Fesztivál Mozgásban az ifjúság címmel

A mobilitás a kulcs! Az Európai Bizottság Mozgásban az Ifjúság (YOM - YOUTH ON THE MOVE) címmel kampányt indít Budapesten

 

Az Európai Bizottság által indított Youth on the Move - Mozgásban az ifjúság kezdeményezésnek köszönhetően a mobilitás most még nagyobb súllyal jelenik meg az uniós politikai célkitűzések között.

A YOM mozgalmas, kétnapos szórakoztató, interaktív rendezvénye 2010. október 8-9-én Budapesten kerül megrendezésre. 

Helyszín: Millenáris, H–1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

A Mozgásban az ifjúság kampány célja, hogy felhívja a figyelmet azokra az előnyökre, amelyeket a mobilitás hozhat a fiatalok életébe. A külföldi szakmai tapasztalatoknak és a nyelvtudás fejlődésének köszönhetően jobb elhelyezkedési esélyek várnak a résztvevőkre, miközben a más országokban töltött időszak gazdagabbá teszi a személyiséget, a szélesebb látókör kialakulásához, nagyobb önállósághoz és felelősségvállaláshoz, az új impulzusok befogadásának képességéhez járul hozzá, arról nem is beszélve, hogy számtalan barátra lehet így szert tenni Európa különböző országaiból.

Az európai mobilitást számos uniós program segíti, köztük az Egész életen át tartó tanulás program – ezen belül is az Erasmus, a Comenius, Leonardo da Vinci és a Grundtvig –, a Fiatalok lendületben program vagy a Kultúra program.

A két napos fesztivál gazdag kulturális programmal, koncertekkel, beszélgetésekkel, élménybeszámolókkal és szakmai fórumokkal vár minden érdeklődőt. A rendezvény programjai:

- átfogó információk az EU összes mobilitási programjáról
- találkozz a YOUTH ON THE MOVE nagykövetével
- MUTASD MEG! Hozd magaddal a hátizsákod a YOUTH ON THE MOVE kiállító sarkába!
- Lehetőségek piaca: helyi kezdeményezések bemutatása, amelyek  segítenek neked megtalálni az utat  külföldre
- Színház, zsonglőrök, cirkusz és szenzációk.
- Beszélgetések és prezentációk a fiatalok mobilitásáról
- “A NAGY ÈLMÈNY” – személyes élménybeszámolók
- MOZDULJ KI! Youth on the Move felvonulás!
- YOUTH ON THE MOVE koncertje.

Részletes információk hamarosan elérhetőek lesznek a YOUTH ON THE MOVE honlapján.

Az FSZH - Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat önkénteseket keres a Youth on the Move - „Mozgásban az ifjúság" fesztivál lebonyolításában való részvételre. A jelentkezéseket egy Word formátumú motivációs levélben, az elérhetőségek feltüntetésével együtt 2010. augusztus 31-ig várják a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, ahol bővebb tájékoztatás is kérhető a kampányról és a magyarországi fesztiválról.

További információ: http://www.mobilitas.hu/hirek/5275


Következő események


Napi biztatás

Napi jegyzet a Kossuth-on

Egyesített Bibliaolvasó

Nyelvvizsgaközpont

Közösségi Média

Károli Podcast

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin