Hírek

BTK-s eredmények a Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyen

A felsőoktatási intézmények hallgatói számára a KRE Tanítóképző Főiskolai Kara által 2021. május 29-én rendezett Kányádi Sándor versmondó és versillusztrációs versenyen egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának hallgatói szép eredménnyel szerepeltek a versmondók döntőjében:
Németh Virág (I. évf., angol–magyar szak) ezüst fokozatot szerzett (felkészítő tanára: N. Császi Ildikó),
Szabó Zsolt (I. évf., történelem–média szak) pedig bronz fokozatot kapott (felkészítő tanára: Heltainé Nagy Erzsébet).

Felhívás a felsőoktatási intézmények 2021. évi Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyének házi fordulójára

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelvtudományi Tanszéke meghirdeti a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyének házi fordulóját egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Tanítóképző Főiskolai Karán, valamint Állam- és Jogtudományi Karán tanuló hallgatók részére.

A szövegmondó verseny megrendezésével arra kívánjuk ösztönözni a résztvevőket, hogy növekedjék a magyar nyelv kiejtési szabályait figyelembe vevő, kifejező beszéd iránti igényesség. Az országos megmérettetésen, amelyet a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központjában, Esztergomban rendeznek 2021. május 14-én, az(ok) a hallgató(k) vehet(nek) részt, aki(k) a háziversenyen a legjobbnak bizonyul(nak).

Részletek

Károlis győzelem és különdíjak a 21. Kárpát-medencei Kossuth-szónokversenyen

Az ELTE TÓK-on 2020. november 6–7-én online formában megrendezett 21. Kárpát-medencei Kossuth-szónokversenyen egyetemünk hallgatója, Berki Júlia (első évfolyam, magyartanár–hittanár szak) elnyerte az első helyezést, továbbá két különdíjat is kapott: a zsűri által a legszebben beszélő szónoknak megítélt különdíjat, valamint a Szónok Születik Retorikaiskola különdíját.

Bővebben ...

Károlis Kazinczy-érem a felsőoktatási intézmények 2020. évi Szép magyar beszéd versenyének országos döntőjén

A PPKE BTK által 2020. október 16-án online megrendezett, Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyének országos döntőjén két versenyzőnk is képviselte karunkat: Berki Júlia (magyartanár–hittanár-nevelőtanár szak, 1. évfolyam, felkészítő: Dr. Sólyom Réka, Magyar Nyelvtudományi Tanszék) és Geiling Borbála (pszichológia szak, 3. évfolyam, felkészítő: Dr. N. Császi Ildikó, Magyar Nyelvtudományi Tanszék).

Bővebben ...

Felhívás: felsőoktatási intézmények 2020. évi Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny, házi forduló

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelvtudományi Tanszéke meghirdeti a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyének házi fordulóját egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, valamint Állam- és Jogtudományi Karán tanuló hallgatók részére.

A szövegmondó verseny megrendezésével arra kívánjuk ösztönözni a résztvevőket, hogy növekedjék a magyar nyelv kiejtési szabályait figyelembe vevő, kifejező beszéd iránti igényesség. Az országos megmérettetésen, amelyet a PPKE BTK Vitéz János Tanárképző Központjában, Esztergomban rendeznek 2020. október 2-án, az(ok) a hallgató(k) vehet(nek) részt, aki(k) a háziversenyen a legjobbnak bizonyul(nak).

Bővebben ...