Készült: 2015-10-26
Módosítás: 2024-06-11

Régi és Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék

A Régi és Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék két nagy korszak oktatását végzi: először is feladata a régi magyar irodalom tantárgycsoport oktatása, a hallgatók megismertetése a magyar irodalom történetével, jelentős alkotásaival, műfajaival a középkortól a reneszánszon át egészen a barokkig. Az irodalomtörténeti stúdiumok mellett olyan elméleti és módszertani ismeretek elsajátításához szükséges kurzusok indítása is a tanszék tevékenységi körébe tartozik, amelyek a régi magyar irodalom filológiájába, kutatásának módszertanába vezetik be a hallgatókat.

Másodszor a 18. század közepétől a 19–20. század fordulójáig terjedő időszak magyar irodalmának és művelődésének történetét, esztétikáját, műfajelméletét oktatja. A tanszék kurzusait látogató hallgatók a klasszikus magyar irodalom tanulmányozásához szükséges filológiai, történeti, művelődés-, eszme-, kultúrtörténeti alapismeretek birtokába juthatnak; részesei lehetnek klasszikusaink legújabb, irodalomtudományi szempontú értelmezéseinek és az irodalmi hagyományok ápolásának.

 

A Régi és Klasszikus Magyar Irodalom Tanszék címe:
1146 Budapest, Dózsa György út 25-27. I. emelet, 131/2-es és 3-as irodák

 

Tanszékvezető
Dr. habil. Bene Sándor egyetemi docens
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 (1) 872 1709

Tanszéki adminisztrátor: Bódiss Tamásné
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 (1) 872 1709

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin