Megjelent

Megjelent Fabiny Tibor legújabb könyve Túl a literalizmuson – Gondolkodó párbeszéd a teológiai hermeneutikáról címmel.

A könyv témája a Biblia magyarázatának új iránya: a Szentírás teológiai értelmezése. (Theological Interpretation of Scripture, rövidítve: TIS).

A szerző a „Túl a literalizmuson és a liberalizmuson“ című röpiratának publikálása után gondolkodó párbeszédre hívott hazai keresztény teológusokat és lelkészeket. A felhívásra harminchárom hozzászólás érkezett, számos irányzat és hét felekezet képviselőitől. A könyv nemcsak a hozzászólásokat és a szerző válaszait, hanem sok esetben a viszontválaszokat is tartalmazza. Továbbá olvashatunk a teológiai hermeneutika legfontosabb témáiról és fogalmairól is.

A formájában „polifón párbeszéd” résztvevői fogalmazták meg, hogy nemcsak a téma volt újszerű, hanem annak megközelítése is: „a kötet talán egy új stílust honosít meg”. A könyv célja a különböző irányzatok közötti hermeneutikai hídépítés volt, annak tudatában, hogy a hidat nem ez a könyv teremti meg, hanem a híd mintegy kétezer éve készen áll.

A könyv kapható a Károli Könyvműhely és Ajándékboltban (1085 Budapest, Horánszky u. 26.) és L’Harmattan Könyvesboltjában (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14–16. belső udvar).

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin