Először rendeztek sakkbajnokságot egyetemünkön

Első alkalommal rendezték meg a Károli Rapid Sakkbajnokságot egyetemünkön, melynek a Károlyi-Csekonics-palota Szivarterme adott otthont. A patinás versenyhelyszín kiválasztásáért még a Magyar Sakkszövetség képviselői, Kapás Róbert, Akóts Gábor és Horváth Csaba is elismerését fejezte ki.

A végső címekért 34 károlis versenyző összesen 17 táblán kezdte meg a küzdelmeket. A 7 fordulós svájci rendszerű rapid verseny lebonyolításáért és a szabályok betartatásáért a sportági szakszövetség felelt.

Az izgalmas, feszültséggel teli partik után nyílt férfi- és nyílt női-kategóriában hirdettek bajnokot. A férfi bajnoki címet a Pedagógiai Kar oktatója, Mócza Attila meggyőző játékkal, 100 százalékos teljesítménnyel vihette haza. A női bajnoki cím a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar kiváló tanárához, Bagdi Tímeához került, aki az egész nap folyamán kiemelkedően teljesített, így megérdemelten emelhette magasba a trófeát.

A verseny után Gaál Zsóka, a világ legfiatalabb női nemzetközi mestere tanácskozási vak partira hívta ki a verseny résztvevőit, akikhez Szabó László, a Magyar Sakkszövetség leköszönő elnöke is csatlakozott. A kétfordulós parti üde színfoltja és méltó lezárása volt az eseménynek.

A díjakat Szuchy Róbert oktatási rektorhelyettes és Sárfalvi Péter, a Károli Sportiroda igazgatója adta át.

Helyezettek:

Férfi:  
1. Mócza Attila (PK - oktató)
2. Németh Attila (ÁJK – hallgató)
3. Bakacs János (ÁJK – hallgató)

Női:
1. Bagdi Tímea (GESZK – oktató)
2. Széll Veronika (BTK – hallgató)
3. Heilman Viktória (ÁJK – hallgató)

sakkozók egy csoportja díjatás díjátadás sakkverseny bekötött szemmel

 

A rendezvényről készült teljes képgaléria ide kattintva tekinthető meg.

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin