A Társadalomtudományi Inspirációs Műhely második találkozója

Társadalomtudományi Inspirációs Műhely (TIM) 2024. május 14-én tartotta a második havi találkozóját a Károli Gáspár Református Egyetem Reviczky utcai épületének dísztermében.

Ez alkalommal a vendégelőadó Tóth Géza, DsC (statisztikai tanácsadó, Központi Statisztikai Hivatal; a Miskolci Egyetem egyetemi tanára) volt, aki a műhelytalálkozó első felében előadást tartott Felekezeti területi különbségek és folyamatok a népszámlálási adatok alapján címmel. 

 

Az előadást követően kerekasztal-beszélgetésre került sor, amelynek meghívott vendégei Dr. Rosta Gergely (PPKE-BTK, vallásszociológus, a Kelet-közép-európai Nemzetközi Valláskutató Társaság, az ISORECEA elnöke), Gyorgyovich Miklós (szociológus, Századvég Alapítvány, Társadalmi Folyamatok Kutatóintézet, szakmai vezető), valamint Dr. Duráczky Bálint (KRE-BTK, szociológus, Magyarországi Református Egyház vallásszociológiai szakértője) voltak.

A kerekasztalbeszélgetésen a népszámlálásból származó vallási adatok társadalomtudományi jelentőségéről és korlátairól is szó esett, de az egyértelműen kirajzolódó időbeli trendek hosszútávú lehetséges társadalmi hatásairól, illetve azok megítéléséről élénk vita is kialakult a résztvevők között.

Az izgalmas előadást és a vitális kerekasztalbeszélgetést követően az időszűke miatt korlátozottan ugyan, de lehetőség volt egy kötetlenebb beszélgetésre is a hallgatóság és az előadók részvételével.

Az előadásról a TKI Tanstúdiójának munkatársai, Körösényi Dániel és Kutai Gergely videófelvételt is készítettek, amely megtekinthető az egyetem YouTube csatornáján: https://www.youtube.com/watch?v=X3LVvNsMoTQ

A TIM műhely nyilvános alkalmai várhatóan szeptember hónapban folytatódnak.

További információ, valamint a jövőbeli eseményekről értesítés kérése a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címen lehetséges.

 

Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin