Készült: 2016-02-11
Módosítás: 2023-12-20

A Színháztudomány Mesterszak mellett 
az alapképzésben is lehetőség van megismerkedni
a színház elméletével és történetével a

SZÍNHÁZI STÚDIUMOK SPECIALIZÁCIÓ

keretében
 


Mit kínálunk? A NÉZÉS ÖRÖMÉT
A négy féléves, ötven kredit értékű képzés 
megismertet a színháztudomány alapjaival. A legfontosabb elméleti és történeti ismereteken túl nagy hangsúlyt helyez a kortárs magyar és európai színházi tendenciák áttekintésére és azoknak a 21. század eleji kulturális-művészeti törekvések horizontjában történő értelmezésére. A specializáció elvégzése optimális (de nem kizárólagos!) előfeltétele a színháztudomány mesterszakos képzésnek, s ajánlható mindenkinek, aki szereti és érteni is szeretné a színházat.

Mit lehet tanulni? ÉRTVE LÁTNI ÉS LÁTVA ÉRTENI
A képzés többek között az alábbi órákat foglalja magában: A dráma és a színház kapcsolata; A színházi rendezés alaptípusai; A színészi játék szerepe az előadásban; A színjátéktípusok története; Kortárs színjátéktípusok; Zenés színház; Tánc- és mozgásszínház; Báb és figurális színház; A színház és a társművészetek; A dráma és színjáték elméletei; Magyar és európai drámatörténet; Magyar és európai színháztörténet; Kortárs színház és dráma; Alkalmazott színháztudomány.

Milyen előnyökkel jár? FIGYELHETSZ ÉS FIGYELNEK RÁD
Tanszéki szervezéssel nézheted meg az évad legfigyelemreméltóbb előadásait, és részt vehetsz a Theatron Műhely munkájában.

Ki jelentkezhet? BÁRMELY BÖLCSÉSZ ALAPSZAKOS HALLGATÓ
Kivéve: pszichológia, szociológia, történelem BA. A kommunikáció és médiatudomány alapszakos hallgatók csak saját specializáción felül vehetik fel a képzést.

Hol lehet további információt kérni?
A Színháztudományi Tanszék oktatóinál személyesen a II. emelet 226-os szobában, vagy e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
 
Amennyiben hallgatói szemszögből szeretne képet kapni a tanszéken folyó munkáról, látogasson el a https://www.facebook.com/kreszituma oldalra!
 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin