Doktoravató és diplomaosztó ünnepség az Erkel Színházban

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2023. július 7-én tartotta doktoravató és oklevélátadó ünnepélyeit az Erkel Színházban.

10:00 órai kezdettel mesterképzésen, szakirányú továbbképzésen, osztatlan tanárképzésben végzett hallgatóink, 14.00 órai kezdettel alapképzésen végzett hallgatóink vehették át oklevelüket, összesen 619 hallgató.

Az ünnepi igehirdetés szolgálatát Káposztás Gábor egyetemi lelkész látta el. Prof. dr. Trócsányi László rektor úr ünnepi beszédében kiemelte, hogy a diplomaosztó fontos mérföldkő a szakmai életben. Köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzásegítették a végzős hallgatókat ehhez az emlékezetes pillanathoz. Dr. habil. Horváth Géza dékán úr beszédében felhívta a figyelmet arra is, hogy az a szakmai tudás, melyet a hallgatók itt szereztek, csupán a kezdet, egyfajta szilárd alap, melyre a jövőben tovább fognak építkezni, bárhol folytassák is hivatásukat.

A délelőtti ünnepségen doktoravatásra is sor került. A doktoravatást prof. dr. Horváth Miklós, a Történelemtudományági Doktori és Habilitációs Tanács elnöke vezette le. Köő Artúr jelöltet dr. Makkai Béla docens úr mutatta be. A fogadalomtételt követően prof. dr. Trócsányi László rektor úr a jelöltet dicséretes tudományos tevékenysége jutalmául történettudományi doktorrá fogadta.

A délutáni ünnepségen a kar oktatóinak elismerésére is sor került. Dr. habil. Horváth Géza dékán úr átadta az Év Oktatója, illetve az Év Publikációja díjakat. Év oktatója díjat kapott dr. Beretzky Ágnes, az Anglisztika Intézet egyetemi docense. Év Publikációja díjban az alábbi oktatók részesültek:

  • dr. Stróbl Erzsébet, az Anglisztika Intézet egyetemi docense,
  • dr. Doma Petra és dr. Farkas Mária Ildikó, a Keleti Nyelvek és Kultúrák Intézetének adjunktusa és docense,
  • prof. dr. Fóris Ágota, a Magyar Nyelv-, Irodalom- és Kultúratudományi Intézet egyetemi tanára,
  • dr. Leonas Alex, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet egyetemi docense,
  • dr. habil. Balogh Tamás, a Német és Holland Nyelvű Kultúrák Intézetének docense,
  • prof. dr. Hermann Róbert, a Történettudományi Intézet egyetemi tanára.

 

Fotók: Lambert Attila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin