésben szerzett végzettség és szakképzettség bölcsészettudomány, társadalomtudomány, művészet képzési területek egyikén.


Főbb ismeretkörök:

•    zenetörténeti ismeretek
•    zenepedagógiai ismeretek
•    informatikai és szaknyelvi ismeretek
•    kulturális szakmai ismeretek


Elhelyezkedési lehetőségek:
a közoktatásban, valamint kulturális, művelődési és zenei intézményekben, továbbá kultúrával, művelődéssel és zenével foglalkozó szervezeteknél.

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin