Készült: 2016-03-06
Módosítás: 2020-02-11

Művészettörténet Tanszék

A Művészettörténet Tanszék 2015 őszén jött létre, hogy az alapképzésre (Szabadbölcsészet, művészettörténet specializáció) épülve kidolgozza a művészettörténet mesterképzés rendjét, és sikeres akkreditáció után biztosítsa a BA-n végzettek továbbtanulási lehetőségét, specializálódását. A Művészettörténet mesterszak részben elmélyülést tesz majd lehetővé a tudomány sajátos kérdéseiben, módszereiben a középkortól napjainkig, részben pedig a Műemlékvédelemmuzeológia specializáció révén a gyakorlati művészettörténeti munkába és ennek összefüggésrendszerébe vezeti be a hallgatókat. Főállású oktatóink mellett a KRE több tudományos műhelyéből (néderlandisztika, színháztudomány, kommunikáció stb.) illetve a széles szakterület más (művészeti, intézményes) műhelyeiből kutatók, művészek vesznek részt a tanszék munkájában.

Gondozott szakok:
Művészettörténet mesterképzés


Művészettörténet Tanszék
Tanszékvezető: Dr. Jékely Zsombor tanszékvezető egyetemi docens
Elérhetőség:
1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em., 224.
Telefon: 483-2874
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tanszéki ügyintéző: Gárdonyi Tibor Lászlóné
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: (+36 1) 483-2872
Postacím: 1088 Budapest, Reviczky u. 4., II. em., 223.

HALLGATÓI ÜGYFÉLFOGADÁSI REND:
MŰVÉSZETTÖRTÉNET TANSZÉK
Hétfő, szerda, péntek
13:00-15:00
Kedd, Csütörtök
09:00-12:00


Teljes munkaidős oktatók

dr. Mészáros Flóra egyetemi adjunktus Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
dr. Jékely Zsombor egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
dr. Ordasi Zsuzsanna egyetemi docens Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További oktatók

dr. Keserü Katalin, professzor emeritus  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
dr. Faludy Judit, egyetemi docens, Szabadbölcsészet Tanszék Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
dr. Németh István, egyetemi docens, Néderlandisztika Tanszék Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Megbízott előadók

dr. Entz Géza  
dr. Harmati Béla  
dr. Haris Andrea  
Dr. Mester Éva Cecília  
dr. Szilágyi András  

 

Információk a képzésről

Mintatantervek

Órarendek

A szakzárás és MA szakdolgozat követelményei

Ajánlott szakdolgozat témák

Záróvizsga tételsor

Szakmai gyakorlat igazoló lap

 

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

 

Youtube