Készült: 2016-11-10
Módosítás: 2020-10-20

A Karrieriroda által szervezett 2020. évi őszi Károli Közösségi Napok / Tréninghét workshopjai

 

 

 A 2020-21 Őszi Tréninghét Karrieriroda által szervezett workshopjai

Tárgykód

Tárgynév

Előadók, időpont, helyszín

Maximális létszám

Tárgyleírás

W02KA01K

Mit és hogyan írjak bele? – CV és motivációs levél készítési workshop

Füleki Beáta

2020. október 19. hétfő

14.00-15.30

Online, Microsoft Teams felületen

20

Rengeteg a CV és motivációs levél sablon az interneten és a hasznos tipp és trükk, hogyan készítsed el a sajátodat, mégis a több éves egyetemi tanácsadási tapasztalatom szerint sok fejtörés után is marad még bőven javítani való az elkészült önéletrajzokon és motivációs leveleken. Márpedig fontos, hogy ütős legyen az önéletrajzod, mert ez az első szűrő az álláskeresési folyamatban. Emellett legalább olyan lényeges, hogy Téged tükrözzön, és reális képet szerezzen rólad a munkaerő-kiválasztással foglalkozó szakember.

A workshopon végigmegyünk minden fontos tudnivalón, és közösen átgondoljuk, mit hogyan érdemes feltüntetni és milyen kategóriák mentén egy CV-ben, és példákkal is szemléltetem a különböző lehetőségeket. Ha pedig van már kész vagy félig kész önéletrajzod vagy motivációs leveled, és vannak kérdéseid, hozd magaddal, és megbeszéljük.

W02KA03K

Hogyan indítsd el a karriered a magyar munkaerőpiacon?

 Várkonyi Dóra, Czigány Nóra, Jánosi Lilla

2020. október 20. kedd

10.00-11.30

Online, Microsoft Teams felületen

100

Milyen a munkaerőpiaci helyzet jelenleg Magyarországon? Hogy alakulnak a tendenciák, és milyen pozíciók, területek válnak egyre népszerűbbé? Hogyan tudod álláskeresésed még hatékonyabbá tenni? Milyen kiválasztásra számíthatsz? Hogyan szerepelj jól egy állásinterjún, mire fókuszálj? Minden fontos kérdést összegyűjtünk neked, ami frissdiplomásként, álláskeresőként érdekelhet.

Az előadás második felében ki is próbálhatod magad egy állásinterjú-helyzetben J Itt most nincs tét, semmi nem forog kockán, de jó gyakorlási lehetőség, amit érdemes kihasználni. ;)

W91KA02K

Assessment center -Csoportos munkaerő-kiválasztás agyakorlatban

Muraközy Fanny,

Nagy Viktória

2020. október 20. kedd

12.00-13.30

Online, Microsoft Teams felületen

10

Mit jelent az AC (assessment center) és hogyan tudsz rá hatékonyan felkészülni? Milyen típusú feladatokra számíthatsz, és mi alapján értékelik a teljesítményed? Ha jelentkezel a kurzusra, olyan szituációban próbálhatod ki magad, amilyennel jelenleg jelöltjeink is találkoznak, ha nálunk vesznek részt a kiválasztási folyamatban.

Ha érdekel a rejtélyes AC-k világa és szeretnéd megtudni, mi alapján folyik a kiválasztás, most kérdéseidre választ kaphatsz a Randstad fiatal HR szakembereitől.

W02KA05L

Kulisszatitkok egy lelkisegély szolgálat mindennapjaiból

Táler Orsolya

2020. október 20. kedd; 10:00-11:30; BTK Reviczky utca 6. Mf16

17

Ha valaki felhív egy lelkisegély vonalat, sokszor „csak” azt szeretné, hogy meghallgassák. Ne csak hallgassák, hanem meghallgassák. Mi a különbség? A figyelem, az odaszánt energia. A türelem, az empátia, a nyitottság. Nem kell, hogy a hívó magányos legyen, nem kell, hogy ne legyen senkije, nem kell, hogy amit elmondjon, az nagy titok vagy élete krízise legyen! Mindezek nélkül is nagyon vágyhat erre a teljes, őrá koncentráló figyelemre. De mire jó egy ilyen beszélgetés - és mire nem... Mitől más, mint a pszichológiai tanácsadás vagy terápia? Mitől más, mint egy baráti beszélgetés? Hogyan lehet rá felkészülni és mi véd a kiégés ellen? Mivel telefonálnak a tizenévesek? Mik a motivációik, mik a kérdéseik, és miért nem a szüleiknek teszik fel? Ha szeretnél a kérdésekre választ kapni, bepillantani a színfalak avagy a telefonvonalak mögé és kipróbálni magadat ebben a műfajban, jelentkezz workshopunkra!

W02KA04L

SZEX. Neked mikor lett világos? - Avagy az egészséges szexualitásra nevelés alapjai

 

Varga Aida

2020. október 20. kedd; 12:00-13:30; BTK Reviczky utca 6. Mf16

 

17

Immáron 4,5 éve működő szexedukációs projektünk a YELON, több ezer gyerekhez elérve segít a kamaszkorral járó testi, lelki és szexualitással kapcsolatos kérdésekre való válaszok megtalálását. Ezen felül óvodásoktól felnőttekig minden korosztály számára tartunk foglakozásokat, előadásokat.

Mi a szexedukáció? Mi a különbség szexedukáció és felvilágosítás között? Hogyan neveljünk egészséges szexualitású gyerekeket? Mit mondjuk, ha a gyerek olyat kérdez, amire nem szívesen válaszolnánk? Mikor, milyen információknak van itt az ideje? Mihez kezdjünk abban a világban, ahol a gyerekek számára is bármikor elérhetőek a pornográf tartalmak?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük együtt a válaszokat. Gyertek, kérdezzetek, gondolkodjunk együtt, beszéljünk a nehéz kérdésekről!

Szeretettel várunk minden gyerekek ügyeiben érdeklődő hallgatót!

Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány YELON szexedukációs projektjének szakmai vezetője: Varga Aida pszichológus

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

 

Youtube