Dupla arany ritmikus gimnasztikában az Egyetemi Világjátékokon

Pigniczki Fanni, egyetemünk pszichológia szakos hallgatója a csengtui Egyetemi Világjátékokon megnyerte második aranyérmét is ritmikus gimnasztikában! Hallgatónk ezzel sporttörténelmet írt, hiszen magyar sportoló idáig sosem szerepelt ilyen eredményesen a sportágban a játékokon.

Fanni vasárnap összetettben szerezte meg az Egyetemi Világjátékokon a magyar egyetemi csapat első aranyérmét, majd hétfőn egy fantasztikus labdagyakorlattal ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Szalag és buzogány gyakorlataival éppen csak lecsúszott a bronzéremről, így a 4. helyen zárta a versengést, míg karikában a 7. helyen végzett. Fanni jelenleg az egyetlen olyan magyar egyetemi sportoló, aki két aranyérmet is nyert a csengtui Egyetemi Világjátékokon.

Pigniczki Fanni Pigniczki Fanni

A versenyen több olyan versenyző is mögötte végzett, akik az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon indulnak az olimpiai kvóta megszerzéséért. Fanni a 2019-es nápolyi Egyetemi Világjátékokon összetettben 9., karikával és szalaggal 8. helyezést ért el.

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin