Állami kitüntetéseket kaptak a BTK oktatói március 15-e alkalmából

Magyarország köztársasági elnöke a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetéseket adományozott. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg vasárnap.

A koronavírus-járvány miatt az állami ünnepségek elmaradtak, így a szokásos díjátadó ünnepségeket is elhalasztották.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta
•    a szociológia területén folytatott tudományos kutatómunkája, valamint elhivatott oktatói és intézetvezetői tevékenysége elismeréseként Dr. Bozsonyi Károly szociológus, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének intézetvezető egyetemi docense,

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesült
•    a magyarság XIX–XX. századi történetének kutatása, különösen a trianoni események feltárása és megismertetése terén végzett kiemelkedő tudományos munkája, valamint ismeretterjesztő könyvek és publikációk sorát magába foglaló gazdag életműve elismeréseként Raffay Ernő történész, a Károli Gáspár Református Egyetem volt tudományos rektorhelyettese, a Bölcsészettudományi Kar egykori dékánja.

Magyarország érdemes művésze elismerésben részesült Dr. Lovász Irén népdalénekes, néprajzkutató, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézetének egyetemi docense.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetett közéleti személyiségek, szakemberek, művészek és sportolók között több református is van. A református kitüntettek teljes névsora itt olvasható el.

Következő események


Összes esemény

Nyelvvizsgaközpont

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

 

Youtube