Készült: 2017-07-05
Módosítás: 2021-05-31

Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék


A Művészettudományi és Művészetpedagógiai Tanszék 2017 nyarán jött létre a Média-, mozgókép- és kommunikációtanári osztatlan képzés; a Drámapedagógia szakirányú továbbképzési szak, a Kodály-kultúra Magyarországon és külföldön szakirányú továbbképzési szak (magyar és angol nyelven); a Színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzési szak; a Bölcsészettudományi, egyházi, jogi, gazdasági, műszaki, európai uniós és társadalomtudományi szakfordítói és műfordítói szakirányú továbbképzési szak, valamint a Vizuális kultúra, vizuális nevelés pedagógus-továbbképzési program, a Bevezetés az írás-, olvasás- és a biblioterápiás gyakorlatok pedagógiai alkalmazásába pedagógus-továbbképzési program és a Személyközpontú művészetpedagógia pedagógus-továbbképzési program képzések oktatására. A KRE Állam-és Jogtudományi Karával valamint a Magyar Művészeti Akadémiával együttműködésben gondozzuk a Művészeti igazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzési szakot. A tanszék oktatói kommunikáció-, irodalom-, film-, színház- és zenetudományi szakemberek, fordítók, művészeti menedzserek.

A tanszék által gondozott szakok

Média-, mozgókép- és kommunikációtanár osztatlan tanárképzési szak (5 éves képzés) (a rövid ciklusú levelező képzés záróvizsga-tételei)
Drámapedagógia szakirányú továbbképzési szak
Kodály-kultúra Magyarországon és külföldön szakirányú továbbképzési szak
Kodály Culture in Hungary and Worldwide Specialist Postgraduate Programme
Bölcsészettudományi, egyházi, jogi, gazdasági, műszaki, európai uniós és társadalomtudományi szakfordítói és műfordítói (választható idegen nyelvek: angol, német, francia, holland, japán, kínai) szakirányú továbbképzés
Színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzési szak
Művészeti igazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzési szak
Bevezetés az írás-, olvasás- és biblioterápiás technikák pedagógiai alkalmazásába 60 órás pedagógus-továbbképzés
Vizuális kultúra és vizuális nevelés 60 órás pedagógus-továbbképzés
Személyközpontú művészetpedagógia 30 órás pedagógus-továbbképzés
Pedagógus szakvizsga - Biblioterapeuta szakirányú továbbképzés


Hallgatóink videó alkotásai

 

Bácskai-Nagy Barnabás média-, mozgókép.- és kommunikáció osztatlan tanár szakos hallgató a XXXV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Társadalomtudományi szekciójában, a Média- és kommunikációtudomány tagozatban I. helyezést ért el A történelem horrora, a horror történelme - Társadalom és horrorfilm az Amerikai Egyesült Államokban 1900--1990 című dolgozatával. Témavezetője: Dr. Béres István József egyetemi docens.

 

Tanszéki munkatársunk könyvbemutatói:

https://szinhaz.online/online-konyvbemutatot-tartott-bethlenfalvy-adam-szinhazi-nevelesi-szakember/

Huszonöt országból, három kontinensről jelentkeztek be a résztvevők Bethlenfalvy Ádám Living Through Extremes in Process Drama c. könyvének online könyvbemutatójára 2020. október 3-án. Prof Sepsi Enikő köszöntő szavai után a szerző mutatta be a Collection Károli sorozatban megjelent monográfiát, amelynek főbb megállapításaira a drámapedagógia három nemzetközi szaktekintélye reflektált. Az összesen 60 perces esemény a résztvevők chatben beküldött kérdései mentén zajló beszélgetéssel zárult. Az könyvbemutatóról készült felvétel elérhető online. (https://youtu.be/EMjICNojNPk )

 

Közel százhúsz érdeklődő vett részt munkatársunk Bethlenfalvy Ádám Dráma a tanteremben című könyvének online bemutatóján.
Az eseményről készült felvétel elérhető itt: https://youtu.be/AFWOHgH8lRQ

Egy átfogó beszámoló a Dráma a tanteremben könyv online bemutatójáról.
https://magyartanarok.wordpress.com/2021/02/02/a-dramapedagogia-mint-a-magyartanitas-megujulasanak-egyik-lehetseges-katalizatora/

 

Szeretnénk figyelmükbe ajánlani az Írásfétis című műsorunk részeit, melyek a Károli könyvsorozat egyes könyveiről szólnak.

 

Tanszékvezető:

Prof. Dr. Sepsi Enikő egyetemi tanár

Elérhetőség:
1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em. 204.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tanszékvezető-helyettes:
Dr. Pacskovszki József egyetemi docens
 
Elérhetőség:
1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em. 204.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.Ügyintézők:

Kékesdi-Boldog Dalma (Művészetigazgatás és művészetmenedzsment szakirányú továbbképzés, Pedagógus továbbképzések (vizuális kultúra, vizuális nevelés; személyközpontú művészetpedagógia; bevezetés az írás-, olvasás- és biblioterápiás technikák pedagógiai alkalmazásába), Fordítói szakirányú továbbképzés, Drámapedagógia szakirányú továbbképzés, Színház és film szakíró kritikus szakirányú továbbképzés)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: +36-30/782-8308; +36 (1) 483-2856
Postacím: 1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em., 226.

HALLGATÓI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND:
SZABADBÖLCSÉSZET TANSZÉK
Hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek
09:00-12:00
SZÍNHÁZTUDOMÁNY TANSZÉK
Hétfő, szerda, péntek
13:00-15:00
Kedd, Csütörtök
09:00-12:00
MŰVÉSZETTUDOMÁNYI- ÉS MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI TANSZÉK
(Drámapedagógia, Szakírói, Szakfordítói és Művészeti igazgatás szakirányú továbbképzések)
Hétfő, szerda, péntek
13:00-15:00
Kedd, Csütörtök
09:00-12:00
MŰVÉSZETTÖRTÉNET TANSZÉK
Hétfő, szerda, péntek
13:00-15:00
Kedd, Csütörtök
09:00-12:00

 

 

Gárdonyi Tiborné (Mozgókép,- média és kommunikáció tanár osztatlan tanárképzés, Mozgókép,- média és kommunikáció tanár rövid ciklusú tanárképzés)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: (+36 1) 483-2872
Postacím: 1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em., 226.

HALLGATÓI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND:

MŰVÉSZETTUDOMÁNYI- ÉS MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI TANSZÉK
(Drámapedagógia, Szakírói, Szakfordítói és Művészeti igazgatás szakirányú továbbképzések)
Hétfő, szerda, péntek
13:00-15:00
Kedd, Csütörtök
09:00-12:00A tanszék főállású oktatói:

Dr. Béres István egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bethlenfalvy Ádám Bence adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. habil. Domokos Johanna egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Gulyás Adrienn egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Körömi Gábor egyetemi tanársegéd Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. habil. Kucsera Tamás Gergely egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lannert Keresztély István egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Lips Adrián tudományos segédmunkatárs Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Lovász Irén egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Mudriczki Judit egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Prontvai Vera tudományos segédmunkatárs Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Rákóczy Anita egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Attila egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szabó Júlia Anna adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szilasi Alex egyetemi tanársegéd Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

 

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin