MEGHÍVÓ - Társadalomtudományi Inspirációs Műhely: a népszámlálás vallási adataiból kiolvasható mintázatok és a levonható következtetések

Meghívó a Társadalomtudományi Inspirációs Műhely következő találkozójára, melynek témája a népszámlálás vallási adataiból kiolvasható mintázatok és a levonható következtetések lesznek.

Társadalomtudományi Inspirációs Műhely (TIM) 2024. május 14-én, 18:00 órakor tartja a következő találkozóját a Károli Gáspár Református Egyetemen. 

Ez alkalommal vendégelőadónk Tóth Géza, DsC (statisztikai tanácsadó, Központi Statisztikai Hivatal; egyetemi tanár, Miskolci Egyetem) lesz, aki a műhelytalálkozó első felében előadást tart a Felekezeti területi különbségek és folyamatok a népszámlálási adatok alapján címmel. 

Az előadást követően kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, ahol a népszámlálásból származó vallási adatok társadalomtudományi jelentőségéről és korlátairól is szó esik. 

A kerekasztalbeszélgetés meghívott vendégei (Dr. Rosta Gergely - PPKE-BTK, vallásszociológus, a Kelet-közép-európai Nemzetközi Valláskutató Társaság, az ISORECEA elnőke), Gyorgyovich Miklós (Szociológus, Századvég Alapítvány, Társadalmi Folyamatok Kutatóintézet, szakmai vezető), Dr. Duráczky Bálint (KRE-BTK, Szociológus, Magyarországi Református Egyház vallásszociológiai szakértője)

Az eseményt követően lehetőség lesz kötetlenebb beszélgetésre is. 

Helyszín: KRE-BTK, 1088 Budapest, Reviczky u. 4., 1 emeleti díszterem (100-as terem)

Időpont: 2024. május 14., kedd, 18:00-tól, várhatóan 20:30-ig.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A részvétel regisztrációhoz nem kötött, de szervezők köszönettel veszik a részvételi szándék előzetes jelzését: 

https://forms.gle/Mk8gMKaSZrDFmLPc9

 

A szervezők és a Károli Gáspár Református Egyetem, Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének munkatársai minden inspirációra vágyó érdeklődőt örömmel várnak! 

Kapcsolat: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin