Befejeződött a szupervizor szakirányú továbbképzés Erdélyben

Nagy örömünkre szolgál, hogy a tavaszi félévben sikeresen befejezték tanulmányaikat az erdélyi kihelyezett szupervizor szakirányú továbbképzés hallgatói.

A KRE BTK Pszichológiai Továbbképző Központja 2019. februárjában indította el a képzést Erdélyben a Nemzetpolitikai Államtitkárság Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos és a Bethlen Gábor Alap támogatásával.

Külön öröm és eredmény, hogy a képzést elkezdő mind a 25 szakember abszolutóriumot szerzett a második év végére. Közülük 21-en záróvizsgát is tettek, és átvették oklevelüket 2021 júliusában.

Hallgatóink valamennyien képzett, tapasztalt segítő szakemberek, alapvégzettségüket tekintve szociológus, szociális munkás, teológus, lelkész, pszichológus, tanár, tanító, pedagógus és mentálhigiénés segítő végzettségűek voltak.

Az erdélyi szupervizorképzés évek óta fennálló hiányt pótolt. A határon túli régiókban korábban nem zajlott szupervizorképzés (a többségi nyelven sem), így az ott tevékenykedő, segítő hivatású kollégáink számára nem volt elérhető a hivatásszemélyiség karbantartásának, fejlesztésének eme bevált módszere. A képzés magyar nyelven zajlott kihelyezett helyszíneken, Csíksomlyón és Marosvásárhelyen. Ezzel biztosítani tudtuk, hogy a hallgatók szülőföldjükön és anyanyelvükön tudják szupervizor-tanulmányaikat végezni.

A hallgatók a képzés ideje alatt összesen 250 óra egyéni és 700 óra csoportos tanulmányi szupervíziót tartottak óvónőknek és segítő szakembereknek, amely több mint 220 erdélyi szakember számára tette lehetővé munkájának szupervíziós támogatását.

 

Dr. Nemes Éva
szakvezető
szupervizor szakirányú továbbképzés

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin