Készült: 2017-07-05
Módosítás: 2022-11-22

Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék


A Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék 2017 nyarán jött létre a Média-, mozgókép- és kommunikációtanári osztatlan képzés; a Drámapedagógia szakirányú továbbképzési szak, a Kodály-kultúra Magyarországon és külföldön szakirányú továbbképzési szak (magyar és angol nyelven); a Színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzési szak; a Bölcsészettudományi, egyházi, jogi, gazdasági, műszaki, európai uniós és társadalomtudományi szakfordítói és műfordítói szakirányú továbbképzési szak, valamint a Vizuális kultúra, vizuális nevelés pedagógus-továbbképzési program, a Bevezetés az írás-, olvasás- és a biblioterápiás gyakorlatok pedagógiai alkalmazásába pedagógus-továbbképzési program és a Személyközpontú művészetpedagógia pedagógus-továbbképzési program képzések oktatására. A KRE Állam-és Jogtudományi Karával valamint a Magyar Művészeti Akadémiával együttműködésben gondozzuk a Művészeti igazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzési szakot. A tanszék oktatói kommunikáció-, irodalom-, film-, színház- és zenetudományi szakemberek, fordítók, művészeti menedzserek.

 

AKTUÁLIS HÍREK

2023. szeptemberétől a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán is indul dráma- és színházismeret osztatlan tanárszak az alábbi tanári szakokkal párosítva: magyar nyelv és irodalom szakos tanár, angol nyelv és kultúra tanára, német nyelv és kultúra tanára, történelemtanár, mozgósképkultúra- és médiaismeret-tanár.

Tanszékünk Kossuth-díjas oktatója, Dr. Lovász Irén közös anyák napi koncertet tartott Дevával, a fiatalok körében népszerű énekesnővel a Várkertbazárban. ( https://magyarnemzet.hu/kulturnemzet/lovasz-iren/alma-faja-lovasz-iren-es-deva-anyak-napi-koncertje)

2022. október 31-ig látható Lips Adrián kollégánk Karády Katalin: Dalokban feloldott nőiség című tárlata a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban, Ózdon.  (https://btk.kre.hu/index.php/1799-karady-katalin-dalokban-feloldott-noiseg-lips-adrian-grafikus-tarlata.html )

A Pilinszky évforduló kapcsán tanszékünk munkatársai alkotói pályázatot írtak ki a KRE hallgatóinak. A beérkezett 26 különböző műfajú alkotás itt látható

Pilinszky János születésének 100., halálának 40. évfordulója alkalmából 2021. november 26-27-én Pilinszky 100/40 – Pilinszky János színházi és filmes víziója ma címmel szerveztünk tudományos konferenciát és alkalmazott művészeti eseményeket. Itt található az eseményről a képes beszámoló.

Hallgatóink videó alkotásai

Bácskai-Nagy Barnabás média-, mozgókép.- és kommunikáció osztatlan tanár szakos hallgató a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Társadalomtudományi szekciójában, a Média- és kommunikációtudomány tagozatban I. helyezést ért el A történelem horrora, a horror történelme - Társadalom és horrorfilm az Amerikai Egyesült Államokban 1900--1990 című dolgozatával. Témavezetője: Dr. Béres István József egyetemi docens.

 

A tanszék által gondozott szakok

Média-, mozgókép- és kommunikációtanár osztatlan tanárképzési szak (5 éves képzés) (a rövid ciklusú levelező képzés záróvizsga-tételei)
Dráma- és színházismeret osztatlan tanári szak (5 éves nappali és 4 illetve 2 féléves, rövid ciklusú, levelező képzés)
Drámapedagógia szakirányú továbbképzési szak
Kodály-kultúra Magyarországon és külföldön szakirányú továbbképzési szak
Kodály Culture in Hungary and Worldwide Specialist Postgraduate Programme
Bölcsészettudományi, egyházi, jogi, gazdasági, műszaki, európai uniós és társadalomtudományi szakfordítói és műfordítói (választható idegen nyelvek: angol, német, francia, holland, japán, kínai) szakirányú továbbképzés
Színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzési szak
Művészeti igazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzési szak
Bevezetés az írás-, olvasás- és biblioterápiás technikák pedagógiai alkalmazásába 60 órás pedagógus-továbbképzés
Vizuális kultúra és vizuális nevelés 60 órás pedagógus-továbbképzés
Személyközpontú művészetpedagógia 30 órás pedagógus-továbbképzés
Pedagógus szakvizsga - Biblioterapeuta szakirányú továbbképzés


Tanszékvezető:

Prof. Dr. habil. Sepsi Enikő egyetemi tanár

Elérhetőség:
1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em. 204.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tanszékvezető-helyettes:
Dr. Bethlenfalvy Ádám Bence egyetemi docens
 
Elérhetőség:
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Ügyintézők:

Temesvári Tímea (Művészetigazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzés, Pedagógus továbbképzések (vizuális kultúra, vizuális nevelés; személyközpontú művészetpedagógia; bevezetés az írás-, olvasás- és biblioterápiás technikák pedagógiai alkalmazásába), Fordítói szakirányú továbbképzés, Drámapedagógia szakirányú továbbképzés, Színház és film szakíró kritikus szakirányú továbbképzés, Mozgókép,- média és kommunikáció tanár osztatlan tanárképzés, Mozgókép,- média és kommunikáció tanár rövid ciklusú tanárképzés)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36-30/782-8308; +36 (1) 483-2856
Postacím: 1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em., 226.

 

HALLGATÓI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND:

MŰVÉSZETTUDOMÁNYI- ÉS MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI TANSZÉK
(Drámapedagógia, Szakírói, Szakfordítói és Művészeti igazgatás szakirányú továbbképzések, Mozgókép,- média és kommunikáció tanár osztatlan tanárképzés, Mozgókép,- média és kommunikáció tanár rövid ciklusú tanárképzés)
Hétfő, szerda, péntek
13:00-15:00
Kedd, Csütörtök
09:00-12:00A tanszék főállású oktatói:

Dr. Béres István egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bethlenfalvy Ádám Bence egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. habil. Domokos Johanna egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Körömi Gábor egyetemi tanársegéd Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Prof. Dr. Kucsera Tamás Gergely egyetemi tanár Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lannert Keresztély István egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Lips Adrián tudományos segédmunkatárs Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lovász Irén egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Mudriczki Judit egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Pacskovszki József egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Prontvai Vera tudományos segédmunkatárs Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Rákóczy Anita egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Attila egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Júlia Anna egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szilasi Alex egyetemi tanársegéd Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin