Készült: 2015-10-26
Módosítás: 2019-10-21

Régi és Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék

A Régi és Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék két nagy korszak oktatását végzi: először is feladata a régi magyar irodalom tantárgycsoport oktatása, a hallgatók megismertetése a magyar irodalom történetével, jelentős alkotásaival, műfajaival a középkortól a reneszánszon át egészen a barokkig. Az irodalomtörténeti stúdiumok mellett olyan elméleti és módszertani ismeretek elsajátításához szükséges kurzusok indítása is a tanszék tevékenységi körébe tartozik, amelyek a régi magyar irodalom filológiájába, kutatásának módszertanába vezetik be a hallgatókat.

Másodszor a 18. század közepétől a 19–20. század fordulójáig terjedő időszak magyar irodalmának és művelődésének történetét, esztétikáját, műfajelméletét oktatja. A tanszék kurzusait látogató hallgatók a klasszikus magyar irodalom tanulmányozásához szükséges filológiai, történeti, művelődés-, eszme-, kultúrtörténeti alapismeretek birtokába juthatnak; részesei lehetnek klasszikusaink legújabb, irodalomtudományi szempontú értelmezéseinek és az irodalmi hagyományok ápolásának.

 

A Régi és Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék címe:
1146 Budapest, Dózsa György út 25-27. I. emelet, 131/2-es és 3-as irodák

 

Tanszékvezető
Dr. Bene Sándor egyetemi docens
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 (1) 872 1709

Tanszéki adminisztrátor: Bódiss Tamásné
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 (1) 872 1709


Régi és Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék

Dr. Bene Sándor

tanszékvezető, egyetemi docens

Dr. Bánki Éva

egyetemi docens

Dr. habil. Hermann Zoltán

egyetemi docens

Dr. habil. Nyilasy Balázs

egyetemi docens

Dr. Pénzes Tiborc Szabolcs

egyetemi adjunktus

Dr. Szabó András

professor emeritus

Dr. Török Lajos

egyetemi docens

 

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

 

Youtube