Megjelent

Megjelent Fabiny Tibor legújabb könyve Túl a literalizmuson – Gondolkodó párbeszéd a teológiai hermeneutikáról címmel.

A könyv témája a Biblia magyarázatának új iránya: a Szentírás teológiai értelmezése. (Theological Interpretation of Scripture, rövidítve: TIS).

A szerző a „Túl a literalizmuson és a liberalizmuson“ című röpiratának publikálása után gondolkodó párbeszédre hívott hazai keresztény teológusokat és lelkészeket. A felhívásra harminchárom hozzászólás érkezett, számos irányzat és hét felekezet képviselőitől. A könyv nemcsak a hozzászólásokat és a szerző válaszait, hanem sok esetben a viszontválaszokat is tartalmazza. Továbbá olvashatunk a teológiai hermeneutika legfontosabb témáiról és fogalmairól is.

A formájában „polifón párbeszéd” résztvevői fogalmazták meg, hogy nemcsak a téma volt újszerű, hanem annak megközelítése is: „a kötet talán egy új stílust honosít meg”. A könyv célja a különböző irányzatok közötti hermeneutikai hídépítés volt, annak tudatában, hogy a hidat nem ez a könyv teremti meg, hanem a híd mintegy kétezer éve készen áll.

A könyv kapható a Károli Könyvműhely és Ajándékboltban (1085 Budapest, Horánszky u. 26.) és L’Harmattan Könyvesboltjában (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14–16. belső udvar).

 

Következő események


Összes esemény

Napi biztatás

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin