Készült: 2016-02-11
Módosítás: 2020-10-21

A Színháztudomány Mesterszak mellett 
az alapképzésben is lehetőség van megismerkedni
a színház elméletével és történetével a

SZÍNHÁZI STÚDIUMOK SPECIALIZÁCIÓ

keretében


Mit kínálunk?
A négy féléves, ötven kredit értékű kézpés 
megismertet a színháztudomány alapjaival. A legfontosabb elméleti és történeti ismereteken túl nagy hangsúlyt helyez a kortárs magyar és európai színházi tendenciák áttekintésére és a 21. század eleji kulturális-művészeti törekvések horizontjában történő értelmezésére. A specializáció elvégzése optimális (de nem kizárólagos!) előfeltétele a színháztudomány mesterszakos képzésnek, de ajánlható mindenkinek, aki szereti és érteni is szeretné a színházat.

Mit lehet tanulni?
A képzés többek között az alábbi órákat foglalja magában: A dráma és a színház kapcsolata; A színházi rendezés alaptípusai; A színészi játék szerepe az előadásban; A színjátéktípusok története; Kortárs színjátéktípusok; Zenés színház; Tánc- és mozgásszínház; Báb és figurális színház; A színház és a társművészetek; A dráma és színjáték elméletei; Magyar és európai drámatörténet; Magyar és európai színháztörténet; Kortárs színház és dráma; Alkalmazott színháztudomány.

Milyen előnyökkel jár?
Tanszéki szervezéssel nézheted meg az évad legfigyelemreméltóbb előadásait, és részt vehetsz a Theatron Műhely munkájában.

Ki jelentkezhet?
Bármely bölcsész alapszakos
hallgató (kivéve: pszichológia, szociológia, történelem BA. Kommunikáció és médiatudomány BA-sok csak saját specializáción felül vehetik fel.)

Hol lehet további információt kérni?
A Színháztudományi Tanszék oktatóinál személyesen a II. emelet 226-os szobában, vagy e-mailen: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
 

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

 

Youtube