Készült: 2017-07-05
Módosítás: 2023-09-20

Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék


A Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék 2017 nyarán jött létre a Média-, mozgókép- és kommunikációtanári osztatlan képzés; a Drámapedagógia szakirányú továbbképzési szak, a Kodály-kultúra Magyarországon és külföldön szakirányú továbbképzési szak (magyar és angol nyelven); a Színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzési szak; a Bölcsészettudományi, egyházi, jogi, gazdasági, műszaki, európai uniós és társadalomtudományi szakfordítói és műfordítói szakirányú továbbképzési szak, valamint a Vizuális kultúra, vizuális nevelés pedagógus-továbbképzési program, a Bevezetés az írás-, olvasás- és a biblioterápiás gyakorlatok pedagógiai alkalmazásába pedagógus-továbbképzési program és a Személyközpontú művészetpedagógia pedagógus-továbbképzési program képzések oktatására. A KRE Állam-és Jogtudományi Karával valamint a Magyar Művészeti Akadémiával együttműködésben gondozzuk a Művészeti igazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzési szakot. A tanszék oktatói kommunikáció-, irodalom-, film-, színház- és zenetudományi szakemberek, fordítók, művészeti menedzserek.

 

AKTUÁLIS HÍREK

2023. szeptemberétől a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán is indul dráma- és színházismeret osztatlan tanárszak az alábbi tanári szakokkal párosítva: magyar nyelv és irodalom szakos tanár, angol nyelv és kultúra tanára, német nyelv és kultúra tanára, történelemtanár, mozgósképkultúra- és médiaismeret-tanár.

 

A Pilinszky évforduló kapcsán tanszékünk munkatársai alkotói pályázatot írtak ki a KRE hallgatóinak. A beérkezett 26 különböző műfajú alkotás itt látható.  (https://btk.kre.hu/pilinszky-konferencia)

 

Hallgatóink videó alkotásai (https://btk.kre.hu/index.php/muveszettudomanyi-es-muveszetpedagogiai-tanszek-hallgatoink-video-alkotasai)

 

 

A tanszék által gondozott szakok

Mozgóképkultúra és médiaismeret-tanár osztatlan tanárképzési szak (5 éves képzés) (a rövid ciklusú levelező képzés záróvizsga-tételei)
Dráma- és színházismeret osztatlan tanári szak (5 éves nappali és 4 illetve 2 féléves, rövid ciklusú, levelező képzés)
Drámapedagógia szakirányú továbbképzési szak
Kodály-kultúra Magyarországon és külföldön szakirányú továbbképzési szak
Kodály Culture in Hungary and Worldwide Specialist Postgraduate Programme
Bölcsészettudományi, egyházi, jogi, gazdasági, műszaki, európai uniós és társadalomtudományi szakfordítói és műfordítói (választható idegen nyelvek: angol, német, francia, holland, japán, kínai) szakirányú továbbképzés
Színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzési szak
Művészeti igazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzési szak
Bevezetés az írás-, olvasás- és biblioterápiás technikák pedagógiai alkalmazásába 60 órás pedagógus-továbbképzés
Vizuális kultúra és vizuális nevelés 60 órás pedagógus-továbbképzés
Személyközpontú művészetpedagógia 30 órás pedagógus-továbbképzés
Pedagógus szakvizsga - Biblioterapeuta szakirányú továbbképzés


Tanszékvezető:

Dr. Rákóczy Anita egyetemi docens

Elérhetőség:
1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em. 224.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tanszékvezető-helyettes:
Dr. Bethlenfalvy Ádám Bence egyetemi docens
 
Elérhetőség:
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Ügyintézők:

Temesvári Tímea

Művészetigazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzés

Pedagógus továbbképzések (vizuális kultúra, vizuális nevelés; személyközpontú művészetpedagógia; bevezetés az írás-, olvasás- és biblioterápiás technikák pedagógiai alkalmazásába)

Fordítói szakirányú továbbképzés

Drámapedagógia szakirányú továbbképzés

Színház és film szakíró kritikus szakirányú továbbképzés

 

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,

Tel: +36-30/782-8308; +36 (1) 483-2856

Postacím: 1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em., 226.

 

Szanyi Flóra Cecília

Dráma- és színházismeret tanár osztatlan tanárképzés

Dráma és színházismeret tanár rövid ciklusú tanárképzés

Mozgókép,- média és kommunikáció tanár osztatlan tanárképzés

Mozgókép,- média és kommunikáció tanár rövid ciklusú tanárképzés

 

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel: +36-30/9625097; +36 (1) 483-2872

Postacím: 1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em., 226.

 

HALLGATÓI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND:

MŰVÉSZETTUDOMÁNYI- ÉS MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI TANSZÉK
(Drámapedagógia, Szakírói, Szakfordítói és Művészeti igazgatás szakirányú továbbképzések, Dráma és színházismeret tanár osztatlan tanárképzés, Dráma- és színházismeret tanár rövid ciklusú tanárképzés, Mozgókép,- média és kommunikáció tanár osztatlan tanárképzés, Mozgókép,- média és kommunikáció tanár rövid ciklusú tanárképzés)
Hétfő, szerda, péntek
13:00-15:00
Kedd, Csütörtök
09:00-12:00


A tanszék főállású oktatói:

Dr. Béres István egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bethlenfalvy Ádám Bence egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. habil. Domokos Johanna egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Körömi Gábor egyetemi tanársegéd Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Prof. Dr. Kucsera Tamás Gergely egyetemi tanár Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lannert Keresztély István egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lips Adrián tudományos segédmunkatárs Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lovász Irén egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Mudriczki Judit egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Pacskovszki József egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Prontvai Vera egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Rákóczy Anita egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Prof. Dr. habil. Sepsi Enikő egyetemi tanár Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Attila egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Júlia Anna egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szilasi Alex egyetemi tanársegéd Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin