Készült: 2016-02-16
Módosítás: 2021-03-03

Kommunikáció- és médiatudomány mesterképzési szak


A Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció- és médiatudomány mesterképzési szakja elsősorban a kommunikáció-és médiatudomány szakos hallgatók (BA és minor) jelentkezését várja, de nyitott a más szakon diplomát szerzettek számára is. A képzés nappali és levelező formában is indul. A képzés időtartama 4 félév, az oklevél megszerzéséhez 120 kredit szükséges. Az első évet követő nyári gyakorlat alatt a hallgatók a szakon tanultakat kipróbálhatják a gyakorlatban is, és szakmai tapasztalatokat szerezve elősegíthetik későbbi munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. A nyári gyakorlati helyek kiválasztásában a tanszék szükség esetén segítséget ad. A szakot elvégző hallgatók olyan kommunikáció- és médiaszakértő szakemberekké válnak, akik magabiztos ismeretekkel, tudással, gyakorlati készségekkel és jártasságokkal rendelkeznek a társadalmat működtető alrendszerek kommunikációs és mediális meghatározottságára vonatkozóan. A nappali képzésen két specializáció közül lehet választani. Az egyik terület arra nyújt lehetőséget, hogy a résztvevők megismerhessék a klasszikus kommunikációs megoldások, reklámcsatornák mellett az online kommunikáció működési mechanizmusát, eszköztárát és a hatékony tartalommarketing módjait. A másik terület a kreatív tartalomfejlesztés különböző területeivel ismerteti meg a hallgatókat. A képzést magas színvonalú és jól felszerelt stúdió és médiaműhely támogatja, a gyakorlati készségfejlesztésre, a tapasztalatok és tudás megszerzésére is nagy hangsúlyt fektetve. Levelező munkarenden csak a digitális kommunikációmenedzsment specializáció elvégzésére van lehetőség.

Induló specializációk:
Kreatív média tartalomfejlesztés
A megváltozott médiakörnyezet, a gyorsan fejlődő és mind szélesebb körben elterjedt technikai eszközök olyan igényeket támasztanak a késő-modernitásban dolgozó médiaszakemberek felé, amelyeknek úgy tudnak megfelelni, ha gyakorlatorientált felkészítést adó képzéseken sajátítják el a tartalomfejlesztés alapjait, illetve megismerik a különböző médiumokon való fejlesztés sajátosságait. A képzést azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik ebben a megváltozott médiakörnyezetben szeretnének tartalomfejlesztő szakemberként dolgozni. A specializáció lehetőséget biztosít arra, hogy ellenőrzött körülmények között, hozzáértő oktatók és szakemberek segítségével a hallgatók elsajátítsák az interaktív, speciális kreatív tartalmak fejlesztését.

Tantárgyak
Bevezetés a kiadványszerkesztésbe
Kreatív írás
Rádiós tartalomkészítés
Film és videó programkészítése nonlineáris utómunkával
Webpublikáció-weboldaltervezés
Blog és videós újságírás, hírtudósítás és blogkészítés

Digitális Kommunikáció Menedzsment
A specializáció célja, hogy a hallgatók olyan kommunikációs szemléletet nyerjenek, amelynek birtokában mind a profit-orientált, mind pedig a non-profit szférában alkalmazható kommunikációs kihívásokat és eszközöket kellő hozzáértéssel és kreativitással kezelik. A hallgatók megismerik a hagyományos és a közösségi média működésével kapcsolatos legfontosabb koncepciókat, problémaköröket, különös tekintettel annak digitális vetületeire. A képzést azoknak a public relations, marketing és média területen dolgozni kívánó hallgatóknak ajánljuk, akik szeretnék a klasszikus marketingkommunikáció mellett a digitális kommunikáció, valamint a kommunikációmenedzsment területét teljes körűen átlátni, illetve ismereteiket naprakész, gyakorlati tudással is bővíteni. A képzés arra nyújt lehetőséget, hogy a résztvevők megismerhessék a klasszikus kommunikációs stratégiákon és eszközrendszereken túl az online kommunikáció működési mechanizmusait és eszköztárait, beleértve a hatékony tartalommarketing módjait is.

Tantárgyak
Online kommunikációs- kampányok menedzselése I. 
Online kommunikációs kampányok menedzselése II.
Webanalitika alkalmazása a kampányban/kereső optimalizálás
Marketingmenedzsment
Vállalati kommunikáció
Digitális tartalommenedzsment

További tájékoztatás kapható Kocsis Krisztina adminisztrátortól (e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon: +36 1 483 2936), általános felvételi ügyekben a Tanulmányi Osztálytól


Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin